“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №9 - финал, и след финала.

• 52 487
  • 1 021
  •   1
Отговори
# 450
  • Бургас
Утре ще ви чета!
За сега само това ще кажа: предвидимо, пренатегнато, свръх мелодраматично! Потупвам се по рамото, че разгадах още в началото посоката; но това че  познах , не е източник на доволство от видяното...

# 451
Пълни глупости беше тоя финал.

И изключително лоша актьорска игра на прехваления Наумовски. То се пули, то се зъби.. чак демоничен смях по едно време изкара - сигурно най-скапания в историята на киното.

# 452
Пълни глупости беше тоя финал.

И изключително лоша актьорска игра на прехваления Наумовски. То се пули, то се зъби.. чак демоничен смях по едно време изкара - сигурно най-скапания в историята на киното.

Попринцил ми харесва, но си права тук. Преигра накрая.

# 453
Според мен това беше кофти режисьорско решение. А не толкова игра. Така го е поискал режисьорът, така го е изиграл Тони.

# 454
На мен пък този Демоничен образ накрая беше най-логичното нещо зад тези ужасни убийства. Тотално превъртял мозък заедно с Кокалчето и жадния за мъст Игнатий, уж много вярващ и смирен на смъртен одър.
Финалът ми хареса не защото е супер, а защото беше доста по-добре от тоталното дъно, което се бях настроила да гледам 😂😂😂
Какво значение имали дисковете на Десподов, които Ирина-Теодора предаде на Илчев? Не се ли задействаха от тях Харитонката и Гери, която - в крайна сметка -  уби самият Демон Пламчо?

Последна редакция: пт, 17 май 2024, 00:16 от HappyRSmile

# 455
Видяхте ли го как се плъзна? Не мога!! Още се смея 😂😂😂

# 456
Той реално се плъзна по корем, но в следващия кадър беше вече по гръб. 😂

# 457
А на Десподов куклата видяхте ли? 🤣😂😂

# 458
  • София
WTF???
Така, ladies and gentlemen, поздравления! Тази "невероятна изненада", този "неочакван убиец и особено - мотив" не изненада...никого. Очаквахме какво ли не друго, само не и очевидното. Въпреки че като на бекграунд всички знаехме, че е доста вероятно да видим това, което видяхме.
Обаче, имахме обещание да разберем ЗАЩО? Е, аз не разбрах.
Не разбрах какво чак толкова са му набрали на Пламен Арсов, та са се съюзили срещу него, защо Филотея се е оженила за Десподов (добре, бременна е била, ОК), мистерията се задълбочи след откривението как мъжът на Миа осакатил Пламен - и той, със смазан гръбначен прешлен е бил в затвор, грижил се за болен брат, пътувал го Корея, върнал се (продължава да е инвалид), сменил си самоличността и взели, че го назначили за директор на музея! И всичките му стари авери му викат "здравейте г-н Кърджиев" с респект. Поверили му и сума манастири и църкви да обслужва, а негов "придружител" в таз дейност е..бивш затворник. Братята Фичето и Калоян какви са на Арсови, не стана ясно.
Друго - образи като Тишо, Елдъров, жената на Тороманов - те просто изчезнаха. Куп излишни сцени без никаква връзка. Гюдериите за какво бяха, в крайна сметка? И защо първите убийства бяха такива средновековни инквизиции с послания на мъртви езици, а с всяко следващо занемаряваха работата. Това ли успяха да измислят за Десподов като за отмъчение? Да го бутнат в някакви храсти?
Изненадата за мен беше кмета с букета при Дора. Ами изненадах се, при това, приятно. Дора (актрисата) прилича на голяма хахавелка, ама направи сериозна роля тук. Фичето, обаче, надмина всички в тоя епизод. Браво, момче, страхотен! Трабва да проверя как се казва актьорът.
Ако смятат да правят сезон 3, да си сядат на д-тата сценаристие и да гледат класиките в жанра, а не да преписват от Пес Патрул. "Скучаещите домакини" не заслужават това!

# 459
Голямо чупене на пози, клишета и откровени абсурди имаше в сезона, но въпреки това за мен беше много по-добър от първи сезон.
Тук имаше една ясна криминална линия и епизодите вървяха логично по нея. Колко е била оригинална - без значение.
В първи сезон серия със серия - нищо общо. Все едно не бяха от един и същ филм.

# 460
Предишния сезон се надявах Асен да остане жив накрая, дори да се измъкне. Неговата история ми се стори много по-интересна и правдоподобна дори. Имаше много повече мистика, повече актьорска игра - още си спомням боя между Асен и Филип дори.

Имаше различни сюжетни линии, съответно, въпреки че много тук заподозряха Асен, загадките останаха докрая.

И не знам дали е само от сценария, но Христо Петков игра по-добре от Наумовски и Калоян Трифонов взети заедно.

Наумовски ми хареса само като разказвач. Като луднал демон - слаба работа.

# 461
  • София
Хареса ми посланието от Десподов, също и катарзиса на Мия. Опитвам се да се сетя някоя "култова" реплика от Филип, но не би. Много окастрен образ, направо безличен. Не знам как Карамазов се е съгласил да го играе. Този сезон седи като кръпка. Сценаристите същите ли са?

# 462
  • София
Във фейсбук надникнах за момент и повечето коментирали са очаровани от финала?! 🤦♀

# 463
  • Sofia
Аз пък смятам да си пусна да изгледам пак сезон 1 с надеждата да забравя, че сезон 2 съществува изобщо

# 464
Аз ли не разбрах или Кокалчето и Фичето не са синове на Кърджиев. Пламен Арсов се запознава с Кокалчето в затвора и кой по дяволите ще се съгласи да убива по този начин,ако не му е близък, каква е цената? Или просто хайде да поубием малко хора ритуално и да си поиграем с търновската полиция...

Общи условия

Активация на акаунт