“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №9 - финал, и след финала.

• 51 059
  • 998
  •   1
Отговори
# 780
Воден пъпеш, бързо възстановяване!

Сетих се да препоръчам един силен сериал за отмъщението, ако на някой му допада тематa. Там главната героиня беше изживяла брутално с нищо непредизвикано насилие и се върна да съсипе мъчителите си, като им поднесе отмъщението по начин, по който трябва за мен. Втората половина малко я разводниха, но като цяло си заслужава. Корейски е на Нетфликс - "The glory"

Аз не бих се учудила да възкресят Филип, защото ми направи впечатление, че накрая при думите на Десподов дадоха всяка една от жертвите(включително Кърджиев), само не и него. Разбира се, той не беше и замесен в приятелската група и главната история, но си оставиха вратичка определено.

# 781
  • София
Карамазов няма да участва. Отдавна иска да се оттегли.
В театъра ще ми липсва на мен.

# 782
  • Другата България
Дори и да има следващ сезон - а аз съм убедена, че няма да има такъв, то съм категорична, че Карамазов няма да участва в него. Той отдавна иска да се оттегли от сцената по дефолт и да се отдаде на другата си голяма страст - фотографията. Аз отдавна го следвам където може да се следва - много добре се справя.

Резултати от най-масовата анкета до момента:
Гласували: 184
Останахте ли удовлетворени от финала на сериала:
12 човека / (5%)Успяха да ме изненадат, не очаквах този убиец и такъв финал.
66 човека / (27.7%)Да, това беше и моето предположение за Демона и развитието на финала.
6 човека / (2.5%)Категорично да.
73 човека / (30.7%)Категорично не.
24 човека / (10.1%)Сериалът е страхотен, не исках да свършва.
57 човека / (23.9%)Много слаб сезон, и слаб финал.

За съжаление повечето от нас /и аз съм в това число/ не харесват и не са доволни от финала на сезона.
Всичко сме/сте казали, общо взето мненията ни се припокриват.
По ваше желание ще добавя новата анкета, но вече посещаемостта на темата не е каквато беше и не знам доколко ще има интерес. Ако и когато нещо друго ви хрумне, казвайте да променям по ваше желание.

# 783
  • София
Благодаря Merri_An, за целия труд 🌷!
Дано имаме възможност да се срещаме на нови добри БГ-сериали 🙂

# 784
Дори и да има следващ сезон - а аз съм убедена, че няма да има такъв, то съм категорична, че Карамазов няма да участва в него. Той отдавна иска да се оттегли от сцената по дефолт и да се отдаде на другата си голяма страст - фотографията.
Едва ли ще се откаже от актьорството. Играе в трупата на Народния театър в няколко представления и в "Опашката" на плевенския театър. Фотографията му е хоби и с нея не може да се издържа. Казвам го като човек също занимаващ се любителски с фотография. Докато търсиш точния кадър си почиваш, абстрахираш се от всичко и се зареждаш. На лов за снимки винаги си сам - със себе си, природата и случайните персонажи. Уникално усещане.Очаквам с нетърпение книгата му.
Също съм му голям фен. По време на снимките на филма бях служебно в общината, когато снимаха и ме досрамя да ида при него докато се мотаеше из коридора и чакаше за снимки.

# 785
  • Другата България
Не ми тежи, за мен е удоволствие, захванах се с темата защото толкова години го чакам това продължение, след “Дяволското гърло“ не помня дали съм гледала по-добър и успешен БГ сериал /в този жанр/, освен него другият ми фаворит е “Под прикритие“ /него съм го гледала три пъти, всички сезони/. Но за мен са много различни двата сериала, и всеки е със своя чар, герои, актьори, насоченост, замисъл....и Родопите! Heart Продължавам да смятам, че 1/3 от успеха на сериала се дължи именно на мястото на снимките, местата на снимките. Който е бил там, ще ме разбере. Родопите са....магия. Там сякаш съм в друг свят, въздухът е друг, мирисът е друг, всичко е друго.
И сега като обявиха “Есента на демона“, понеже знаех, че независимо от работа и други ангажименти ще го гледам, реших да пусна темата. И не съжалявам - толкова хубави хора срещнах в нея, повечето познати “лица“, получи се много интересна и ползотворна дискусия, от вас научих повече, отколкото от тези 12 епизода.
Ако някога съм обидила някого неволно - моля за извинение.
Специални благодарности на EmBrother за синтеза на предложенията за анкетата, някои съм съкратила, други редактирала.
Пусната е анкетата, вие сте!

Дано, дано Владо да не се откаже, аз помня, че някъде съм чела такова негово изказване.
Но дано да е размислил.

Последна редакция: нд, 19 май 2024, 22:26 от Merri_An

# 786
  • Галифрей
Страхотна си Мери 😘  Благодаря за всичко.

До колкото помня той каза,че си взел почивка не се е отказал. Играе си ето го потърсих, играл е преди няколко дни, главна роля  в “ Опашката”

https://www.burgas.bg/bg/novini/ne-propuskayte-harizmatichniya-v … -26-may-v-operata

# 787
Е сега като сте ги изредили така хубаво всички гафове, аз как да си избера само няколко.
То гаф до гафа и всичките култови.

# 788
  • España
Merri_An , и аз ти благодаря, че поддържаш темата с усърдие, отношение и постоянство! ❤🌹
Анкетата е идеална! То май целият финален епизод си е един голям гаф . Иначе , след като нямаше друго обяснение , си е чисто недоглеждане сменените имена на Тороманов , култовият момент на влизането в къщата на адвоката и Владо с манерката ….
Лафовете също бяха доста , като Владо този сезон имаше дейно участие в тяхното сътворяване . А и Илчев “блесна” с обръщението си към Грудов 😉.

# 789
  • Washington,USA
Мен ме е яд, че не видяхме Сашо как изглежда.

# 790
  • София
Воден пъпеш, бързо възстановяване!

Не си сънувала, имаше промо с тая сцена, която така и не видяхме в епизод?! Още един гаф за списъка...

Гафовете според мен може да се групират в няколко категории - едни са недоглеждания от непрофесионализъм - тип доклада от аутопсията и променящите се имена на Тороманов и Смилев. Други са си по сценарий, но откровени тъпотии като котката в рейса и (не)скърцащата количка. А Филип и манерката-фантом може да мине за гаф-шега, който поне беше забавен.
Въобще, богат материал са ни дали този сезон...

# 791
И аз на финала на темата благодаря за нея на Merri_An и на всички момичета и момчета, заради които изгледах сериала до края му. Е, почти до края, че в един момент глупостите и небивалиците ми дойдоха в повече.

Воден пъпеш, бързо възстановяване.

До нови срещи!

# 792
Твърдо не да се прави нов сезон със Заимова и Харитонов главни герои. Заимова не може дазамести Мия нито като харизма, нито като присъствиее....на моменти наистина е като робот никакви чувства и емоции не влага

# 793
  • Враца
За мен най-смешният момент, който гледам никъде не е отразен, е когато Тороманов се измъкна след престрелка с Демона, но по телевизията съобщиха, че той е добре и се укрива в Арбанаси. Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 794
На мен най-смешно ми е придвижването на Кърджиев по камънаци, пещери и в багажника на баничарка.
Като един от най-големите гафове, за който бях питала и по напред е как полицаите стигнаха до Пламен-Кърджиев за няколко минути/ докато Мия и Филип бяха  в подземието/.
Хареса ми сериала, без последната серия. Така и гласувах. Финала топ -гаф.
Нито ме трогна историята, да не говорим, че жертвите  не разбраха, защо ги убиват. Тия фантасмагории за инвалид, подхвърлени трупове, сменени гробове, операции в Корея, ДНК тестове и т.н са  латино фантасмагории. Липсват само разменени бебета и загуба на паметта.

Последна редакция: пн, 20 май 2024, 16:42 от trotinettka

Общи условия

Активация на акаунт