“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №9 - финал, и след финала.

• 51 091
  • 998
  •   1
Отговори
# 750
  • Sofia
Понеже съм изпуснала много си пуснах да го гледал от еп.1 отново.Има ли други  такива луди?
Пак казвам понеже съм изпуснала много,защото повече го слушах без да гледам и рядко вниквах в детайлите.
И аз по едно време си мислих да го пусна от начало и да го изгледам наведнъж. Защото за да не ми хареса, сигурно аз съм пропуснала нещо и не съм проследила и навързала нещата добре.
После си дадох сметка, че едва ли грешката е в мен и реших да не си го причинявям, ами по-добре да изгледам пак сезон 1, за да си оправя горчивия послевкус след сезон 2.

# 751
А нещо морско да покажат този път - Несебър, Созопол , нагоре Калиакра , Балчик. Давам още жокери - убийствата да се извършват през 60-70 години. Медийно затъмнение. Разследващият да е млад лейтенант скоро завършил Симеоново, а партньорката му кореспондент -журналист на Работническо дело в Толбухин.
К'во ши каЙш , г-н министре ? Бива ли ми идеята ?

# 752
  • Washington,USA
Нямах време да пиша след финала, само гласувах, но и да си го напиша.
Не ми хареса финала и сезона не ми хареса.
Браво на всички, които познаха убиеца.
Признавам си, че аз не вярвах до последно - викам си да бе да инвалид, че и пластична операция и помагач, който да е достатъчно мотивиран, за да убива по този начин. Плоско.
Само не ми стана ясно дякон Игнатий замесен ли беше, при него беше книгата със записките, ама кой е чертал и писал, на кого е? Нали уж мозъка е Кърджиев. И откъде я намериха цялата информация така изведнъж и я изпляскаха Заимова и Харитонов - че Пламен е жив, че е Професора, че е с пластична операция.
Трети сезон въобще не ми трябва. Аз сега ще си изгледам Дяволското гърло за да си спомня защо тръгнах да гледам този сезон.
За лафовете:
Мия: Филипе, помниш ли защо останахме в Търново?
- Да, пием по едно.
Филип имаше и други добри попадения в този сезон.

Замесен е бил 100%. Пламен 100% му е давал отчети.

# 753
Добри актьори имаме, добри сценаристи - не. Та това е.

Тони Наумовски беше добър в ролята на инвалид историк, ама като психопат яко се издъни и преигра. Върхът беше прекатурването му с количката.

# 754
  • Washington,USA
Не показаха как е изглеждал другия брат 😭😭😭

# 755
  • Някъде в Матрицата
Към лафовете на сезона добавям и "Споко бе, зайо!" - Филип към Грудов, след като се направи че му набива глава.

# 756
Истината е, мили хора, че ни пробутаха претоплена и стара манджа.. разбира се, не с местни продукти. 😀
Още ме е яд за изгубеното време, не за друго, а защото 10 епизода гледахме един сериал, я последните два- съвсем друг.
Имаше толкова излишни персонажи и пълнеж, аз също не разбрах каква беше логиката на Речник на пъкъла и ритуалните убийства, котките, посланията, историческите препратки, като накрая всичко завърши като треторазряден сериал на някой начинаещ сценарист и режисьор. Също така не разбрах ролята на Велико Търново, историческите препратки на какво се връзват? Очаквах да обяснят всичко това. Хареса ми операторската работа- според мен на много добро ниво! Играта на някои от актьорите също беше на ниво и според мен успяха да изградят образа си- Грудов, Фичето, дори Илчев, Харитонов също, и накрая с 300 зора и Тороманов. Но например кметът- за мен това си беше напълно излишен персона, също Дора- ами не ме впечатли играта ѝ, противно на всички, аз изобщо не харесах Апостолова- за мен тази жена няма талант. Наумовски игра добре до 10 епизод- според мен осакатиха образът му тотално. Последната сцена с Мия и Филип беше реалистична, добре изиграна. Но като цяло нито разследване имаше този сезон, нито нещо настина смислено. Просто едни ритуални убийства, ходене до Кърджиев да питат нещо и това беше общо взето..
А най-голямата подигравка с нас зрителите, според мен, беше появата на Кокалчето в 12 епизод…. Не знам, не мога да си обясня такива некадърност, все едно са писани два сценария, или нещо се е наложило да се промени накрая.. друго обяснение нямам. Но не бих гледала 3 сезон от това ..

# 757
  • Washington,USA
Поне имаше романтика

# 758
Simple Smile и нещо поне хубаво да кажа- мисля, че Карамазов и Духовникова стоят много добре един до друг, много си отиват. Сякаш са наистина един за друг. Чак ме е яд, че са само  приятели в живота хахах, за мен са си две много сродни души и това се вижда от километри.

# 759
Подкрепям Little rebel, за мен също
Апостолова не се справи с ролята, както и Кънчарова, но аз нея не я харесвам по принцип. Но смятам,че няма какво да го дъвчем и предъвкваме този финал,така или иначе ще трябва да го преглътнем.
Обмислям да пусна сезон 1 да си го припомня и да направя отново огромната разлика между двата.

# 760
  • Sofia
Поне имаше романтика
🤣
То и тя не беше представена като хората.
Филип само се навърташе около Мия, тя най-безцеремонно го игнорираше.
Уж нещо се случваше с Дора, ама аз не усещах романтика - той се държеше много неестествено, а тя недодялано.

Историята на Харитонов и Заимова също не ми беше от най-романтичните с неговото отношение към жените и нейния  "багаж". Само накрая се опитаха да вмъкнат някаква романтика с уроци по стрелба. Обаче беше много ненамясто - баш точно, когато гонеха да хванат убиеца, се отбиха за кратка почивка да се учат как се стреля. Много подходящ момент!  А и странно кой ще назначи полицай в отдел "Убийства", който не може да стреля с пистолет. Те нямат ли редовни тренировки най-малкото. Това тепърва да учиш полицай с няколкогодишен опит на стрелба... че те толкова лесно ли могат да се измъкнат от уроците и да започнат работа без грам умения 🤔?

Последна редакция: нд, 19 май 2024, 16:39 от Brin de muguet

# 761
Ще има ли нова тема или официално поставяме точка на сезон 2?

# 762
Предлагам локация на сезон 3: Курс по писане на сценарии за избраните за следващия сезон сценаристи.

Това е занаят като всеки друг и освен някакъв талант и влечение към работата, това се учи.

# 763
Може и да ви звучи мазохисточно, но аз искам сезон 3. Смятам, че имат какво да ни предложат с или без Мия и Филип. И в този показаха, че не са напълно идейно зациклили. Добре, финалът не им се получи, разочароваха ни масово, но им давам година за нов сценарий, барнат и изпипан. Видно е, от всички продукции напоследък, че има много талантливо младо поколение актьори, страната ни е пълна с мистични и спиращи дъха места, така че им остава само лек напън с детайлите по историята и могат да ни поднесат наистина зашеметяващ нов сезон.
Дерзайте сценаристи, цялото "българско човечество" вас чака! Simple Smile

# 764
  • Другата България
Няма да има нова тема.
Тази остава до който когато каквото.
Нямам време да ви изчета, последните постове прехвърлих само, довечера по-късно ще гледам да намеря време за анкетата, която пожелахте. Blush

Общи условия

Активация на акаунт