Любители на котки - Тема 195

• 36 402
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
Миналата година на едното селско коте очите бяха затворени, с гурелчета. Слагах капки Тобрадекс (капки за очи, от хуманната аптека). Излекувах го. Слагах по 1 капка в око.
Тази година две от малките имаха такъв проблем. Слагах капки, засега овладях нещата.
Тобрадекс има кортикостерод и антибиотик и са много добри капки.
Успех!
П. П. За твое успокоение може да го заведеш на лекар.

# 496
  • на брега на морето
Най-правилно е да отиде на лекар, ама добър лекар. Мисля, че е вирус. На Нала слагахме капки и давахме витамини. Капките са Тобракулин Д, а витамините давахме със спринцовка, не помня как се казваха. Тогава третия клепач закриваше почти половината й очи. Горкото котенце, вземете присърце лечението му

# 497
Благодаря за съветите и наистина ще го лекувам. Утре ще го водя на ветеринар, само лошото е, че къщата е на село, в която никой не живее през седмицата и го оставих там, поне си хареса щайгата и си лежи в нея. Утре по обяд ще го водя и ще ви информирам. Ще му взема и паучове. Иначе за лечението ще видя, че по цял ден съм на работа, но поне тази седмица почивам.

# 498
  • In the land of Never Never
Благодаря за отговорите за Цистона!
Да питам и за антибиотика Клавасептин 62,5 мг, дали да го давам 10 дни, вижда ми се дълго.
Васко е по-добре вече от два-три дни, по-активен е и се държи както преди. Започна обаче и леко разстройство, вероятно от антибиотика.
Може би една седмица антибиотик ще е достатъчно?

# 499
Glikoza, една седмица антибиотик е достатъчно. От този антибиотик и моята кучка имаше разстройство. Да се оправя Васко по-бързо!
Васко е късметлия, че има теб Simple Smile

# 500
Милия Васко❤, наистина е късметлия с такава всеотдайна стопанка💕.

# 501
Малко актуализация.
Не го водих на ветеринар, но отидох директно и показах снимките и той каза, че е конюнктивит и му даде капки за очи и пудра за бълхи. Отивам в къщата и гледам станали две котета 😇
Сложих и на двете капки и напудрих за бълхи и им оставих пауч.
Бях по работа в града и преди малко минах да ги видя и какво да видя, майка им в касетката и двечките с нея спят. Като ме видя майката избяга, но малките останаха. Беше изяла пауча и гранулите, но се зарадвах, че не са сами. Може би още бозаят?
Олекни ми, че не зависят само от мен, но ще продължа да им слагам ядене и лекувам очичките и ще видим 😊

# 502
  • София
Да ви попитам има ли смисъл да давам И Цистон, освен другите ни хапчета?
Котьо постоянно пие вода и съответно пишка, през 10 минути е в тоалетната. Какво количество слепена тоалетна изхвърлям всеки ден и какви количества купуваме - ясно ви е....
С увредени бъбреци и проблем със ЩЖ е, затова питам има ли смисъл.
Всяко хапче му е стрес на горкия дядо, ръмжи и хапе както никога досега. Нищо, че неговата възраст се равнява на 92 човешки години...

Само да кажа, че имам излишна добавка за артрит за кучета и котки, взела съм я от Амазон, защото преди време нещо не се движеше добре. Подарявам я, ако някому трябва. Ще проверя срока на годност довечера
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B003OEMRAK/ref=ppx_yo_dt_b … _s00?ie=UTF8&th=1

# 503
Cuckoo, аз цистона го стривам и го давам  със супичката. Сина всяка сутрин получава супа.

# 504
  • София
Cuckoo, аз цистона го стривам и го давам  със супичката. Сина всяка сутрин получава супа.
Ааа, при нас никога не се знае ще го яде ли, няма ли. Затова лекарствата вече се дават 2 пъти дневно отделно.

# 505
Куку, цистонът има антибактериално действие - съответно потиска размножаването на предизвикващите цистита бактерии. Нищо, че е на възраст котьото и не му е приятно да пие хапчета - нека си с чиста съвест, че до последно си се борила за възстановяване на здравето му.

Тод Тод, няма по-добър съработник в твоята битка от родната майка. Много мило ми стана като видях две малки "мишлета", сгушени едно до друго. Моля слагай капките, за да спасиш очичките. Дори да не останат като твои домашни любимци, за котетата е важно да са зрящи. Имаш ли нужда от финансова подкрепа? Сега вместо едно, храниш 3 гърла. Мама трябва също да похапва, за да произвежда кърма.

# 506
  • Варна
Отивам в къщата и гледам станали две котета 😇
Сложих и на двете капки и напудрих за бълхи и им оставих пауч.
Бях по работа в града и преди малко минах да ги видя и какво да видя, майка им в касетката и двечките с нея спят.
Ох, мамини буболечки Heart

# 507
Тод Тод, няма по-добър съработник в твоята битка от родната майка. Много мило ми стана като видях две малки "мишлета", сгушени едно до друго. Моля слагай капките, за да спасиш очичките. Дори да не останат като твои домашни любимци, за котетата е важно да са зрящи. Имаш ли нужда от финансова подкрепа? Сега вместо едно, храниш 3 гърла. Мама трябва също да похапва, за да произвежда кърма.

Благодаря, имам нужда само от съветите ви.
Ще взема довечера и гранули за майката и дано си ги отгледа, иначе ще слагам по три пъти на ден капки като преди това им мия очетата с вода, че са слепнали, особено на първото коте дето дойде. Второто е по-добре.
Дано се оправят.
Имат и зеленикави сополки и нещо като кихане чувам, но не знам какво да им взема или да изчакам?

# 508
Много сладки котетата в щайгата Heart Eyes и аз се радвам, че се е събрало цялото котешко семейство, така е най-добре.

Аз днес питах ветеринаря за Д-манозата, дали ще помогне при уринарна инфекция. Той пренебрежително отговори... е колко да помогне една добавка. Еми колко и аз не знам, отчаяният човек и за сламка се хваща.

Когато ни намери нашия сив котарак, обикалях първо да търся майка му. Спираме с колата в двора на свекървата, в центъра на града, ще ходим на разходка. И от бръшляна по оградата изпълзява сиво котаче, една шепичка голямо. Красиво като кукла и много чистичко. Обиколих доста голям периметър наоколо да търся майка му. Бях сигурна, че има майка. Не я намерих. Решихме да го оставим в двора и като се върнем, ако е още там, да го приберем. Като се върнахме след няколко часа, сивият мишок се припичаше блажено на двора. И го взехме, беше ни трета котка. Чак като се прибрахме, забелязахме че целият е на едни плешиви лилави петна, оказа се някаква кожна бактериална инфекция. В клиниката го излекуваха с инжекции. Ей го на, прясно прибран и омазан с йод, че и фуния от картон му бяхме измайсторили. Grinning

# 509
  • In the land of Never Never
Благодаря, имам нужда само от съветите ви.
Ще взема довечера и гранули за майката и дано си ги отгледа, иначе ще слагам по три пъти на ден капки като преди това им мия очетата с вода, че са слепнали, особено на първото коте дето дойде. Второто е по-добре.
Дано се оправят.
Имат и зеленикави сополки и нещо като кихане чувам, но не знам какво да им взема или да изчакам?

Питайте ветеринар за кихането, може да е нещо по-сериозно. Може да даде и нещо допълнително освен капките. Но понеже са много мънички, и трябва много внимателно, да е дозирано според възрастта им. В тази възраст са много слаби и лесно умират от инфекции.
Най-доброто е че майката ги кърми, нейното мляко им дава имунитет.
Това намерих в нета за кихането и сополите при котки:

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1% … D0%B8%D1%82%D0%B5

Благодаря за съветите за Васко, ще му спра антибиотиците, вече е добре, и не искам да го натоварам, и ще почна с цистона.
Тези хапчици купих от кварталната клиника за Васко. Те са за даване на лекарства, общо взето, на мен ми миришат апетитно.
Но само първия път Васко изяде хапките с антибиотика вътре, старателно опакован от мен да не му мирише. После на втория път отказа, та му ги бутах в устата, но е една идея по лесно, отколкото само във вид на голо хапче.
Ветката каза да слагам отворените пакетчета в хладилника, защото нямат консерванти и навън хващат мухъл, след като се отвори, имайте предвид, ако купувате. Иначе вътре има три отделни пакетчета с по десетина хапчици.

Общи условия

Активация на акаунт