Седмокласникът е на финална права, бели лястовици вече пък сънува мама - тема 11

• 41 466
  • 780
  •   1
Отговори
# 735
Имам спомен, че когато се попълват желанията в училище гнездо учениците носят и свидетелството за основно образование, но не помня вписваше ли се някъде номера му, затова питам.

# 736
  • София
Не, не се носи, информацията се попълва служебно в платформата.

# 737
Много благодаря!

# 738
Ние заминаваме на почивка веднага след като приключат, за да можем да се върнем на 14ти юли. Звънях в канцеларията на нашето училище по този повод - записаха си името на детето и казаха, че можем да вземем удостоверението, когато се върнем. Щели да имат дежурни на 15ти юли понеделник. При нас тази седмица е ужас Sad На всичко отгоре са и втора смяна заради малките НВО-та. Винаги са първа смяна и с това ще трябва да свиква от догодина. Благодаря и аз за споделените пробни. Ще се завръща към математиката и българския след 1ви юни. Моля ви пишете, ако видите публикувано разпределение за изпита на НПМГ Grinning
И да допиша - ние пробни в училище нямаме... нито пък имаме нещо пратено в електронния дневник. Ползваме този на МОН - НЕИСПУО.

Последна редакция: пн, 27 май 2024, 19:07 от jsed

# 739
Здравейте,  знаете ли приблизително след колко време излизат резултатите от пробните изпити по БЕЛ в СМГ?

# 740
При нас днес върнаха пробния по БЕЛ от училището, за да го подпиша. Информация ми носят реално само тезата и преразказът, тъй като там си има прикрепена таблица с точки, ясно разписана кое как се оценява и моята колко точки има по съответния критерий. Тестовата част нищо не ми носи, понеже нямам въпросите... По МАТ от 3 пробни - 2 в школа и едно в училището - все още нищо. Добре, че аз си я карам да решава, та имам идея къса са проблемите... Уффф.

# 741
При нас последните пробни ги правиха в почивни дни. Защо оценки?
И при нас на един от пробните по МАТ точките ги писаха като оценки по МАТ ИУЧ. Върнали ги бяха на децата за подпис от родителя и после пак ги събраха. Хвана ме яд, че забравих да ги снимам, за да реши отново обърканите задачи.Имате ли снимки от пробните матури, които са правили във вашето училище ?

# 742
Нямам. В училище правиха 3 пробни по предмет.  По никой никога нищо не дават. На нас и контролни рядко връщат. Оценки писаха само на двата, които бяха в учебни дни.

# 743
всъщност освен промяната във времетраенето на първи модул и това, че по мат няма да има задачи със свободен отговор в първата част, има ли други очаквани промени в матурите?

# 744
  • София
Моето дете също не е правило пробна по БЕЛ, защото такава в училището не се е провеждала. Да не говорим, че правиха класно април месец, оценките от което са нанесени, но самата работа не е върната...
И като съм почнала да негодувам... младежът има предмет, изучаващ се 2 пъти седмично, и все още няма оценка, а краят наближава и точно когато трябва да е концентриран само върху матурите, той ще се притеснява кога ще го изпитват за оформяне по природните науки.

# 745
Е, то и моята се сдоби с първа оценка от писмено изпитване по предмет от природните науки чак миналата седмица. И сега ще се чудим как ще я оправи, че е негативна и единствена, а остава месец до края на срок и година. И по други предмети като музика и физическо виси с по една оценка. И аз бясна по този повод, ама кой ли ме пита.

# 746
Същото е и при нас. По физика и история, например, няма нито една оценка. По биология и география има по една. По музика и ИИ въобще няма.

# 747
Да питам, нещо да не пропусна, защо е толкова важно с какви оценки ще са децата по др. предмети различни от БЕЛ и Мат? Да няма някакво ново образуване в бала?

# 748
Може би за тези, които са избрали специалности, където в балообразуването участват и оценки от други предмети...

# 749
Например в моя град всяка гимназия различно балообразува. Имаме с оценки по история, по кмит, по география, по мат, бел, из.изкуство, музика, биология, технологии,освен двете нво. Въобще шарено много и децата се борят за всяка точка и оценка. То поради тази причина не могат да оставят никой предмет. Учат докрай по всичко. И естествено и нво-тата закъсват, кое по-напред?

Последна редакция: вт, 28 май 2024, 00:30 от laurentin

Общи условия

Активация на акаунт