АС и други романтични К-драми - тема 9

• 15 093
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
  • Русе
https://www.facebook.com/reel/769676908696456

Такаааа...вече разбрах, че болшинството няма ФБ, но това е мое доказателство за въпроса ми ( т.е. не съм изкукала достатъчно):
Кога У Сок е участвал в АС? Някой има ли спомен? ( ДЖунГи го слага в състава...)

# 616
  • пак на Рив Гош
Предполагах, че в повечето случаи се вижда, понеже е отбелязано, че съдържанието е публично.
Абе горещи сцени в К-сериалите не е като да няма, не знам прегледахте ли снощи и онези от Роца в Инстаграм. Във всеки линк има по няколко, местят се със стрелката вдясно. Бел, там пък само ЮНа и Джуно са пропуснали 😂
Марги, линковете, които пуснах вчера са от Инстаграм-акаунта на платформата Вики Ракутен и са от сериали, които са достъпни от нея.
Джуно и Юна от "Кингленд" няма как да попаднат там, понеже сериалът се излъчи в Нетфликс Grinning.

Линковете към ФБ публични акаунти доскоро бяха достъпни отвсякъде, но напоследък доста често иска регистрация, дори и за съдържание от публични акаунти, ако не минаваш през приложението. Поне при мобилен достъп. Аз имам ФБ, но отваряйки линкове към ФБ от браузър, без да отварям приложението и отказвайки регистрация, мога да видя само заглавната снимка или кадър, за останалото иска регистрация. Хитреци Joy
Да видим кога ще приложат същото и към Инстаграм.

Уин, У Сок е гаджето на Хе Су, което ѝ изневерява с приятелката, вижда се за малко в първия епизод (ако не ме лъже паметта, че съм гледала сериала преди 2-3 години).

# 617
Дворецът Кьонбоккун е мястото, където танцува Бо. Пред него е площадът Gwanghwamun, където са статуите на Крал Седжонг Велики и Адмирал И Сун Шин.

# 618
2 в 1 благодаря за разходката в двореца. Много ми беше интересно. Като гледах на каква огромна площ са отделните сгради направо имам чувството че този дворец е бил като отделен град. Имената на двореца и площада със сигурност не мога да ги запомня.
Има ли такова видео и за другия дворец, в който всъщност снимат костюмните сериали от епохите на Корьо и Чосон?

А някой от ветераните в света на к-драмите ще подскаже ли в каква роля е участвала ХеЮн в Гоблин?

# 619
  • пак на Рив Гош
Всеки път като видя площада Gwanghwamun, се сещам за Минчо на белия кон Joy

Рори, от това, което видях, Хе Юн има епизодична роля на вдовица в 15ия епизод на "Гоблин". Аз изобщо не съм я отразила там, даже не помня и героинята ѝ.

За кой друг дворец, питаш? Един сериал може да е сниман на няколко места, в няколко различни дворци, които даже могат и да не са в Сеул. Например, сцени от "Алено сърце" и "Лунна светлина" са снимани в дворците в град Суон (Suwon).
https://koreandramaland.com/listings/hyowon-park/
https://koreandramaland.com/listings/suwon-hwaseong-haenggung-palace/
Отделно има доста възстановки на традиционни селища, които се използват за снимки на сериали, както и направо цели комплекси с декори, които се използват за снимачни площадки на исторически филми и сериали:
https://koreandramaland.com/listings/baekje-cultural-land/
https://koreandramaland.com/listings/buan-cine-theme-park/
https://koreandramaland.com/listings/mungyeong-saejae-open-film-set/
https://koreandramaland.com/listings/ondal-tourist-park-%ec%98%a … a%b4%91%ec%a7%80/
https://koreandramaland.com/listings/naju-image-theme-park/

Иначе другият дворец в Сеул, който се споменава често в сериалите (и в който също са снимани някои), е Changdeokgung, който се намира "срещу" Gyeongbokgung:

П.П. във видеото за двореца, ще видите доста посетители в ханбок. Това е така, защото ако носиш ханбок, посещението е безплатно (същото важи и за другите кралски дворци в Сеул). По този начин се опитват да запазят духа на местата.

Последна редакция: нд, 16 юни 2024, 17:01 от Роца

# 620
Рори, 5 двореца има в Сеул - Gyeongbokgung, Changdeokgung, Changgyeonggung, Deoksugung и Gyeonghuigung.
Къде точно снимат не съм се интересувала. Вероятно във всичките.

Един списък с 50 места, където са снимани някои популярни драми.
Скрит текст:
1.Namsan Tower - "My Love from the Star”
2.Gyeongbokgung Palace - "Love in the Moonlight”
3.Namsan Hanok Village - "Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo”
4.Bukchon Hanok Village - "Personal Taste”
5.Haneul Park - "Goblin”
6.Yongdap Station - "Itaewon Class"
7.SBS Broadcasting Center - "The Heirs"
8.Hwaseong Fortress - "Dae Jang Geum"
9.Changdeokgung Palace - "Jewel in the Palace"
10.Seongsan Ilchulbong Peak - "Boys Over Flowers"
11.Nami Island - "Winter Sonata"
12.Jeju Island - "My Girl"
13.Kyeong-Wha Station - "Reply 1988"
14.Sinchon Railway Bridge - "Weightlifting Fairy Kim Bok-joo"
15.Deoksugung Palace - "Queen Inhyun's Man"
16.Yeouido Hangang Park - "The Legend of the Blue Sea"
17.Gyeonghui Palace - "Moon Embracing the Sun"
18.Petite France - "My Love from the Star"
19.Incheon International Airport - "Crash Landing on You"
20.Busan - "The Heirs"
21.Oedo Botania - "Personal Taste"
22.DDP (Dongdaemun Design Plaza) - "She Was Pretty"
23.Grand Hyatt Hotel - "Boys Over Flowers"
24.Jumunjin Beach - "The Legend of the Blue Sea"
25.Jeju Loveland - "Lie to Me"
26.Seonam Village - "Goblin"
27.Hwaseong Haenggung Palace - "Moon Embracing the Sun"
28.Jeongdongjin Beach - "You Who Came from the Stars"
29.Everland - "Dream High 2"
30.Damyang - "Love in the Moonlight"
31.Noryangjin Fisheries Wholesale Market - "Fight for My Way"
32.Myeong-dong - "My Love from the Star"
33.Ilsan Lake Park - "She Was Pretty"
34.Pocheon Art Valley - "You Who Came from the Stars"
35.Songdo Central Park - "Start-Up"
36.Changgyeonggung Palace - "Moon Embracing the Sun"
37.Hongdae - "Reply 1988"
38.Dae Jang Geum Theme Park - "Dae Jang Geum"
39.Sanmotoonge Cafe - "Crash Landing on You"
40.Daereungwon Tomb Complex - "Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo"
41.Cheonggyecheon Stream - "Protect the Boss"
42.Garden of the Morning Calm - "Love in the Moonlight"
43.Paju Book City - "Itaewon Class"
44.Samcheong-dong - "Lie to Me"
45.Seoul Museum of Art - "Boys Over Flowers"
46.Jeongseon Railbike Park - "Goblin"
47.Seopjikoji - "All In"
48.Yongma Land - "Fight for My Way"
49.Seoul Olympic Park - "Dream High"
50.Seoraksan National Park - "The Legend of the Blue Sea"

Последна редакция: нд, 16 юни 2024, 20:02 от 2в1

# 621
Уин, ето го У Сок в АС -
https://youtube.com/shorts/zB_GwbC-FNM?si=2yfiDpRCsTtttN35

Бел, сигурно си го виждала или слагала, но те черпя едно шортче https://youtube.com/shorts/4Sh5hxvmTU0?si=sF1Pw9LpXHQF5HJi Както казват феновете, спокойно може да се създаде отделен сериал от моментите им зад кадър 🤪

Роца, 2в1, благодаря за инфото. Интересно е.

# 622
Роца, 2 в 1, благодаря!
В Принц на покрива споменаха два двореца и мислех, че в Сеул са само два и съответно от там останах с впечатление, че снимат в този, чието име започва с Ч.

Между другото актьорът, който играе третия сват в Чосонската брачна агенция е астрален близнак на Роца. Хареса ми в тази роля и ще го включа сред тези, които ще наблюдавам като потенциални любимци.

# 623
  • Русе
Да, знам, че У Сок се появи в началото, за има-няма 5 секунди. Защо го слагат в клипа при главните артисти? Тя и приятелката на Хе Су ( дето излезе с гаджето й) в началото беше с дълга коса, в края беше късо подстригана...защо я няма в клипа? Тя поне имаше няколко реплики...

# 624
Да, знам, че У Сок се появи в началото, за има-няма 5 секунди. Защо го слагат в клипа при главните артисти? ....
Защото в момента е на върха и всичко свързано с него е предмет на обсъждане. Дори има информация, че обмислят да пуснат отново Soulmate по кината им. Имало такова запитване от различни киносалони.

Тя и Хье Юн беше отразена само като име в Гоблина, отдолу, където изреждат такива с минимално участие, но сега са я качили по-нагоре, че и снимка са сложили. А и нейното участие в серила е нищожно.

Последна редакция: нд, 16 юни 2024, 18:44 от 2в1

# 625
В Сродни души УСок няма много екранно присъствие. Има 1-2 целувки и една интимна сцена. И малко общи сцени с всяка от тях и малко заедно тримата. Но историята всъщност е за двете приятелки, а той е просто между тях.
По същество които отидат да гледат УСок или пък романтика с УСок ще останат разочаровани в това отношение, но пък с името му на плаката ще спечелят зрители.

Уинона какъв е този клип с главните актьори на АС и УСок с тях. Не съм попадала на такъв.
Но приятелката на Хе Су, която й отмъкна гаджето и приятелката с късата коса в 20 серия не са една и съща приятелка

# 626
  • пак на Рив Гош
Роца, 2 в 1, благодаря!
В Принц на покрива споменаха два двореца и мислех, че в Сеул са само два и съответно от там останах с впечатление, че снимат в този, чието име започва с Ч.

Между другото актьорът, който играе третия сват в Чосонската брачна агенция е астрален близнак на Роца. Хареса ми в тази роля и ще го включа сред тези, които ще наблюдавам като потенциални любимци.
За дворците:
- Gyeongbokgung e първият и най-големият от тях. Бил е основният дворец на кралете, докато не са се преместили впоследствие в Changdeokgung
- Changdeokgung е бил построен отначало като "временен" дворец, в случай че основният не може да се използва (например, разрушен по време на война). На неговата територия се намира "Тайната градина" (Huwon), която се вижда в някои от сериалите (напр. "Лунна светлина", "Алените маншети" или "Историчката Го Ха Рьон" - павилион, близо до езеро).
- на същата територия като Changdeokgung, се намира и дворецът Changgyeonggung, който е бил построен от крал Седжонг за баща му, крал Теджонг. По-късно там са били настанявани някои от принцесите, вдовстващите кралици или наложниците.
Между двата дворцови комплекса, Gyeongbokgung и Changdeokgung се намира селището/кварталът Bukchon, където има доста запазени традиционни къщи (ханок). Навремето в тях са живеели дворцовите велможи, министри и други сиви кардинали, които сме виждали в сериалите. А на североизток, близо до Changdeokgung се намира и университетът Seonggyungwan (също често споменаван в сериалите, където виждаме конфуцианските учени).
Скрит текст:
- Deoksugung също е бил построен като временен дворец, но е станал постоянен по времето на японската инвазия през 16ти век, когато други дворци са били опожарени. В него е живял и последният чосонски крал.
- Gyeonghuigung също е бил посторен като "вторичен" дворец, за да бъде използван, когато основният дворец не е бил достъпен. Бил е разрушен напълно по време на японската окупация 1910-1945 и после е частично възстановен, но дълги години е бил затворен.

Рори, не знаех, че си имам астрален близнак наполовина на годините ми! Joy
Младежа го гледах в началото на тази година в Love Song For Illusion, добре се справи момчето.

# 627
Роца, благодаря! Много интересна информация за дворците.

А самият сериал допадна ли ти? Младежът този път във водеща главна роля л участва или както в Чоснсата брачна агенция главна, ама не съвсем?

# 628
И да допълня Роцето за двореца Deoksugung. Стената около двореца, която често сме виждали в сериалите е свързана с един градски мит, който гласи, че двойките, които минат по алеята покрай нея са обречени да се разделят.

Една бърза разходка около Университета Сонгюнгуан

И как са посрещнали 2024 по улиците на Сеул

Пак Джи Хун не само е баш главен в Love Song For Illusion, ами и играе двойна роля. Героят му има раздвоение на личността и той играе и двете.
Аз го харесах и в At a Distance, Spring is Green. Много го хвалят и за Weak Hero Class.

# 629
  • пак на Рив Гош
Рори, ако питаш за Love Song For Illusion, сега се разрових да видя какво съм писала навремето като го довърших - https://bg-mam.ma/p/1624547/47678560
Иначе младежът беше Баш Главния и се справи добре, като се има предвид, че играеше две противоречащи си роли. Но самият сериал не е шедьовър, става за прекарване на времето и му дадох 8*, което за мен е стандартната оценка за корейски сериал (тоест, "отговаря на очакванията", а очакванията са като цяло положителни, понеже аз съм човек-оптимист и започвам всеки сериал с нагласата, че ще ми хареса ).

Общи условия

Активация на акаунт