“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №9 - финал, и след финала.

• 51 063
  • 998
  •   1
Отговори
# 765
Как можах да забравя! Целувката ..?!! CloseFlushedExpressionless People Two Women Holding Hands Гаф ли е, лаф ли е не знам вече.

И да, образът на Заимова спечели симпатии и доби някаква завършеност, но играта на актрисата - по-скоро не става. Спомням си я с кратка роля в 1-и епизод на 1-ви сезон на Откраднат живот /като родилка, жена на главния/. Стана ми любопитно коя е актрисата, тогава за първи път чух за Христина Апостолова. Хареса ми играта й, но все пак беше за 5-10 минути. Явно голямо семейно бутане пада наистина. Този манталитет не допринася за качеството, само обратното.

Ако има сезон 3 без Мия и Филип, какво изобщо ще е общото му с 1-ви, за да е същият сериал въобще.Rolling Eyes Ни актьори, ни локация, и на качество не вярвам. Да си правят съвсем нов отделен преди съвсем да съсипят реномето на оригинала...

# 766
Не знам от къде да започна….
Разочарована съм от финала. От първи епизод си мислех, че Демонът е Кърджиев, но все се надявах да не е толкова плоско и търсих демони в други персонажи. Това пък с появяването на изпълнителя (Калоян) в последния епизод беше тотална подигравка. Тук като спекулирахте, че е той, че и на корица го сложихте, все си мислех, че много си съчинявате и няма как да ни поднесат такава нелепица. Но уви… Просто нямам думи. То вие сте казали всичко.
Иначе Тони Наумовски много ми харесваше като Кърджиев. Като Демонът - твърдо НЕ! Много пресолено го изигра и изобщо не ми въздейства.
Христина Апостолова не ме грабва. И аз не я харесвам и не намирам играта й за впечатляваща. Обаче обратното се случи с Духовникова и Карамазов. Сякаш цял сезон ги нямаше, но на финала играха въздействащо.
И за каква романтика говорим? Цял сезон ту има нещо Филип с Дора, ту с Мия. Накрая Заимова и Харитонов едно претъпкано да изиграят някаква любов между тях…. Не знам, не знам. Не съм впечатлена от финала. До 10-11 епизод беше добре, но после свят ми се зави от нови факти, персонажи, драми….

# 767
  • Washington,USA
Филотея и Пацо, бре. 😂

# 768
Simple Smile и нещо поне хубаво да кажа- мисля, че Карамазов и Духовникова стоят много добре един до друг, много си отиват. Сякаш са наистина един за друг. Чак ме е яд, че са само  приятели в живота хахах, за мен са си две много сродни души и това се вижда от километри.
Харесвам ги като екранна двойка от "Дървото на живота"/любим бг сериал/. В живота ми изглеждат различни, четейки/гледайки интервюта. Тя е луда глава и се допълва със съпруга си, той е фен на индивидуалните занимания - фотографията. Скоро ще излезе и книгата му.

# 769
Филотея и Пацо, бре. 😂

Как не се сетих 😃 Там ли била романтиката 😃

# 770
Колко дни се каня да изгледам финалния епизод и все не мога. Днес го изгледах. Много съм разочарована, и не само от финала, а от цялостното развитие на сезона и развръзката. И за мен беше пълна подигравка да се появи нов персонаж в ролята на убиеца в последния епизод! Мисля, че за почти всички ни беше ясно отдавна, че Кърджиев е мозъка зад убийствата и просто не ни се искаше да е толкова очевадно и банално. Нахвърляха много нишки, които отидоха никъде, поне тук се постараха с фоторобота да прилича на Фичето с причина - да е на брат му. Не усетих силно мотива за тези жестоки престъпления, както усетих с Асен. Напротив - ненужно жестоки, не знам колко справедливи, защото Арсов не е бил невинен. Да не говорим как обрече дъщеря си на нещастие и вечно бреме след случилото се - остана пълен сирак. В този сериал всички убити ми станаха по-симпатични от самия Демон. Арсов/Кърджиев го почувствах извратен садист, а пък Кокалчето дори не разбрах ако не е пълен престъпник и садист защо му е помагал за такива жестоки убийства. Разбрах всъщност - той си е с диагноза. Или слаб сценарий, или слаба реализация в случая. В сезон 1 съчувствах на Асен и изобщо не ми дожаля за баща му. Така и не разбрах откъде имаха такива данни, инструменти и възможности да обезвредят армията от охранители на Десподов един инвалид и един бивш затворник. И как така случайно Тороманов го укриха точно в Арбанаси, че да попадне в правилния кръг на Ада. Много линии завършиха в нищото, като тази на Дора и Филип, а и Мия и Филип. Почти никакво развитие при моя любимец Илчев за жалост. Радвам се за Харитонов и Заимова. Два супер трагични персонажа - Филип и Фичето. Единия му разбиха семейството, кариерата, целия живот и накрая го убиха по някаква несъществуваща логика, че трябва да умрат всички мъже, обичали Мия, защото явно тя е виновна, че съпругът и е пребил Арсов, а не той самия. Фичето му крещяха цял сезон, беше като кученце на главните грешници, накрая се наложи да убие брат си и вместо да му благодари Мия пак му крещя.
Иначе силна актьорска игра, красиви гледки, но мисля дотук се изчерпва положителното, което мога да кажа. Жалко! Сезон 1 беше страхотен. Този за мен заслужи 5/10 и то само от носталгия по първия.

# 771
Филотея и Пацо, бре. 😂
И влюбеният, желаещ, романтичен съпруг в триъгълника Десподов
“Добре бе, аз я бутнах!”

# 772
  • Washington,USA
Пацо много сладко казваше думите :,, кокоши крака " и "казана".

😂😂

# 773
Владо не е искал изобщо да участва във втория сезон. Едвам са го навили, но е бил категоричен, че за трети няма шанс да се включи. И явно са си “вързали гащите” с убийството на Филип, ако случайно решат да снимат още сезони.
Не мисля че ще има !!! Личеше си че на Владо не му се играе повече , може би и за това убиха героят му .

# 774
  • España
Здравейте , хора !
Този пост започнах да го пиша още преди няколко дена
Скрит текст:
но претърпях инцидент и ми се наложи да прекарам 2 дена в болница . Вече съм си в къщи
и мога да публикувам . Ще то сложа в скрит текст , че е дълъг . И се връщам да чета последните няколко страници .

Скрит текст:
Днес пак изгледах финала “на тавряз “  , викам си да не би нещо да съм пропуснала ….. ами, не !
Изчетох и всички мнения , ще гледам много да не се повтарям .
Да започнем с монолога на Десподов ( доколкото разбирам “ гордостта “ на екипа и своеобразната поанта) . Всъщност разбирам редовия зрител защо толкова се впечатлява , силни думи и истински , които синтезират състоянието на българската ни действителност. Щяха да ме развълнуват много повече , обаче , ако не бяха написани от един болен садистичен мозък , манипулатор , загубил собствения си образ ( даже и буквално след пластиките в Корея/Япония …това даже няма и да го коментирам 🤢) , удавен в бездънната яма на собствения си егоцентризъм ! Който дори за единствения си близък : дъщеря си , не помисли! Това ни предложиха като за финал създателите …Очаквах да видя ретроспекция , обещаната гледна точка на извършителя/те , но получих двама садисти в едно мрачно помещение и вещерски смях ! До такава степен , че по-скоро съчувствам в чисто човешки план на жертвите . Не видях с какво са заслужили тези жестоки средновековни наказания . Да не говорим за вторичните жертви -техните невинни близки! А това , което причини на Мия и Филип е диаболично ! На Пешо му взели бизнеса и жената ( не е много сигурно всъщност как Филотея се е омъжила за Симеон , годините с “крадене на булки” са от едни по-други  времена”) , със сигурност е страдал  , но попаднал на друга откачалка в затвора ( реално такъв човек е за други учреждения , както сте писали) и подготвил всичко за кървавата си вендета . За мен Кокалчето не е Демонът , а добре програмирана биологична машина за изпълнение на мокри поръчки ( която понякога използва за разнообразие градския транспорт и хорските котки я съскат ) . А може Демонът да е старият монах Игнатий , което е още по-зловещо , защото човек, когато не вижда изход , търси спасение в църквата , а там го очаква гневен отец , който вместо опрощение търси адска мъст ! При това за нещо , което дори не е доказано престъпление  ( смъртта на дъщеря му )! Между другото , нали не ми се е присънил момент в едно от промотата , в който Мия гледа някакви скали и казва на Заимова , че от тази височина (някой) няма как да е оцелял ?
А в какво превърнаха любимият ми герой Кърджиев ….от разказвач на история и ерудит - в истинско чудовище , което на всичкото отгоре беше застреляно от най-слабия стрелец в търновската полиция , а тялото му се изтърколи като мръсен боклук в канавката ( и в преносния и в буквалния смисъл) !
Очаквах една история “за справедливост “ , а получих какво !Имам чувството , че при монтажа някак са загубили кадрите с обяснението , пречупено през погледа на извършителите ! Предварително всички обещаваха , че ще видим една история за “неполучена справедливост” , един достоен човек , смачкан от системата , който накрая достойно ще сложи край на живота си , защото( както каза Филип) “не го е страх да умре , а го е страх да живее с несправедливостта”! Един силен и достоен финал очаквах , а то…..
Толкова много неща останаха в небитието ! На всичкото отгоре развалиха образа и на мъртвия  Язов ( човекът , когото още не могат да прежалят толкова хора : Мия ; Дора; майка му ; дъщеря му; бившите му колеги) ! Демонът трябваше да е антипод на ОПГ-то , а то какво излезе ?! Стреля по  полицаи , скрит като мишок , зад колата си ; използва едно невинно чисто човешко същество( Фичето) и убива напълно непознат човек ( Филип, който реално е изстрадал не по-малко от него) , за да отмъсти на друг невинен човек ( Мия ) заради действията на мъжа и ….и последният да затвори вратата…..
Очаквах и ретроспективно да ни покажат залавянето на жертвите, примерно , както забелязахме още в началото в колата на отвлечената съдийка двама човека отпред : да ги видим в анфас….ей такива неща ….
Вендетата на Кърджиев е ЛИЧНА  и няма нищо общо с понятия като справедливост ; идеали; честност !
Да не говорим за това как е възможно непознат в общността човек да стане директор на Музея и консултант по история в град като Велико Търново , където всеки трети  е историк , от завършилите Университета !!!
При разчитането на историческите послания също беше нелепо , че в Университета “филологът бил в отпуск” ( припадащо човече) , те един обикновен студент да бяха хванали щеше да им го преведе , да не говорим за преподавателите и специалистите   !
За албума със снимки , който изровиха от архива също беше сюрреалистично ! Вече се възмутих напоително в някой по-стар мой пост…
И още нещо : защо курсанти от Висшето военно бяха представени за студенти и имаха лекции в Аулата на Университета???? Това по мое време щеше да се сметне за “светотатство” !
А Филип защоооо, освен ако Владо не е пожелал това , все пак гроб не видяхме …..поне….
Сега за това , което ми хареса :
Първо , разбира се : Велико Търново , градът на моят “младежки идеализъм и невинност” ! Беше засниман много красиво , любими места; улички ….. Университетът….
Актьорите също ми хареса как се справиха , накараха ме да им повярвам !  Не се наемам да ги оценявам …
Всъщност ,до Финала сериалът ,си вървеше добре , липсва серията с ретроспекции и обяснения …
Ако има нов сезон , може и да гледам , ако имам свободни вечери ….Обаче без Филип ще бъде друг филм !

# 775
  • Бургас
Воден пъпеш,
Скрит текст:
бързо възстановяване! 🍀

# 776
  • Галифрей
Колкото много сте изписали прочетох ви 😘
Воден пъпеш да се оправяш скоро! ❤
Напълно подкрепям мненията ви и аз го разбирам Владо. Съчувствам му, сигурно отначало се развълнувал и после след време се е разочаровал. Можеха да не го убиват Филип просто да беше заминал и това е. Днеска си мислех, да си пусна пак да гледам сезон 1 който съм гледала бая, а сезон 2 само веднъж го гледах и ми стига толкова. Така ми се иска да си мисля, че не съществува този сезон 2 и че Филип е жив и намира щастието си с Мия един ден.
Ей така да ни оставят на въображението и това да е. Според мен ако направят сезон 3 няма да е същото а и ще е като spin off и ако ще е на морето ще вземат да се опитат да направят бг версия на broadchurch. Аз съм твърдо не.
Добре,че бяхте вие да разкажете за историята и демоните, само с гледане нямаше да разбера нищо особено.
Научих доста от вас благодаря ви.
И мен още ме е яд,че така се подиграха и това,че нашият обичан библиотекар,профероса х, Пацо историка се оказа долна гад, Аз не усетих у него никаква справедливост  тн ккато го описваха,  а един страхливец който няма топки.

# 777
  • София
Да , на Карамазов не му се играеше още преди сезона, но можеха да го “убият”, защищавайки Мия, а не заклан като прасе.
Колкото до следващ сезон, не ми се вярва. Без Дяволското гърло /пещерата/, пък и сега без Филип…. Какъв трети сезон?
Имаше един сериал
Скрит текст:
c Европол - участваха Вергов и Пападополу, който завърши неопределено и се очакваше втори сезон, но така и не се появи…
Пъпешче, успешно оздравяване 💐

# 778
Воден пъпеш, да оздравяваш!

Ако това не го бяха рекламирали като втори сезон на Дяволското гърло, щеше да остане в историята като "Направиха един хубав сериал и после един тъп." А сега остава като "Развалиха Дяволското гърло".

Затова по-добре никакво продължение да не правят Милошев и ко., ами да си намерят добър екип и когато много добре се подготвят, да правят нещо ново направо. На чисто. Че тоя резил има да си върви след тях. Искрено се надявам да не се подвеждат по масовото Ау и Мяу във Фейсбук и инстаграм. Освен ако летвата за качество не са си я поставили точно там. Тогава обаче проблемът си е техен. Аз, все пак, от уважение към себе си, предпочитам да гледам качествени филми.

# 779
  • София
Отдел издирване?
Не са лоши сериалите. За бюджета си са си съвсем прилични.
Ако не крадат идеи от чужди сериали ще им се получава по-добре.
Не напразно Под прикритие се продаде дори и в чужбина. Просто представя типично БГ ситуация.
Алфа не е лош, но много крадено като идеи от Милениум.

Общи условия

Активация на акаунт