Отговори
# 165

Този разговор затвърди мнението ми,че подходът на Айдан е грешен. Тя можеше да пипа по внимателно, както се казва с кадифени ръкавици. Мъж като Дахан не обича да му бъдат поставяни ултиматуми,  още повече пред приятел! Той я помоли да изчака и да и обясни по- късно, но тя беше запалила и нямаше спирачки.
Това е типично женска черта, да искаш мъжът ти винаги да избира теб, познато ми е, но не смятам,че е правилно.
Тя сама искаше да го чака, а сега- младостта и е минала! Ами, малко късно си се сетила!
Получи пръстена и се самозабрави.
Сега не знам дали ще успее да го разбере, да усети  противоречието в него.
Може би пак ще се стигне до ситуацията, в която ще почувства страх от това, че може да го загуби и ще осъзнае ,че го иска въпреки всичко.
Предстои да  видим. Wink
Само ще допълня,че ако не беше Оя, може би Айдан нямаше да е толкова крайна.

Последна редакция: чт, 16 май 2024, 20:40 от NeZ_9

# 166
Мисля,че в реалния живот всяка жена, която има поне малко самоуважение, ще му каже сбогом. Това тяхното не е любов, а мъчение.
Хубаво  е Дахан  да я избере един път, защото обичането на думи не  е приятно за никой. Малко като собственик се дължи, негова е, ама ще си играе с нея, когато на него му е кеф.
 Нези.. Той има логично оправдание и обяснение, това го разбирам.
 Аз пък бих казала,че трябва да има отношение към жената която обича.  Ако беше се обадил, ако беше вдигнал нямаше да се стигне до онзи момент на бързане и тя да е толкова изнервена. Спасява всяка жена , всеки мъж, отговорен е за целия квартал, но в случая трябваше да има смелостта да обясни и да покаже уважение.
Най-малкото,че й предложи брак после на пейката едва ли не съжалявам, сгреших, чакай ме...  Ставам гадарка на нейно място,  меко казано ще му метна пръстена.

# 167
Така е, Нинче! Това ,че не вдигаше телефона и си криеше и на мен не ми хареса.
Но тя винаги е била разбираща го и обичаща
го, за това, което е той.
И изведнъж такава промяна ...
Не знам, за мен е странно нейното поведение и затова повече говоря за нея.
Иначе той е ясен и винаги е бил такъв.

# 168
Аз не съм съгласна, че трябва да виним само Айдан. За всяка раздяла има двама и две гледни точки.
Това, че той си е такъв не е оправдание. Аз просто като влезна в нейните обувки, без да се замисля му хвърлям пръстена. Той уж й предлага брак, което означава обич и доверие, а всъщност прави неща зад гърба й. Точно, че тя винаги го разбира и подкрепя, той не трябваше да постъпва с нея така, да се крие и да не й вдига телефона. Тя много пъти показваше, че той е на първо място за нея, а той нито веднъж не я накара да се почувства, че е толкова важна за него. Тя се почувства унизена според мен. Това естествено е моето виждане върху ситуацията.
Но в същото време съм сигурна, че нещата между тях ще се оправят, защото се обичат и дано си вземат поука и да започнат да правят компромиси помежду си.

# 169
Неговите реакции бяха странни,  почти винаги е  ясен, точен, последователен, целеустремен, смел млад мъж. И в озета ни подсказаха,че се повлия на  емоциите  след смъртта на баща си и всички останали събития.  Айдън е човека който успява да го изкара вън от кожата му и показва едно друго аз, импулсивност.  Когато става въпрос за нея действията му са много странни. Показва много голяма емоция, когато става въпрос за близки хора, но и безккруполност, някакъв безумен гняв. Може би всичко идва с обяснението,че защитава жертвите, но е странен. Образа е многопластов, много интересен. Сигурна съм,че обича Айдън, но определено връзката им трябва да претърпи някаква промяна или да приключи.

# 170
Аз не бих казала,че я съдя. Даже съм сигурна,че на нейно място и аз  ще постъпя така. Но се отдръпвам отстрани и се опитвам да разгледам нещата не само от женската гледна точка.
А и за  мен е учудващо, как стана така,че за нея нямаше проблем да види на запис
( а после и с очите си) как той убива хора, да чуе разказа му и да го приеме с изцапаните с кръв ръце, 100 пъти да му каже,че ще бъде до него, а после да реагира по този начин.
Но приемам, че тази драма е необходима за сериала и чакам момента, в който ще се разберат най- накрая.

# 171
Тя според мен се разсърди, че той първо се скри, а после я постави на второ място. Ако той й беше обяснил, тя нямаше да му поставя ултиматум.
Но да права си, че за нуждата на сериала, в още глупави ситуации ще ги поставят.

# 172
Не знав за Айдън, но Сумие  се разхубавява.  Joy
Бусето също,ашк.Joy

# 173
И двете ни момичета са много хубавички

# 174
Истина е ,че и двете са много хубави!
Още малко от Бусе

# 175
Sümeyye казва, Çağatay е много добър актьор, тя се чувства комфортно да играе с него, той има страхотна аура и енергия и тя много го обича. Тя е много сладка. Може ли да има фен на Çağatay като нас? Мрачно🥰

https://twitter.com/nisagul899/status/1791204642233233556

# 176
Аз ще се върна още малко към предишния ни разговор.
Не знам дали сценаристът ще опита да помири Айдан и Дахан, но ще са необходими много умения, за да напишеш сцени на сдобряване, след толкова много битки.  Нямам търпение за утре вечер...
И още малко за Дахан-той страда, никой не може да го разбере.  Не  му е лесно.
 Липсват данни в историята, за да се разбере  от какво е провокирано това  раздаване на справедливост със собствени средства.  Може би, ако ни бяха показали още неща от миналото му, от периода в армията.Защото е най- вероятно нещата да са се случили по време на войната или дори в по-младежките  му години, нещо, което го кара да се разочарова от несправедливостта и да поеме наказанието в свои ръце.  Той би бил социопат от психологическа гледна точка, но в по-въображаема област може да бъде асимилиран с Батман, Супермен  и т.н.
(знаем, че и там има някакви травми от миналото, загуби)
 Това го коментирам, защото краят наближава и не мога да си го представя.  Може да е отворен край.  Дахан също да напусне Турция...
Или  четиримата Мюдюр, Курт, Енвер и Гаддар да се обединят, като лигата на справедливостта.
 На реално ниво той ще трябва да бъде затворен за всичките си престъпления...
 Не искам да мисля, че може да умре!

# 177
Айдън е готова да умре за него, той също, но би го направил за всеки друг.  Тя го спаси много пъти. Изложи собствения си живот на опасност за него, искаше да подпали къщата, само за да отиде да му помогне, противопоставя се на майка си, търпи обиди и го чака от векове. Застана до него, когато Месут й каза, че той е Дахан,  унищожи доказателствата, прие хладнокръвно убийство на което стана свидетел от видеото, разбра избора му. Защото познава същността му и доброто му сърце.  Мисля,че нейното е направо нереално, но има такава любов-безусловна, безграници в  която обичаш другия повече от себе си. Тя е безкрайна ако  си сигурен в обичта на другия, в което уж Айдън е убедена от ден едно. Причината, поради която се ядоса с пълно право е, че той постави "работата" си пред нея, а не защото я върши.   Беше унизена, подвенеда и подложи всичко под съмнение. Ако не разбираше Дахан,отдавна щеше да му е обърнала гръб и нямаше да унищожи доказателствата, да отиде при Екбер, да се съюзи с  Енвер,  накосъм да плати с живота си многократно. Дори  се противопостави на Коркут,а умираше от страх.
Айдън определено не е любимия ми женски образ, поне да учеше или да продава краставици някъде. Joy
Дахан реши да остави всичко в памет на баща си и милия им разговор.  Да се ​​оттегли в спокоен живот и да се ожени.  Първо не съм сигурна,че това е вътрешния му избор. Според мен иска да е повече Гадар. Майка му веднага му каза да не дава фалшиви надежди на момичето. Той я вдигна на три метра над небето, после я събори на земята, като не се свърза с нея с дни и  я накара да го чака. Е аджаба какво да чака, мина враждата за конкурси,изневери, жени, мъже... Ако това е твоето момиче защо не му кажеш истината, а разбиваш сърцето му на парчета?   Айдън обясни всичко прекрасно с изречението - Ти си Гадар и когато си с мен, и когато ме обичаш. Така че й беше достатъчно да почувства, че той е до нея, че я обича, че я иска, избира,  винаги е готова да застане до него за всичко. Тя ще го разбере при всеки случай. Може би това  си е чист от тях, вечно да спорят, има много такива двойки. Не се съмнявам в любовта му към нея. Сцената, когато той й казва, че това, което чувства вече не е просто любов, а че тя е част от него е много красива... Но не може да стопираш времето, да правиш своите любими и важни неща и да изискваш от другия да седи с години да те чака. Истината е,че Дахан  го очаква  от нея, но в замяна какво предлага?    В последната сцена останах с впечатление,че тя наистина иска да прекъсне връзка с него. Нямаше да я виня за този избор,но истината е,че тя иска да го "удари", да го ядоса. Сигурна е,че той я обича и хода с билборда,макар и заслужен, беше чиста манипулация. Две козлета, отлично описва болната им любов Joy

Общо взето тяхната връзка е на заден план, интересен е финала.  Надявам се да има щастлив финал. Има много екшън филми, които завършват  с отворен край, нов таен живот, или легални тайни свидетели... Дори тривиално се надявам на хипи енд, даже и на сватба... Joy

Последна редакция: пт, 17 май 2024, 01:28 от Nina_Richi

# 178
Добро  Gaddar утро ! Coffee
Още един фен е задоволил копнежа си, както той пише, да се докосне до Чаатай.

Нинче, прочетох това, което си написала и до голяма степен го приемам.
Това, с което не съм съгласна ( не налагам мнението си, само го споделям) е:
Цитат
Причината, поради която се ядоса с пълно право е, че той постави "работата" си пред нея, а не защото я върши.
Значи приемаш,че мъжът, за когото ще се омъжиш е наемен убиец, но имаш претенции кога точно трябва  да убива.
Това звучи абсурдно. Неговата "работа" не е по график, нито  има работно време.
Щом приемаш да бъдеш с такъв човек, ти го приемаш с всичко, което носи със себе си.
А в това има много негативи.
Но тя не се замисли за това. Нейното желание беше задоволено- той поиска да се ожени за нея, получи пръстена и падането на колене.
И, ако не беше майка и, да и отвори очите,  тя пак нямаше да се замисли.
Летеше си щастливо в облаците, правеше си планове и даже не беше толкова притеснена,че той не и се обажда.
След като чу от майка си истината, защото в крайна сметка Оя и каза истината, чак тогава се ядоса.
Даже сега, като го пиша се питам дали се ядоса повече на Дахан или на собствената си глупост.

Последна редакция: пт, 17 май 2024, 10:09 от NeZ_9

# 179
Добро утро! Coffee

Днес е Гадар ден!

Аз съм по-скоро съгласна с Нина, защото това, че го приема такъв какъвто е, не означава че ще е съгласна да бъде на заден план. Още повече, когато й предложи да се оженат, той трябваше да е наясно, че вече не е сам и трябва да ги съвместява нещата. Ако той не я отбягваше и не се криеше, а беше поговорил с нея, тя щеше да се успокои, а той се държа с нея все едно е никой и за него работата е на първо място. Бих постъпила по същия начин.

Общи условия

Активация на акаунт