“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №8 - финал, и след финала.

• 34 667
  • 731
  •   1
Отговори
# 300
Поздравявам всички ви, че все още имате желание и намирате смисъл да коментирате сериала. За мен той приключи в 11-ти епизод, наистина адски подлъгана се почувствах с вкарването на тези измислени нови персонажи. Имам чувството, че сценаристът толкова се оплел и забатачил в сценария, че накрая са се чудили кво да измислят, че да приключат филма. Аз даже нямам желание вече да разсъждавам и да гледам последния епизод. Просто ми стана безинтересно. Накрая убиецът ще е някой спуснат от градския транспорт съвсем нов герой.. Еми, мерси! Тъпо е, срива макар и малкото останал чар на сериала.
Иначе и аз си мисля, че ръцете може да минат и за женски, но ми се струва, че все пак има мъжко окосмяване.
Изобщо не вярвам в последния епизод да успеят да обяснят всичко, ще е тотал боза отново. И честно казано, вече ми е все тая кой е убиецът,  ползва ли градски транспорт, за какво му е лебедката и защо котките го съскат.. Просто да се приключва.
Ще продължа да ви чета, вашите мнения и разсъждения са по-смислени от самия сериал.

Последна редакция: нд, 12 май 2024, 00:35 от Little rebel

# 301
  • España
Човек да не излезе няколко дена почивка … много свободно време и ето каква хипотеза съчиних . Слагам в скрит текст , за да не разпъвам чаршафи . И не съм чела последната страница , да ме прощавате , ако дублирам нечие мнение :

Скрит текст:
Аз съвсем в началото подозирах , че Демонът не е един човек . Първо заложих на “мозък и ръце” , обаче в последствие си мислех за организация  и сега май пак се връщам към тази идея. Още повече , че и на други тук е направило впечатление , че фигурите на нападателите са различни …. ръцете , ако щете са различни ….

Значи : от едната страна имаме “студентската групичка “ ( жертвите) , начело с Десподов , който, подобаващо му , е оставен за накрая . Тези хора са с власт , овладяли целия град , хора с много ресурси , които градят един имидж и образ пред обществото , а всъщност прогнили отвътре със своите пороци . Всички те  получиха наказания , отговарящи на греховете и пороците им , онагледени със съответен демон от “Речника на пъкала  “ на Колин де Планси.
Тази групичка е започнала своите схеми за забогатяване ( най-общо казано) отдавна , та до сега . В една от по-предните серии имаше един диалог между Тороманов и Кавалджиев , където стана ясно , че “ нашите планове продължават , нали” , на което прокурорът отговори : “нали за това заминавам за София , ще се погрижа”….. ( между другото , не знам дали , както казва Милошев , случаят “Дебора”( Филотея или интерпретацията за момичето , което пада от “Стамболовия мост” ?)  има нещо общо , но аз откривам паралели по-скоро с “Осемте джуджета “ или “Нотариуса” ).
Щом у Тороманов намериха чували с пари , представяте ли си за какви схеми , корупция , изнудвания и тнт мръсен бизнес иде реч ?!
А потърпевшите от тази ОПГ как да се защитят …. на кого да се оплачат…как да ги съдят ….  И така години наред …

И сега да погледнем от другата страна на монетата ( монета 😉) : Първата жертва на тази група , техният приятел от Университета -Пламен Арсов  -отличникът на випуска !!!  Не знам защо са го нарочили ( дали , заради интелекта си е успял да се ориентира навреме в онези трудни години и да развие успешен бизнес , който те са искали да присвоят ; дали от ревност ( Десподов) ; дали , защото е бил честен човек и е отказал да им сътрудничи ….) . Възможно е да са продавали на черно антики и монети … гнусна работа за един истински родолюбец ….
Между другото се замислих, че големият брат Александър може да е учил заедно с Кърджиев  , може да са били приятели даже …от тях Пламен да се е вдъхновявал от “историята “ и “древните езици”.
И така , тези са му отнели всичко : бизнеса; любовта ; семейството; живота ….(Ирина ?), в затвора  той е прекарал цели 10 години , през които е жадувал за отмъщение , вероятно е начертал основите , но му е било ясно , че сам няма как да се справи . Пред обществото той е един престъпник , а онези са “големците на града”.
Инсценира смъртта си през 2016-та , премества и останките на Филотея (?) , за да отдава почит на най-близките си хора ( брат и любима ) необезпокояван .
През същата тази година 2016-та по време на акция губи живота си и Язов ( може да са се познавали от ВТ , може да са служили заедно в казармата : по онова време Пламен(72-ри набор)  може да е бил войник след дипломирането и така да са се озовали заедно с Язов (77-ми) .
Докато Пламен е обмислял плана си , се случват убийствата в Смолян , това определено му е дало идея , освен това главно действащо лице е Мия Язова ( жената на негов някогашен приятел (?)) . И така постепенно идеята е започнала да узрява . Той няма какво да губи , решен е на всичко , за да разобличи и накаже “виновниците”  и иска това да бъде зрелищно ( “в Смолян беше фарс, а сега ще е трагедия”) .  Започва подготовка : логистика ; материали ; проучване на живота и навиците на жертвите ; ходи инкогнито в библиотеката и чете същите книги , които после ще търсят Мия и Фил , а Фичето с фотографската памет е запечатал кой точно ги е вземал ( за това и така се кокореше всеки път) . Кърджиев  (поне се надявам ) е идеалист , той е разказвачът и косвен участник в цялата история .

Пламен е наясно , че сам няма да се справи с вендетата  обаче , нужни са му доверени хора ….хора пострадали от схемите и деянията на “групичката”  и така събира няколко съмишленици …те са с различни умения и професии , но това , което ги обединява е жаждата за отмъщение  и неудовлетвореното чувство за справедливост . И когато всичко е готово , е ред да бъдат “поканени” най-добрите ченгета Мия и Филип и “спектакълът започва”!
Някои от набелязаните жертви са започнали постепенно да търсят начин за “оттегляне” ( Румяна се е канела да напуска; Прокурорът е мечтаел за Университета и “безгрижната младежка невинност”; Тороманов изглеждаше разколебан …) и това вероятно допълнително е ускорило плана .
А и игуменът Игнатий е на смъртен одър ( ако приемем , че той е старият Арсов примерно  ) .

# 302
  • САЩ
Тъй като анкетата не е "кой мислите, че е убиецът", аз пак да си кажа, че не съм си променила мнението от епизод 1:
🔎 Име: Дора Язова
🔎 Години: 37
🏠 Местоживеене: Велико Търново
🫡 Професия: съдебен лекар
❓ Основни характеристики: Перфекционист в работата си, амбициозна, съвестна, самотна, прикрита, тайнствена.
🎬 В ролята: Ирмена Чичикова

колкото и налудничаво да звучи...

# 303
Много интересно със снимката! Браво!
Някой писа за гадже на Ирина, не помня такъв персонаж. Тя се появява в началото на еп2. в бара/ клуба. Баща й е с някакви авери на маса, тя танцува с приятелки. Той я вика да покаже "принцесата на тати" за 5 секунди и това беше. Имаше там един с по-мутренски поглед, едва се вижда, той беше с бащата. По-интересното в тази сцена бе Илчев, който може би я наблюдаваше и после във WC... Това яко разбуни духовете  фиксация към нея ли е, съмнителен или просто смотан ч****ия, за мен остана многозначно. После стана доброто ченге, но до последно ме гложди. Ta с много резерви допускам Илчев да е демон дегизиран за полицията /очила, коса, мустаци/. Фотороботът ако не е партенка може да е неточен. Не виждам повече прилика при Наумовски/Кърджиев/Пламен честно казано..
Като цяло не ми допада версията Ирина+гадже, но ако случайно е и това Е Илчев, тогава се връзва, налага се да се крие и си въздиша по нея отдалеч в бара и т.н. Smiling ImpRolling Eyes Втори вариант роднинска връзка с едната фамилия.
Колаж:
Скрит текст:

Дора също остава на прицел заради лекарски умения, достъп до морга, евентуален мотив и зъбобола:D

Иначе диалогът при кмета в 1 момент напомня Батман / Черният рицар Smiley Музика, патос, даже той визуално напомня Крисчън Бейл, а като роля Харви Дент Trollface

# 304
Ако Пламен наистина е жив и се е крил в продължение на 6 години, то къде е живял и откъде е имал пари да се издържа? Едва ли е работил, защото някой ще го познае, а версията с пластичната операция е абсурдна.

# 305
В началото на епизода Явор, по средата на епизода вече е Стефан..
Произволна снимка от интернет с английски надписи и прободни рани..
Возил си котката в ГТ,пък убиеца бил в автобуса и носил маската.. и още,и още.

Кажете ми една чужда продукция,която да има толкова нелепости и аматьорщина.Дори едно име не могат да оправят като хората.

За мен или 1.Елдъров в виновен,не знам защо се залепих за него и някак си взе той ми е в ума.
Или 2. Теодора Ирина в комбина с Илчев,които отмъщават за родителите им.

Направо тази глупост с братя Арсови не я очаквах,честно.Никой не я очакваше...
Трябваше да ни ги споменат в по-ранен етап, за да имат време зрителите да осмислят инфото и да направят предложения за убиеца/убийците.

# 306
Аз пък се чудя, когато гледате чужди продукции така ли се вторачвате във всеки детайл или просто си гледате?

# 307
  • Другата България
Май не гледаме един и същи сериал. Повечето ви хипотези въобще не ми е ясно откъде се появяват. Нито това с антиките, нито това, че има повече от един убиец.
И аз така мисля.
Че явно НЕ гледаме с едни очи един и същи сериал.
В тази връзка, твоята хипотеза каква е? Кой според теб е Демона, защо убива точно тези хора?

# 308
  • София
Аз пък се чудя, когато гледате чужди продукции така ли се вторачвате във всеки детайл или просто си гледате?
Ами, да. Особено, ако е един път седмично. Спомням си ИД4 - там имаше и мистика, убиецът/групов/ беше изненада 😉, но имаше логика. Грешки не видяхме от типа на карта и снимка на аутопсията 😉

# 309
Май не гледаме един и същи сериал. Повечето ви хипотези въобще не ми е ясно откъде се появяват. Нито това с антиките, нито това, че има повече от един убиец.
И аз така мисля.
Че явно НЕ гледаме с едни очи един и същи сериал.
В тази връзка, твоята хипотеза каква е? Кой според теб е Демона, защо убива точно тези хора?
Според мен Пламен не е жив и костите, които са при демона са именно неговите. Относто това кой е убиеца, подозирам Кмета. Думите му в последния епизод и факта, че Мия и Филип бяха отстранени, и той създаде специално звено, за да ги назначи. Явно държи точно те да разследват, а не търновската полиция. Моето предположение е, че за него те двамата не са корумпирани и това е ясно от разследването на убийствата в Родопите. В първия епизод стана ясно, че убиеца повика Мия и Филип в Търново. А мотива е вече ясен  - може би смъртта на Филотея и осъждането и взетия бизнес на Пламен. Какъв е бил въпросния бизнес не смятам, че е от значение. Групата на Елдърова, Смилев, Кънчарова, Кавалджиев, Тороманов и Десподов са съсипали живота на Пламен и ако съм права и убиеца е Кмета, остава само да разкрият каква е връзката му с Пламен Арсов.

# 310
  • на село
То като го дават веднъж на 7 дни има време за пълна дисекция Joy
И все се чудя- как кмета, това ми звучи по- абсурдно и от Дора, за която аз мислех, че е забъркана като Демон Joy
Но след последната серия е един гювеч, който най- много да го дозабъркат на края.

# 311
Убиецът вероятно е един, изпълнени по този начин убийства изискват доста изчанчена психика, която не знам как ще намери съучастник. Пък и когато даваха в подробности  убийството на съдийката убиецът беше един, въобще не знам какво навежда на мисълта, че са двама, или повече, май тръгна оттам, че  основният заподозрян е инвалид и следоватвоно трябва да има помощник.

По всичко изглежда, че ще повторят  сюжета от миналия сезон - престъпна, но овластена група съсипва живота на героя и той им отмъщава, като междувременно е изперкал до голяма степен и прави отмъщението си във вид на поредица ритуални убийства.

Не очаквам някакъв блестящ финал, който да ни изненада и разчувства,  а недомислиците и откровените глупости бяха повече, отколкото в една стандартна чужда криминална продукция, но не беше и толкова лошо, а някои герои са добри попадения. Макар че и тук има голяма неконсистентност - Тороманов, който изнесе последните серии на плещите си , в началото на сезона беше по-скоро карикатура на полицейски шеф, Илчев, млад надежден полицай ходи да онанира в кенефите на баровете, котките, които придаваха някаква мистичност, лаят (съскат)  по престъпници в рейса...
Основните персонажи, особено Мия са много зле...
Но ще го изгледам с интерес до края,   макар че сюжетния обрат не ми харесва.

Последна редакция: нд, 12 май 2024, 10:23 от Iris04

# 312
А и думите на Кмета “овластени, богати, гнусни и нагли”, демона убива точно такива. Не само иска да ги убие и отмъсти, но и да се разбере какво са направили в миналото. Иска да се знае колко корумприрани управници има. Затова именно Мия и Филип са там, защото те не са такива. А и това сандъче в кабинета му, на което наблегнаха какво точно значи? До 11 еп. и аз категорично не смятах, че е той, а Фичето.

# 313
Май вече започвам да мисля, че убиеца наистина е бил пред очите ни (все още не знам кой). В първия сезон доста хора разбраха, че е Асен в по-ранни епизоди, сега явно са искали да избегнат това и да ни държат в напрежение до самият край, за да има изненада и определено им се получава за сега, а дали изненадата ще ни изненада на 100% това е друг въпрос. Вярно, че има доста, доста пълнеж, но пък аз си го гледам с кеф, не се вглеждам в най-малкия детайл, да - може да имат някакви пропуски, но за мен сериалът е на доста високо ниво въпреки всичко.
Знаейки какъв голям интерес имаше към ДГ, искали са хората да се надхвърлят, но просто в стремежа си, явно са се попрестарали малко, не ги обвинявам! В крайна сметка хората сме различни и винаги ще се намери по някой критик и нещо, което няма да се хареса на всеки, неизбежно е! Вложили са доста старание и работа в този продукт, не може да се отрече.
Не знам дали има някакъв стандарт спрямо броят на епизодите, явно да, защото има доста такива с по 12-13 епизода. Мисля си, че екипа е имал толкова много добри идеи, и че е искал да вкара всичко, но е нямало да се побере в този диапазон, може би за това е така нахвърляно.

Последна редакция: нд, 12 май 2024, 11:01 от ForestFairy13

# 314
  • Ruse
Мислех в четвъртък да го напиша, но на мен много ми хареса сезона. Повече от първия- с историята, картините от Търново, Адовия речник, за който не знаех. Хареса ми и историята за братя Арсови,  просто се ядосах, че чоплих всеки персонаж и го вкарвах в стотици версии, а не гледах просто спокойно и не откривах всичко заедно с Мия и Филип.
Но и това си има чар, разбира се и щом с нетърпение чаках да дойде четвъртък за български криминален сериал значи си е заслужавало.  Отделно каста много ми хареса, за първи път виждам Тони Наумовски, заслужава да е Демона и го чакам това накрая.

Общи условия

Активация на акаунт