“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №8 - финал, и след финала.

• 34 778
  • 731
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Тороманов май не беше в Арбанаси. В съобщението казаха, че е в къщата си , но къщата му беше в Арбанаси, където намериха парите, а той беше в апартамент в града. Поне така ми се стори на мен.

# 136
  • София
Костите са на истинския Кърджиев, а Професорът, който е постоянно пред очите ни се преструва на него Stuck Out Tongue Winking Eye
На гробището Мия каза "къде е Пламен Арсов" и веднага показаха Кърджиев.
Ся, има и помощник, все си мисля, че е Фичката, ама ще видим.
И на мен ми стана жал за Куката, ама и такава музика бяха пуснали, как да не ти стане жал.
Айде , не остана, да свършва тая боза, че ме изнерви на макс. То бива некадърност и крадене на идеи, ама такава манджа с грозде трудно се забърква. Че и награда казвате им дали. Еми, евала.

# 137
  • Ню Йорк
На мен кмета ужасно много ми прилича на младия Пламен Арсов, така че напълно допускам, че е негов син и отмъщава за баща си (евентуално и майка си Филотея). Пламен, според мен е мъртъв, но някак е успял да разкаже историята си на сина си преди да умре. Много вероятно да е умрял години по-късно, а не 2016г., както се твърди. Дъщерята на Десподов, мисля че си е негова, което я прави полусестра на кмета. Подозирам, че и тя знае историята от брат си и му помага с информация.
За Кърджиев казаха много ясно, че е учил в същия университет, но е бил по преден випуск. Допускам, че и той знае тази история, може би дори има някакво участие в плана за отмъщение на кмета, но само пасивно. Това с пластиките ми е твърде фантастика.

# 138
Е, тя няква роза ли, какво ? Едва ли е супер голямата награда.

# 139
  • София
За мен кметът няма общо.

# 140
И аз мисля, че кметът няма общо, а пази реномето си и не желае в града да вилнее сериен убиец. Но това е всичко, не е замесен по никакъв начин.

# 141
Помните ли първи епизод , когато отвлякоха Елдърова. В отражението се виждаше втори човек с прошарена коса. Пацо Арсов / Кърджиев и още някого.
Отвличането на Ирина може да е инсценировка. Тя подслушваше журналистката и баща си преди да си тръгне тя с бодигарда. После лаборатория плъх , който прави експертиза на писмото каза, че му е направило впечатление, че няма следи от сълзи по писмото. Другото, което правеше впечатление за онова писмо е, че Ирина го е писала не с водещата си ръка , а с противоположната. Това става, ако някой отзад ти държи ръката, но пише с противоположната на твоята. Още едно доказателство още тогава , че убиецът е левичар.
Снимката от Корея( ама май е Токио ) не е случайна, явно се е върнал от там друг човек.
Костите в леговището може да са на истинския Кърджиев.
А студентското ОПГ се е занимавало с контрабанда на антики според мен. Арсов според мен е искал да престанат и да предават нещата на музея и страната и така е станал неудобен. Десподов обаче е бил безскрупулен и е насъскал останалите срещу него.

# 142
  • Варна
Гледам пак серията и си мисля- този дякон на смъртния одър може ли да е бащата на братята арсови? Над леглото му дадоха да виси въже май с монетата която я нямаше в музея. И ако той е баща им, Фичето да е внука му и за това да го обгрижва?

# 143
Ако другия епизод няма сцена, в която Филип или Мия, или по-добре двамата дават десетина нови книги на Фичето за извинение, ще им пожелая да ги хване Демонът 😂 Скъса ми сърцето това момче.

# 144
  • Другата България
Гледам пак серията и си мисля- този дякон на смъртния одър може ли да е бащата на братята арсови? Над леглото му дадоха да виси въже май с монетата която я нямаше в музея. И ако той е баща им, Фичето да е внука му и за това да го обгрижва?
Има някаква връзка, и аз съм го наредила в редичката, но каква точно още се чудя.
Още повече, че когато демона уби Тороманов за момент на стената имаше отражение на една от фигурите на светци, която изглеждаше точно като възрастен, приведен монах/светец, с нещо, което му виси на врата /кръст, погледнах/.
Ето тук
https://www.instagram.com/reel/C6wmOCSJCD4/

Последна редакция: пт, 10 май 2024, 22:25 от Merri_An

# 145
  • España

Да , аз на предната страница цял сюжет навързах даже 🤪.
Ако другия епизод няма сцена, в която Филип или Мия, или по-добре двамата дават десетина нови книги на Фичето за извинение, ще им пожелая да ги хване Демонът 😂 Скъса ми сърцето това момче.
О, дааааа и на мен ми стана жал за него !

А студентското ОПГ се е занимавало с контрабанда на антики според мен. Арсов според мен е искал да престанат и да предават нещата на музея и страната и така е станал неудобен. Десподов обаче е бил безскрупулен и е насъскал останалите срещу него.
Сега , като го казваш/те ( да няма засегнати 😉) , имаше такива случаи по търновско , търгуваха май със стари монети . Страшничко си беше : време на мутри и групировки . Но за “монетите “ съм сигурна !

# 146
Във форум на "ти" е най-добре Wink
Аз мисля, че и Александър Арсов се е занимавал с иманярство ( проклятията застигат иманярите) и вероятно е помагал. Нищо чудно да са имали канал за изнасяне в чужбина. Нали имаше някаква връзка Десподов във Франция ( беше купувал подарък от там за Румяна Елдърова).

# 147
  • София
Е, тя няква роза ли, какво ? Едва ли е супер голямата награда.

Просто информирам: Голямата награда Е. На Варненския кинофест - който е БГ кино-фестивалЪТ. За сериал (като категория) се въвежда за пръв път на 41-то издание, 2023 г.
Ето предистория и съобщението за наградата:
https://www.actualno.com/cinema/za-pyrvi-pyt-na-zlatna-roza-shte … news_1988236.html
https://zlatnaroza.bg/film/esenta-na-demona/
https://www.24chasa.bg/ozhivlenie/article/15678277

... включи в селекцията си, са "Вина", "Войната на буквите", "Отдел "Издирване" и "Есента на демона".
Статията е от 25.09.2023. - с изказвания на замесените хора от екипа, но няма кой знае какво - което да ни върши работа в нашите разследвания..
Скрит текст:
Напр. режисьорът Веснаков казва: По негови думи повествованието е интригуващо, а динамиката – много висока с всяка следваща серия. С това и се отличава от всички сериали, по които е работил до момента. В "Есента на демона" не е важен толкова обемът, колкото смисълът и качеството на дванайсетте серии.
А Хр.Апостолова: Този сериал е не само история за възмездието, но разглежда и едни такива, по-особени страни, които кореспондират с ежедневието, защото се занимава и с това – когато ти си неудовлетворен от факта, че общност, държава или институция не стои зад гърба ти, имаш ли право да правораздаваш сам. Въпросите на отмъщението всъщност.
За съжаление, или не, това е положението с "Розата" и признанието за "Демона". А можеше да наградят и "Войната на буквите"...

# 148
  • Някъде в Матрицата
...

И така правим връзка с Родопите и дядото от който Десподов си купува тютюн. Та този дядо е познавал един друг дядо, свързан с канали за контрабанда и други неща, и чиято смърт Филип Манерката и Мия Кротката разследваха преди години.
Затова в Смолян е било фарс, а сега е трагедия...
😉😆
Но това пак си е изстрел в тъмното...

# 149
Мин най ме мъчи, защо точно сега? Какво е станало, та демонът се е разтръгнал?
Много версии има, назад не съм ги чела , но има нещо в полицая Грудев, в една от сериите го забелязах, че е левичар, но беше по назад.

Общи условия

Активация на акаунт