BENU – здравен експерт за цялото семейство! Задайте въпрос към нашите фармацевти!

• 14 359
  • 444
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте! За ниска кръвна захар,какво мога да дам? Възрастна жена Simple Smile Също така ме интересува,нещо за подсилване на имунитет?

Здравейте!

В какво се изразява ниската кръвна захар, замайване, причерняване, главоболие и треперене на ръце?  Какви са стойностите на кръвната захар и как са измерени? Състоянието дали е провокирано от неправилно хранене, прием на лекарства, лечение на диабет или стрес? На каква възраст е дамата?
Относно подсилването на имунитета, отново ли става въпрос за същия човек?

Поздрави,
Магистър- фармацевт Венка Димитрова

Здравейте!Замайване основно,причерняване. Пускаха и изследвания в болница.С Хобб е,пие доста болко успокояващи. Да за същата жена става дума. 85 годишна е Simple Smile

# 31
Здравейте, какво бихте препоръчали за понижаване на кръвна захар? Съпруга ми е с 5,64, а аз с 5,13. Храним се здравословно, за  сега пием само Берберин.

# 32
Здравейте, какво бихте препоръчали за понижаване на кръвна захар? Съпруга ми е с 5,64, а аз с 5,13. Храним се здравословно, за  сега пием само Берберин.

Аз съм същите стойности.Казаха ми,че не е висока😁. Правих фаст да ви кажа,сякаш имаше ефект Simple Smile

# 33

Аз съм същите стойности.Казаха ми,че не е висока😁. Правих фаст да ви кажа,сякаш имаше ефект Simple Smile
Ендокринолога също каза, че няма нужда, но аз смятам, чу не трябва да чакам да минем горната граница и тогава да се взимат мерки.
Ти с кръвен тест ли установи, че фаста е дал ефект?

# 34

Ендокринолога също каза, че няма нужда, но аз смятам, чу не трябва да чакам да минем горната граница и тогава да се взимат мерки.
Ти с кръвен тест ли установи, че фаста е дал ефект?

Здравейте да! Имах висок инсулин 16 на гладно и кръвна захар .Изписа ми глюкофаж хр да пия.Повече кардио(ако спортувам) Адреналин 😁.
Аз не спортувам,но вървя много.
Започнах фаст-храня се в рамките на 8 часа.
За съжаление-диети и режими трудно спазвам.
При мен имаше полза Simple Smile Не е драстично ,но. Успех Simple Smile

# 35
Здравейте ниски стойности на витамин Д -17 какво мога да вземам

# 36
Здравейте! Изписан ми е Урзофалк във връзка с повишен ГГТ, който вече 3 месеца е в норма. Приемам го 1 сутрин и 2 вечер, нямам камъни в жлъчката. Първоначално ми го изписаха за 3 месеца, но го приемам вече 5 месеца. Ако го спра ще се отрази ли на изследванията, нямам доказани заболявания на черния дроб и жлъчката? Докторът каза засега да си го пия, защото няма да навреди, но пия и други лекарства и добавки и честно казано понякога го забравям.

Здравейте!

Медикаментът Урзофалк винаги се приема под лекарско наблюдение, като периодично се пускат изследвания, за да се проследят чернодробните показатели. След първото тримесечие се препоръчва на всеки трети месец да се проверяват функционалните чернодробни маркери. Вие в момента влизате в шестият месец на лечението, така че Ви съветвам да си насрочите преглед и спрямо резултата с лекаря да обсъдите преустановяването на прием.

Поздрави,
Магистър-фармацевт Венка Димитрова

# 37
Здравейте! За ниска кръвна захар,какво мога да дам? Възрастна жена Simple Smile Също така ме интересува,нещо за подсилване на имунитет?

Здравейте!

В какво се изразява ниската кръвна захар, замайване, причерняване, главоболие и треперене на ръце?  Какви са стойностите на кръвната захар и как са измерени? Състоянието дали е провокирано от неправилно хранене, прием на лекарства, лечение на диабет или стрес? На каква възраст е дамата?
Относно подсилването на имунитета, отново ли става въпрос за същия човек?

Поздрави,
Магистър- фармацевт Венка Димитрова

Здравейте!Замайване основно,причерняване. Пускаха и изследвания в болница.С Хобб е,пие доста болко успокояващи. Да за същата жена става дума. 85 годишна е Simple Smile

Здравейте!

Хипогликемичните състояния може да ги предотвратявате с редовни хранения, като включвате плодове всеки ден, те съдържат фруктоза и би следвало да повлияват положително глюкозната крива, без да предизвикват силни пикове. Ако се налага да повишите кръвната захар, спешно насреща са бързите въглехидрати, съдържащи глюкоза. Примери за такива са: сок със захар, захар, захарни бонбони, мед, сладки газирани напитки със захар като Кока-Кола. Относно имунитета, може да пробвате с ампули жен-шен и пчелно млечице. Те също съдържат мед и ще повлияват и кръвната захар, като с тях се прави обикновено курс в продължение на един-два месеца. Floradix Floravital Билково - плодов еликсир с желязо е също удачна опция в такъв случай. Повлиява умората, чувството за отпадналост, подобрява паметта и когнитивните функции.

https://www.benu.bg/zen-sen-pcelno-mlecice-flakoni-10ml-h-10-tnt21
https://www.benu.bg/floradix-bilkova-kr-v-s-zelyazo-sirop-pri-ot … lost-i-umor-250ml

Поздрави,

# 38

Здравейте!

Давам Ви няколко практични съвета, с които може да поддържате глюкозните пикове в норма.
Не хапвайте сладко и въглехидратна храна (кроасани и хлебни изделия, пасти...) на гладно. Старайте се, ако се стига до консумиране на въпросните бързи въглехидрати, да е като десерт, след салата и основно ястие.
Имайте поне 20-тина минути движение след хапване, разходка или леки упражнения, като движението трябва да е в рамките на 40 минути след храненето, не повече. Може преди хранене да пиете лъжичка ябълков оцет в 250 мл вода, в случай че това няма да влияе негативно на стомаха. Похвално, че сте обърнали внимание на параметрите, успех в превенцията!

Поздрави,

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 10:06 от Рaдост

# 39
Здравейте! Изписаха ми Дактакорт за лишей на лицето, но не успявам да го намеря. В аптеките казват, че го няма в складовете. Бихте ли ми казали с какво мога да го заменя?

# 40
Здравейте! Изписаха ми Дактакорт за лишей на лицето, но не успявам да го намеря. В аптеките казват, че го няма в складовете. Бихте ли ми казали с какво мога да го заменя?

Здравейте!

Няма друг продукт с точно същия състав на пазара. Най-удачно е да се консултирате отново с лекар за подходяща терапия въз основа на състоянието Ви.

Поздрави,

# 41
Включете се в играта ни и спечелете кутия с козметика за лятото!

Какво е необходимо да направите, за да участвате:
Разгледайте разнообразните категории на BENU.bg и публикувайте в темата линк към любим и желан от вас продукт. Споделете ни защо избирате него.

>>> Ще се радваме, ако имате интерес, да се регистрирате и на специалната ни лендинг страница, за да получавате винаги актуална информация за специални промоции и оферти на любимите ви продукти.

>>> Не пропускайте да последвате профилите на BENU във Фейсбук и Инстаграм .

На 12 юни ще изтеглим трима късметлии, които ще спечелят бюти кутия с продукти, подходящи за лятото.
Успех на всички!

Моля, запознайте се с Общите условия на играта ТУК.

# 42
Харесах си това:  https://www.benu.bg/nuxe-sun-delikaten-krem-za-lice-spf-50-nuxe- … sled-sl-nce-50-ml, защото идва лято и ще ми е необходимо. Ползвала съм продукти на марката и смятам, че са доста добри.

# 43
Точно навреме ми идва промоцията и ще се възползвам.
https://www.benu.bg/nuxe-sun-delikaten-krem-za-lice-spf-50-nuxe- … sled-sl-nce-50-ml
А това е любимият ми крем
https://www.benu.bg/bioderma-pro-atoderm-krem-za-r-ce-x2
Това  е  крем, който направо ме спечели
https://www.benu.bg/uriage-age-lift-korigiras-okoloocen-krem-15ml

# 44
Предпочитам медицинска козметика за околочен контур на Uriage
https://www.benu.bg/uriage-age-lift-korigiras-okoloocen-krem-15ml 

Общи условия

Активация на акаунт