JYSK тема 3

• 45 304
  • 651
  •   3
Отговори
# 630
Провокирана от разговора, измерих и аз - 66 Simple Smile ми в началото малко ми се струваше че ше ми трябва стълба Sweat Smile ама си е супер!

# 631
+1 за високо легло.

# 632
  • Враца
Както споменах, нашите са 60 и 65 см. Откакто спя на такова легло, никога не бих се върнала на ниско. Особено се сещам за това, когато на почивка спим на по-ниски легла. Ми аз, не мога да ставам! Отвикнала съм! Simple Smile

# 633
  • София
Мда, особено за хора с болежки е по-удобно по високи... Не случайно и болничните легла са високи... Не се сгъваш да легнеш, само си пускаш краката като ставаш и си стъпил изправен... С мм имахме голям спор за леглото преди да го вземем, заради височината, накрая се нави, а сега не го сменя за нищо... В началото мине не мине и ми благодареше, че съм го навила в крайна сметка... Та така... Хубаво нещо са високите легла всъщност. А ние не сме някакви високи гиганти да кажеш...
А има матраци и по 30-35см и топ матраци... Още по-високо може... Нашият се води 27см.

# 634
  • Враца
И у нас беше така. В началото мъжът ми му беше непривично. Смееше се на леглото. Пускаше майтапи свързани със Стефка Костадинова, но сега казва че не знае защо изобщо се произвеждат ниските легла. Simple Smile

# 635
Ехаа..блатодаря ти за снимката!
Наистина не бях виждала 70 санта...обаче той и матракът си го бива, от него идва височината. Колко е..30 ли..

# 636
  • София
27 см... Ама има и 30 и 35 матраци...може едно легло да стане много високо... А ако сложиш и топ матрак .. 🤷‍♀️ 😂

# 637
Малко закъснях, ама и аз да си кажа, че въпреки че ни е малка спалнята, не бих се лишила от високо легло и пред те,и от юск, избрах malm-a, защото не ми е маловажно пространството под леглото.

# 638
  • софия
Със смесени чувства към високите легла. Нашето е такова (Икейско с висок матрак) по настояване на мъжа ми, но той е 185+ см, а аз 160+. Като седна и краката ми висят. Това, което не ми харесва е, че не мога да седна на него и да си обуя панталоните.

# 639
  • София
😂 😂 😂 Защо? Аз се обувам и моите крака висят... Обаче не виждам връзката.

# 640
  • софия
Не ми е удобно.

# 641
Шокирате ме дами! Simple Smile
Високото легло, затваряло обема на спалнята ?!?
Над леглата слагате ли нещо, рафтове, гардероби, телевизори  ? Simple Smile
Аз не съм виждал много такива и не че няма, но не виждам с какво 20см (да речем) ще промени визията на стаята, освен във внушението... Ноо, всеки си решава.
Да ви кажа, по професия съм готвач и от 2002 години обикалям по курорти и са виждал и спал на какви ли не легла и матраци.
Най приятният ми сън беше преди около 10на години, спях на 2 матрака един върху друг, направо на пода Simple Smile Сезонната работа понякога е така. Но пък все едно спях на облак и беше невероятно.
Проблема ми беше със ставането Grinning
Истината е, че каквото легло да вземеш, го вземаш веднъж и след това, може пак след години, освен ако доходите не са ти високи.
Е как пък нямаше 2 еднакви мнения тук Simple Smile
Освен последните постове. За високите легла и аз съм за Simple Smile.
А относно обуването на панталона. Ще ме извинявате, но аз с моите скромни 150кг, се обувам прав и да ви кажа, още съм жив Simple Smile но да, какво общо имаше това със спалнята Grinning
Иначе, в крайна сметка благодаря за коментарите и мненията, но явно ще трябва да пробвам за да разбера.
Относно леглата с чекмеджета, един харесва да си вдига 50кг матрак всеки ден като щангист, а аз предпочитам да не се боря с леглото за да си изкарам едни гащи да речем Grinning
Дали събират прах, е то всичко събира, и макар да съм мъж, не ме е страх да хвана прахосмукачката... И парцал.
И пера 2-3 пъти седмично.... Просто съм свикнал да се оправям сам, като сезонен работник, и изобщо не ми пречи.

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 23:07 от Nekrad

# 642
За мен леглото не беше добър избор. Чекмеджетата постоянно се разместват отдолу у много внимателно трябва дс се затварят, за да не се удря човек на някой ръб.

Тоест имате такова легло и не сте доволна/ен ? 
Пробвахте ли да си добавите носачи за чекмеджета ?
Питам защото моята идея е такава...

Предполагам визирате водачи, както е поправила една дама. А място дали ще има за тях? За да се монтират трябва точно определена ширина на чекмеджето и отстояние от страниците на леглото, за които ще се хванат. Леглото има ли такива страници отстрани на всяко чекмедже и мястото дали отговаря - може да е повече или по-малко!

Моите легла в малки спални са си високи, защото са вдигнати на крака заради подовото отопление. Идват на около 55 см до горния край на матрака.

Тя и вие добре ме поправихте, но и двамата не знаете 2 неща Simple Smile Бил съм дърводелец преди да стана готвач, и някога, водачите, не бяха водачи, а носачи, а и тогава имаше разлика със сегашните.
Освен това, зная за мястото и прочие, но има начини това място да се намали и увеличи, ако се наложи.
Още повече тази спалня идва разглобена и няма да е проблем, но да се надявам че няма да опре до това.
И за разлика от повечето жени и мъже, знам колко са 20см Grinning Отравям се добре с мерките Simple Smile все пак съм бил дърводелец... Grinning

# 643
Малко закъснях, ама и аз да си кажа, че въпреки че ни е малка спалнята, не бих се лишила от високо легло и пред те,и от юск, избрах malm-a, защото не ми е маловажно пространството под леглото.
На Хаслев перфектно се оползотворява отдолу, защото е точно колкото спалнята. Докато при чекмеджетата, има губене на пространство.

Некрад, не е 50 кг. матракът или поне не се чувства толкова. Отдолу слагам "складови" неща - сезонни завивки, крия подаръци или връхни дрехи за следващ сезон. Неща, които не вадя всеки ден.

Сега ме карате да стана и да измеря леглото на височина, че нямам никаква идея колко е, но пък ми е много удобно. 😃

# 644
  • София
Хаслев с 20см матрак е 50см висок.

Общи условия

Активация на акаунт