“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №9 - финал, и след финала.

• 52 517
  • 1 021
  •   1
Отговори
# 435
Кърджиев освен Ирина и Фичето нарани и съвсем ще го е увредил. Използвач долен.

# 436
Аз също познах - както Кърджилов, така и помагача. Само жалко за Филип.

# 437
Сезонът за мен беше хубав като замисъл,слаб като изпълнение.Ритуалните убийства винаги засилват интереса у зрителите,но за съжаление те бяха единственото интересно за мен.10 епизода тичаха нагоре надолу като малоумни играха си на дай си ми куклите на ти парцалките и  в 11 и 12-ти се случи всичко накуп,естествено и не добре обяснено .Как Пламен инвалид “тича” до Корея да си прави скъпоструваща операция и се прави после на професор няма да коментирам.Но не се изясни за мен въобще мотива на тези престъпления.Нищо не разбрахме за любовта им с Филотея,защо тя е избрала Десподов,не разбрахме и защо другите от ОПГ-то са се съгласили на този план и какъв е бил този план изобщо .Историята беше те ме тикнаха в затвора ,той ми взе жената,аз се престорих на мъртъв  и сега си отмъщавам ,а помощника ми и той нещо им беше набрал..та така.Това което мен ме разочарова от сезона беше липсата на разследване,на психологията на извършителя.Не разбрахме нищо за жертвите ,освен произволно лепнати етикети-педал,развратница,мръсница и всичките му там грехове,а обикновено в това се крие решението на едно престъпление.За мен сериала просто не беше построен правилно можеха да стигнат до тази развръзка много по елегантно и без това подозирахме за професора като най-очевиден извършител.Единственото емоционално докосващо беше словото на Десподов в края  (и донякъде смъртта на Тороманов)  ,щеше да е много на място ако и останалата част от сериала беше с някакъв по дълбоко емоционален смисъл ама както каза в един от епизодите Харитонов”ама нейсе не би”

Последна редакция: пт, 17 май 2024, 00:32 от katityy99

# 438
И аз това първо не го схванах, още ми виси /за връзката Кърджиев-Демона/. Видях едно мнение, според което Демонът и Пламен/Кърджиев се били запознали в затвора. Демонът също май лежал нещо заради ОПГ-то.  Тоест той няма кръвна връзка нито с Кърджиев нито с Фичето така ли? Просто докато си лафят в затвора решават, че са идеалният тандем и почват отмъщение. А Фичето просто го взема един вид  под крилото си, за да е близо до брат си, това ли е??  Надявам се някой да потвърди, защото мен ми звучи едно плоско, недостоверно.

С пробата от ДНК влакно и прочие нищо. Как е хакната пощата на Мия дистанционно, щом няма замесен полицай, нищо.
Иначе относно това, че убиецът е пред очите ни и как се оказва някой нов - преметнаха ни здраво Smiling Imp Unamused  Ако е един убиец е ясно. Когато извършителите са двама е друго, има мозък има Демон.  НИе все говорим и очакваме за Демона кой е, а те имат предвид мозъка. Мерси!

Последна редакция: пт, 17 май 2024, 00:03 от Miss_Kaprisse

# 439
  • София
Много съм разочарована от финала.😭
Толкова неща останаха не обяснени и дори Карджиев да е Демонът, изобщо не съм съгласна, че може да има такава жажда за мъст, жестокост и прочие.
Пък кога е зачената Ирина, пък кога е била тази спец акция и е станал инвалид, трябва да е след пожара 2016г., нали се е грижил за брат си, ако към онзи момент е бил инвалид щеше да е очевидно, тоест след 2016г., ама пък нали Язов тогава е убит.
Уф, не, много съм разочарована!

Поздравления мили БГ Мами!

Познах, че Дякона е дядо на Ирина и че Демонът ще бъде убит, толкоз.

Ама какво стана с Илчев, Грудов… лош привкус ми остави.

# 440
  • София
Тук никой не бива да се чувства виновен (в каквото и да било, изманипулирано от кинаджиите). Защото тук не мълчахме. И на когото е харесало всичко, и на когото не е - отговорни са сценаристите, туристите, артистите (в последната серия се раздадоха най-накрая), статистите (които се мотаеха из кадрите).
Този път Мия и Фил (R.I.P.) разкриха толкова, колкото и щатните им колеги от ВТ-управлението; почти нищо, нещо малко, недостатъчно. Болезнено и зловещо малко, ако се вкараме в сюжета. Каквото изобщо се разследва и разкри - то беше тук във Форумната тема. От заразените, въодушевените, неудовлетворените; взиращи се и фантазиращи; доволни и недоволни.
Впрочем, ако все още не сме излезли от филма, да, за съжаление, това е България. (И даже смятам, че "кодата" след финала - онова "3 седмици по-късно" беше излишно след края в подземието и записаното послание на Десподов).
Аз си гледах "пейзажите" и вървящите по "пътя". Дали ми отговориха "Защо?" - Да, донякъде, човешки отчитам доводи, не мотиви. И не ми допадат мотивите - ако в последния епизод (всичко за всички и на тъгъдък заради предишните 11) това бяха "мотивите" на антагониста.
Утрото е по-мъдро от вечерта - обичам тази поговорка и ще я спазя. До утре по някое време, колеги от отдела за тежки престъпления на БГ Мама. Отдъхнете малко. Допийте си питиетата. Приберете микроскопите, фоторедакторите, оръжията.

(Поне е ясно - както някои пожелаха в последните ни страници от вчера - ако има нещо "после", ще е я с Харитонови, я с други. А Язова ще пише мемоари, Илчев ще оглавява АйТи отдела. Грудката има за какво да "мъсти", тъй че или ще е надзирател в някой затвор/ТПО, или той ще е в следващия злодейски отбор.)

# 441
  • Галифрей
Поме Язова две и излезе късмета с готиният кмет.

# 442
  • Другата България
Ето ми го ироничния пост. Ужас! А с насмешка го писах....
Цитат
Значи, Пламен Арсов погребва брат си, в гроба, който трябва да е негов, пали си къщата, неясно как претърпява инцидент /всъщност, може и да няма инцидент и количката да е параван/, заминава за чужбина, за да се покрие и да обмисли отмъщението си /а, и да си направи лифтинг, мезотерапия или там някаква пластика/. Същевременно Десподов отглежда дъщеря му, като преди това е убил майка ѝ /неясно защо - вероятно защото не го е обичала, а е обичала и искала Пламен/. По същото или по някое друго време всички убити, обединени от мотива пари и още пари, са направили така, че Арсов да загуби всичко и са му присвоили всички активи /парите в къщата на Тороманов/. Фичето не е ясно какъв е - може да е дете на Арсов от друг брак, или близнак на Ирина - Теодора. Същото Фиче обаче се досеща, че на Кърджиев не му е чиста работата.
А Ирина - Теодора пряко или косвено е замесена в действията на Демона. Или поне знае какво се случва. Тя всъщност не обича Десподов - винаги той е демонстрирал привързаност към нея, не обратното. И това писмо, дето долетя с дрона може да не е било за него, а за Арсов....
С писмото само не нацелих, но то е било не ЗА, а ОТ Арсов.

# 443
  • София
Като цяло финалът беше очакван - само жестокото убийство на Филип, като отмъщение към мъжа на Мия не ми е минало през главата.
Когато няма правосъдие, идва възмездие. Но никой не може да се изживява като Господ - да бъде прокурор, съдия и палач. Разбирам мотивите, но когато се тръгне по този път, винаги се прекрачва границата…

Защо Тороманов не каза нищо на Мия? Ами защото предпочиташе да умре, но да не се разбере какво е вършил. Той единствен от ОПГ-то имаше угризения.

# 444
Фичето - най-чистата душица в този сериал бе принуден да застреля брат си точно заради психясалия си баща. Кърджиев не е обичал нито едно от децата си, явно единственото,което го е карало да продължи да е близо до децата си, е отмъщението.
Той показа изрезка от статия, в който пишеше, че Пламен Арсов е инвалид. Как пък един от разследващите не попадна на тази информация,как пък никой от ОПГ не го спомена(едва ли не са знаели какво се случва с него в затвора,а това даже е преди времето в затвора)!? Пълни измислици и несвързани листчета и думички, хвърлени в пространството ...

Последна редакция: пт, 17 май 2024, 00:07 от Nikol15

# 445
Браво на сценаристите. Надявам се да са доволни. Още една болест - шизофренията е демонизирана. Хората с нея е по - вероятно да бъдат жертви, а не престъпници.

# 446
Нещо от сорта на "Ще гориш в собствения си ад, урод".
Не ме очаквахте нали?

Реакцията след финала:

Топ меме и в унисон с двата финала, че и тоя Чоткин.

Това булчински рокли ли са?, 🤣😂

Хахахха! Това с тези двете.. абе, като цяло, много много ниско ниво на всички продукции напоследък.
Направо не ми се коментира какво става днес , е...и !! Първо спечели онзи паляк Чоткин , после финала на Есента на Демона и другата последна  простотия !! На третия ерген вече ще му викам Саше Мама . Не мисля поне за сега да гледам нито предаване нито сериал ако е български !! Малко почивка , поне Капките свърши както исках .

# 447
Арсов се е досетил паролата на пощата на Мия. Вероятно е нещо свързано с Христо. Налучкал е. Той е особено интелигентен. Смятам, че винаги си е бил такъв. Именно затова не му съчувстваме на убийствата като на Асен. Асен си беше социопат. При него е следствие на силна травма. А Арсов за мен винаги е бил такъв. Той затова си е бил част от ОПГто навремето, вероятно и техен водач, ама са видели колко е опасен и са се опитали да се отърват. Не вярвам, че и Филомена не е усетила. Затова се е хванала с Десподов , но той същият. Слабохарактерна е била и е била лесна за манипулиране.

# 448
Дойде време и за присъдата!

Тегаво е да се снима кино в България. Няма какво да се лъжем, това е бизнес за определени хора, защото НФЦ и частните телевизии се интересуват само как да приберат едни пари. Затова и работят с едни и същи хора от 20-30 години и по едни и същи схеми. Именно поради тази причина няма и много оригинално творчество в сюжетите, та дори и в актьорска игра. Политиците всеячески се постараха да убият образованието и в университетите следват все по-посредствени, необразовани и глупави хора. Българското семейство отдавна захвърли ценностите и родителите спряха да възпитават у децата си книжовен ценз. Все по-малко се чете, а така и въображението закърнява. Въведението ми не е случайно. То е обяснение на това, че няма как да се роди издържан сценарий, а в последствие и филм в България. Лично аз съм свидетел на плоските сценарии, които пишеха колегите ми по "Кино сценарий" в университета. Те нямаха мисъл, нямаха изказ, нямаха плам. Искаха просто да станат известни в киното. Но как? Те не виждаха пътят до там.

Първият сезон "Дяволското гърло", е може би най-добрият български крими сериал. Поне за мен е така. "Есента на демона" се очакваше да повтори фурорът от преди 3 години. Уви, не се получи. Сериалът беше доста халотичен и разпилян, гарниран със слаба актьорска игра и то учудващо за мен, от актьори, които в първи сезон играха на едно доста високо ниво. Тук сякаш бяха демотивирани и не им пукаше как се справят. Кухи и излишни персонажи през целият сериал. Като започнем от съпругът на Алдърова, минем през самопипача Тишо, анархистът в затвора и завършим с кмета, чиято единствена съществена функция беше да сформира разследващо звено към общината. Няма я дълбочината на персонажите, което прави образите им завършени. Имаше изключително много безсмислени и излишни действия и сцени, а там където имаше нужда да се задълбае и да се наблегне повече, се подмина с лека ръка. Историята и сюжетните линии бяха постни. А финала бе изсмукан и сякаш се е наложило да го приключват набързо, защото е свършило финансирането. Разбира се тематиката и идеят за душевно пречистване чрез обръщане на греховете към самите грешници, е супер. Но кофти изпълнена. Няма как да не направя паралел с филмът "Ад", където 9-те кръга на Ада на Данте, също са използвани, но много по-оригинално. Тук си беше побългарено. И накрая един перфектен злодей, чийто персонаж засенчи целият сериал и добре, че беше той, защото иначе хептен нямаше да става за гледане, намери краят си по начин, за който професорът ми в университета би казал "не много кинаджийски". Защо Ирина-Теодора (безсмислено кино име) отиде в полицията и даде твърдите дискове? Какво значение имаха те за случаят, след като всичко вече се знаеше? Както вече написах, твърде много излишна "лента".

В крайна сметка, това беше нов провал на българското кино и НФЦ, овладян от едни старчета, които теглят твърде голямо ресто, затова пък винаги от "нашите си хора", какъвто е служебният министър на Туризма.

Последна редакция: пт, 17 май 2024, 00:09 от Kokito87

# 449
Надявах се да видя нещо различно, а не тази хем предвидима, хем скалъпена боза.

Кърджиев с пластичните операции, никой досега не го е познал по гласа, може би и гласните струни си е оперирал. Никой не се е интересувал откъде се е появил, какъв е бил, къде с кого е учил, но заема такава важна позиция. Решили са, че идва от Мелмак сигурно. Още повече никой не се е усъмнил, че е в инвалидна количка като Арсов, който би трябвало да е бил в такава и преди пожара.

Кокалчето пък никой никога не го е виждал, защото когато не е с маска и качулка, е гримиран като drag queen.

Надявам се след разкритието какви чудеса могат да правят в южнокорейските клиники, броят на страдащите от синдрома на Фреголи да не се увеличи драстично.

Общи условия

Активация на акаунт