“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №8 - финал, и след финала.

• 34 695
  • 731
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Елдърова макар и за 4 минути екранно време е водещ образ за мен - първо убийство , някак най-показното, символиката с разпването на кръста, не усетих образите на Кавалджиев, Смилев, Кънчарова по този начин, но това си е моето лично усещане.

# 211
По тялото на Филотея е имало множество пробождания. Причина за смъртта е написано убийство. Това е връзката със сегашния случай с Дебора, за който са говорили от продукцията.

# 212
  • София
Идеята за Демон - Десподов отпада в моята глава. Първо, че той е пряк участник във всички схеми, второ за какво би убивал по този начин, ако приемем, че иска да се отърве от хората, които са на ясно с далаверите му. По-скоро ще поръча да ги убият. Такъв типаж ми е на мен.

Поне установихме, че Кънчарова е имала заслуга и убийството ѝ макар и не много по план е планирано от Демона.
Но отново си мисля, кой е този човек, който наистина има толкова вътрешна информация? Кой може да стигне до мястото, където се пуска “Звук и светлина” , да знае къде точно е локализиран Тороманов и т.н. .

# 213
От кога родните патолози почнаха да пишат на английски? Тези травми не са ли от падането. Нормално да е потрошена ако паднала от високо.

# 214
Да, този Демон всичко за всички по секунди знае, постоянно е напред в надпреварата и една грешка не направи. Ранен, но с градския транспорт се телепортира веднага до скривалището на Тороманов и го очисти за секунди.
Само по филмите.
Той сякаш знаеше, че Явор очаква Гери и Митко, и се възползва.
Не е ли твърде много това? Няма как да не е вътрешен човек. А те не останаха. Грудов имаше алиби за някои убийства, нали?
Нито един не ми се вързва.
Мия пък гледа, гледа и вика: ще разровим гробовете. Как така го реши?!? Да, за да стане фабулата на този филм. Но иначе, първо роднини е логично да се търси. А не живи сред мъртвите. А за роднини никой не коментира 😂😂😂 Сякаш тези двама братя и Филомена ей така сами са били на този свят.

Последна редакция: сб, 11 май 2024, 16:17 от HappyRSmile

# 215
За Владо и Духовникова мисля, че ролите им са нелепи и те няма как да направят кой знае какво. Димо ми харесва от " Откраднат живот", а Христина от  "Дървото на живота". Добри са нашите актьори.
Добри са ни актьорите, особено някой от новото поколение, има надежда за българското кино и Димо Алексиев е един от тях , кметът изобщо не съм го подозирала такъв му е образът иска да помогне за развитието на града но чак убиец , все още ми е на прицел професора на снимката на Пламен Арсов очите и самата физиономия много ми приличаха на неговата , самият актьор в профила му в Инстаграм не изглежда чак толкова възрастен , даже май е по малък от Асен , на мен ми се струва вече че нито на Владо Карамазов нито на Асен Блатечки им се занимава да снимат сериали вече , личи си в самата им игра , сякаш вече са все ми е тая , особенно Асен го забелязах в Клетката пълен айляк , май вече като не е толкова привлекателен си е казал защо да се старая .

# 216
Stab wounds си е баш наръгване с нож или с нещо подобно.

# 217
  • София
Божеее, изтървала съм новата тема и се чудя какво е това затишие!
Гласувах, че Пламен Арсов е умрял и някой отмъщава за него - защото Демонът явно е млад. (Така и не разбрах защо групичката са го погнали Пламен и са му съсипали живота.) И че първи сезон ми хареса повече - поне на този етап.

А сега се връщам да чета.

# 218
Ако убиецът се окаже някой абсолютно непознат, например Калоян Т. като син на Пламен или нещо такова, ще съм изключително разочарована. Можеха да го вкарат от по-рано, като гадже на Ирина, като нов полицай дори или друго.
Искам убиецът да е от познатите, по-главни герои и да бъдем изненадани!

# 219
  • София
Ако Калоян Трифонов не е част от сериала, а беше показан на премиерата, защо му бе да си изтрива всичко от профила свързано със сериала, след статията в интернет, че именно той е Демона? Вероятно ще се появи в четвъртък, така мисля. Дори интуицията ме води, че е именно човека, който беше в гръб до Колелото на живота в манастира, не видях реставрираше или какво точно правеше. За мен лично е именно неговия образ на фоторобота. Някак обаче виждам и прилика с Фичето.

# 220
Фичето и Демона(Калоян) братя, игумена техен дядо. Отмъщават за потуленото убийство на майка си? 🤔 Но още ме чопли споменатата кръвна група на Елдърова…

# 221
Медиците не пишат на английски. Използват се термини на латински.
Мисля, че в съдебната медицина дори описват нараняванията, находките на български, за да са ясни, когато има дело или за близките.

За Филотея човекът в музея не каза ли, че е починала при нещастен случай, падане от терасата?
Но пък на тила на черепа се виждаше дупка, която прилича да е от удар с тъп предмет. Отпред, дупките, които се виждат са анатомични.
Прободните рани няма как да се сбъркат с рани от падане.
Къде го пише това, че е имала много прободни рани, че не разбрах?
Кога беше случаят с Дебора, не беше ли скоро, т. е. след заснемането на филма?

# 222
  • España
Определено актьорите ми харесва как пресъздават ролите си , в това число и Теодора и Владо ,  са претърпели трансформация след бурните събития от първи сезон .
Асен също , героят му не е Демонът в контекста на заглавието и нашите интерпретации тук в темата , но от гледна точка на извършителя  на тази кървава вендета си е главният демон , за това и е оставен накрая .
Димо и аз го открих в “Седем чАса разлика “ , обаче не мога да се оттърва от натрапчивото усещане , че когато заловят Демона ще чуя така познотото : “И ….даааааааа!!!” 🤪

Последна редакция: сб, 11 май 2024, 15:44 от Воден пъпеш

# 223

Къде го пише това, че е имала много прободни рани, че не разбрах?

В дясно от схемата на тялото

# 224
Относно връзката със случая Дебора мисля,че е свързан със сериала дотолкова че системата спи, а не се е сезирала навреме и че престъпниците не се наказват за престъпленията.

Общи условия

Активация на акаунт