Седмокласникът е на финална права, бели лястовици вече пък сънува мама - тема 11

• 42 247
  • 780
  •   1
Отговори
# 450
  • София
пенсионирана русалка, имах предвид от школата, която посещава, а тя не е ОТ. Не съм се изразила правилно, ама вече си бях сипала Wink

# 451
Дано имат късмет децата и всичко да мине гладко и без гафове.
За изпита по бел на Регалия моят каза, че не е сигурен как трябва да преразкаже в реда в който е написан текста или в реда на случката.
Малко остана до 01.06

Допълвам се:
БЕЛ класното има 5.
Разочарован е Sad  ще има 5 за годината.

Последна редакция: вт, 21 май 2024, 14:55 от sisill

# 452
В училището на моя син направиха вече класната по БЕЛ, тази седмица по МАТ. Оформят ги по др.предмети- къде с изпитване, къде с проект/ презентация по дадена тема.
Дано няма гафове на НВО за 7 клас, че и без това напрежението на всички накрая е в повече.
Вчера тъкмо след проблемите с ДЗИ обясних на сина ми, че случили се нечетяща се графика, чертеж- нещо- пита, подминава и продължава нататък, без да мисли повече. Щом той има проблем, значи и др.деца имат и после ще се решава проблема- обикновено с макс.точки на дадената задача за всички деца.
Тренираме се с всички грешки, които възникват- на един ПИ в стаята имаше цвете, той е с алергия и астма- върна се с червени очи и течащ нос-  и преди всеки изпит задължително гледам да изпие противоалергичното. На друг ПИ квесторката си сложила парфюм, от който ходил да повръща. На трети ПИ квесторката била с токчета и постоянно се разхождала. Казвам му- няма да те записвам повече, в къщи ще тренираш за матурата,  а той- не, там стресът е друг😂, записвай ме.

# 453
Тръпки ме побиват, като гледам, какви грешки са се случвали. Въобще не си дават сметка, какво струва това на едно дете под напрежение в деня на изпита.

# 454
Това с алергията към миризми е много гадно. Не е лошо, всъщност правилно е, при алергии от растения/ полени, астма да има предоставени документи.
Аз съм учител и квестор, след като едва не се задуших от парфюм на една пътничка във влака между Горна Оряховица и Варна и бях без противоалергично, винаги имам такова в чантата и в клас не веднъж ми се налага да пия, защото в учителската стая или в класната стая някой е използвал аерозолен парфюм или дезодорант.

Последна редакция: вт, 21 май 2024, 16:16 от Mama Ru

# 455
  • София
Абсолютно. Както писах в другата тема, голямата мимдъщеря, вчера на историята, е объркала местата на въпроси 22 и 23. Обърнала се е към квестор, която от своя страна е извикаха директор. Директорката й е казала, че няма проблем, само да напише номерата на въпросите на които отговаря, за да е ясно. Това, ако се беше случило след 7 клас никога нямаше да се осмели да попита, щеше да се шашне и да прецака всичко до края.

# 456
И аз да се наглася в тази тема, пък и виждам стари другари тук Simple Smile Чета ви и намирам съмишленици в редовете ви Relaxed
Нашата девойка уж се готви, но лека полека започна да сваля летвата, според мен вече й дотегна. Трета година ходи на уроци, но това си е моя грешка, може би трябваше да я оставя и само в 7-ми клас да я натисна да учи...
След последната Регалия коментара й беше "Не помня текста, падна се Яворов, не очаквай много от преразказа." Sad

# 457
Като ви чета..и у дома е същото.
Умората витае във въздуха. Аз самата също доста се изморих от четене, следене, отсяване.....возене, връщане, ставане рано, канселирани почивки заради....По математика се съобразяват с ваканции, ама по Бел - няма лабаво. То човек не може никъде да мръдне.
Шегувам се, че веднага след 21-ви заминаваме на ретрийт - ха, ха.
Чудя се тук ли да питам или в другата тема за неелитните , но ще пробвам първо тук.
Моля да споделите за тези младежи и девойки, на които таргета е ИТ - как ще редите за София - ТУЕСА е ясен, за който го огрее, но след това как?
И друго - след като изредите всички професионални по това направление с компютри, после какво слагате резерва, спрямо този интерес на децата - де що има паралелки с Хардуерни и Софтуерни Науки- ХСН в обикновено СОУ или как? ......
Езиковите не знам къде се явяат в тази смеха, че и там всеки ден се менят желания - един ден е "Искам немски, друг ден италиански"..
Единственото сигурно нещо е категорична забрана за френски и испански.

Последна редакция: вт, 21 май 2024, 18:10 от *FIORE*

# 458
Като ви чета..и у дома е същото.
Умората витае във въздуха. Аз самата също доста се изморих от четене, следене, отсяване.....возене, връщане, ставане рано, канселирани почивки заради....По математика се съобразяват с ваканции, ама по Бел - няма лабаво. То човек не може никъде да мръдне.
Шегувам се, че веднага след 21-ви заминаваме на ретрийт - ха, ха.
Чудя се тук ли да питам или в другата тема за неелитните , но ще пробвам първо тук.
Моля да споделите за тези младежи и девойки, на които таргета е ИТ - как ще редите за София - ТУЕСА е ясен, за който го огрее, но след това как?
И друго - след като изредите всички професионални по това направление, после какво слагате резерва, спрямо интереса на децата - де що има паралеки с ХСН в обикновено СОУ или ......
Езиковите не знам къде се явяат в тази смеха, че и там всеки ден се менят желания - един ден е искам немски, друг ден италиански.
Извинявайте за проявеното любопитство , но вие ли налагате забрана за  езиците или детето не ги желае. Относно въпроса Ви, знам , че следващото след ТУЕС е "Джон Атанасов"

# 459

Извинявайте за проявеното любопитство , но вие ли налагате забрана за  езиците или детето не ги желае. Относно въпроса Ви, знам , че следващото след ТУЕС е "Джон Атанасов"
Развеселихте ме. Flowers HibiscusРазбира се, че детето не ги желае. Моето мнение е, че трябва са се съобразим с желанията на децата. Ролята на родителя е да информира и насочи.
И аз знам за Джонката, както му казват.
Питам от там надолу, че не се знае знае ли се дали няма да има изненади.Аз с " изненадите" нямам никаква драма, но все пак ми се иска да си сверя часовника. Имам почти преки впечатления от Попов и мненията засега са доста положителни от близки деца.

# 460

Развеселихте ме. Flowers HibiscusРазбира се, че детето не ги желае. Моето мнение е, че трябва са се съобразим с желанията на децата. Ролята на родителя е да информира и насочи.
И аз знам за Джонката, както му казват.
Питам от там надолу, че не се знае знае ли се дали няма да има изненади.Аз с " изненадите" нямам никаква драма, но все пак ми се иска да си сверя часовника. Имам почти преки впечатления от Попов и мненията засега са доста положителни от близки деца.
При нас отпадат пък немски и френски.  Категорично отхвърля немският. Може да погледнете и Ломоносов. Имат две паралелки с такава насоченост.

# 461
Фиоре, не ни интересуват тези специалности сега, но и аз знам, че се редят, Туес, Джон Атанасов, Попов. Приятелка с дете в Попов също се изказа досто положително. Във 2СУ има две нови паралелки "Програмиране на изкуствен интелект". Ако това би ви интересувало и въобще има кой да го преподава добре, но звучи модерно.
А аз да питам, как се редят 32ро, 22ро и 18то? Или зависи от езика? Моята девойка я прогнозирам за бал около тях (макар че за 22ро май се вдигна доста бала последната година, а и винаги може да има изненада). От твърд френски последно остана, че може немски или испански първи език. Втори език като че ли английски предпочитаме (източните езици не я интересуват). Определено с профил езици нещо. Но тези три училища в моето съзнание са еднакви и локацията и на трите ни е ок. Малко е тигана преди рибата, но обичам да имам план. Благодаря!

# 462
След ТУЕСа и Джонката, се нареждат 2аег и 1аег. Grinning При нас желанията се менят като пролетния вятър, така че докато дойде веемето за редене, може да им се разменят местата. Младежът както не искаше и да чуе за немските, скоро заяви, че искал и него да научи.

# 463
В 32 СУ има квоти , а в 18 и 22 не!  И да, според мен зависи от езикът. Аз ако се ръководя от английски, като първи език бих ги подредила 32, 22, 18, но това е мое мнение.

# 464
  • София
Аз бих сложила 22-ро на първо място, ако не беше толкова женско училище. Но понеже е, 32-ро е на първо място в моя списък, след желаните ЕГ.

Общи условия

Активация на акаунт