Любители на котки - Тема 195

• 36 408
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
Морковелка, 12,5 мг/кг. или четвърт от 250 мг таблетка на котка с тегло 3-4 кг през 12 часа, или 50-62,5 мг на котка 3-4 кг през 12 часа е Синулокса.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравейте,
При мен нещата с тази панлевкопения…завършиха ужасно.Майката и 6те малки котета починаха в рамките на 4 дни.Нямам вече емоционално сили,много плаках…и чувствам,че все нещо не съм направила или че съм закъсняла….В предпоследният ден закарах всички на единственият ветеринар,в околността,който не ги отписа а щеше да се бори за тях.Едно не дочака да стигне до там,а почина в ръцете ми…майката ходеше само тя на вливания в първите дни…Макар,че Господ не ме остави и се намериха и други добри хора,които да помогнат и да се съберат средства за някакви серуми,които били руски ,внос и много скъпи…..всички си отидоха.Сега аз съм разбита,с двор пълен с пременавящи котки,а в него зараза….И с две домашни котки на 3 и на 4,не ваксинирани,които следя да не покажат някакъв признак.Не мога да спя,не мога да се храня….пръскам с доместос сибе си,кожата ми и вече имам като обрив.Минали са 8 дни ,откакто забелязах,че майката на котетата навън е зле…симптоми се появявали след 10-14 дни….мисля,че ще превъртя.Какво да правя,не искам да чакам най-лошото…..
Нямаше много време да се подготвиш психически. Но пак ще го напиша - не беше в твои ръце да ги спасиш. Почини си сега малко. Заключваш бараката и си гледаш вътрешните писани, които вярвам, че не си успяла да заразиш. Не првкалявай с доместоса, щом веднъж вече си дезинфекцирала вкъщи, просто вече като идваш от вънка ще си прибираш обувките (и тези на баща ти, който също преминава през двора) след като се събуете, за да нямат контакт с тях вътрешните и всичко ще бъде наред с тях, ще видиш. А бараката, ако я заключиш, заковеш или каквото там е необходимо, за да не влизат вътре други котки преди да си дезинфекцирала, можеш да я оставиш за по-натам, когато си по-спокойна и си се отърсила от стреса. Вирусът може да се задържи цяла година в околната среда, затова единствения вариант да се предпазиш от повторение на филма е ваксина. Между другото, понеже няма как да ваксинираш дворните и преминаващи през двора, може да помислиш за разреждане на популацията, като не оставяш храна и вода в двора за преминаващите. Само пред теб да ядат и пият от еднократни съдове. За тяхно добро е, щом е имало епидемия.
[/spoiler]

Много ти благодаря, Аминка! А имаш ли наблюдения дали Синулокса е по-добър наистина?

Оххххх, рижавият малък чаровник и мен ме удари в сърчицето 🥰🥰🥰🥰🥰🥰!!! А на първата снимка е такъв бонбон!
Рижавите животинчета са ми голяма слабост, но си нямам такава ☹️🥹.

Vanne 🤣🤣🤣, и моите родители само това ми повтарят 😂😂😂.

# 481
  • In the land of Never Never
Привет, момичета, влизам с един въпрос.
Моят прекрасен Васко, който някои от пишещите в темата вероятно помнят, беше на котешки хотел, към който има и ветклиника, за 12 дни. Нямаше как да го взема с мен, защото хотелът не приемаше  котки.
Васко има гръбначна травма от 2019 г., придвижва се само на предните лапи, и не може да уринира сам, трябва поне два пъти на ден да се изхожда мануално.
Накратко, върнаха ми Васко от котешкия хотел с цистит, сега му давам пети ден антибиотик, Clavaseptin, на 12 часа по едно, и трябва да му давам 10 дни.
Казаха ми, че има човешка добавка Цистон, която може да се дава на котки и има добър ефект при уринарни инфекции.
Може ли да споделите схемата, ако някой е давал на котка?
Благодаря предварително!

Споделям снимка на Васко, на която изследва уханието под опашката на неговата улична приятелка Фифи. Grin

# 482
  • София
Може ли да споделите схемата, ако някой е давал на котка?
Благодаря предварително!
Давах на Оникс когато имаше проблеми с бъбреците.
1/2 хапче 3 пъти на ден.

# 483
Аз на Сина давах първо два пъти по половинка,  после по четвърт. И да ви кажа, още му давам ( с малки паузи ) по 1/4 стрит, в супата. След това, което преживяхме с него, вече Цистонът е задължителен за домашната ни  аптечка.

# 484
  • София
И ние давахме по половинка сутрин и вечер, докато беше кризата, а после по четвъртинка пак сутрин и вечер, поне 1 месец. На следващата зима давахме от първата криза (около ноември) до края на пролетта и до момента не се е появил цистит вече втора или трета година. Бях прочела, че даването около половин година на Цистон, може да излекува трайно цистита. Дано наистина е така!

ЧРД на всички рожденици, макар и на патерица! Да са живи и здрави и двукраките, и опашатите! Birthday

cotton_sky, много съжалявам за починалите котенца! Sad 

Рижият чаровник е прекрасен! Браво на батко му, че не го е подминал! Heart

Котьо, да, това са Рижко преди инцидента и майка му. Снимките са от кампанията. Откъде се появиха отново?

# 485
  • на брега на морето
Котьо, да, това са Рижко преди инцидента и майка му. Снимките са от кампанията. Откъде се появиха отново?
Излязоха ми в спомените във Фейсбук. Ти ми беше казала, че докато Рижко е в клиниката майка му го чака, сърцето ми се скъса. Така направих връзката.
И чакам нови снимки на ВСИЧКИ котки у вас, Таня. Simple Smile

# 486
Sharky, и моят син ще стане на 33 скоро Simple Smile Дано този рижавия му е на късмет!
И аз обичам рижави котки и не знам защо си мисля, че те са като рижавите хора... темпераментни и с по-особен характер.
Въобще ми харесва този ръждив, лисичи цвят.. и по добермана ми го има, на определена светлина е много красив!

Аз пак давам Цистон на кучето, по едно на ден. А да питам някой давал ли е Д-маноза на коте или куче? Прочетох, че доказано блокира прикрепянето на бактерии по уринарния тракт. И в кучешката тема ще попитам, че купих едно шишенце, ама пише да не се дава на лица под 18 години. Това ме озадачи. И ветеринаря ще питам утре.

# 487
  • Варна

Блеки и новата му любима поза. Котка на метър🤣
Котка на два дивана hahaha

# 488
Момичета, може ли да ме ориентирате как да определя възрастта на малки котета, коиро бяха хвърлени в кашон пред дома ..Хапват пастет, дълги са около 20-22 см. Отворени очички, опитват се да се мият ...
Около 2 месечни. Като почнат да сменят зъбки ще можеш по-конкретно да се ориентираш.

Морковелка, във вашия случай е по-добър антибиотик, да.
За други случаи, като уринарни инфекции, май не е по-добър от енрофлоксацина.
Glikoza да го има едно на ум.

Последна редакция: нд, 09 юни 2024, 12:14 от amy_nka

# 489
И аз обичам рижавите котки. Колко ми липсва Лъки ❤️

# 490
Рижаците са добродушни деца. И като казах... Мой Слънчи пак е по лекари... Надявам се да не е рецидив на фип. Правихме пкк и биохимия и изглежда е със сериозна бъбречна недостатъчност, вдигнал е креатинина на 400 и уреята двойно... Confused А/Г за сега е 0,6 и се моля да не пада под тази стойност... Сега всеки ден на система и ренални добавки и диета трябва да бъде... Силно дехидратиран е, пък ми се моли да го пускам навън по жегите... Confused

# 491
Да се оправя бързо Слънчи!

Още един дългуч и йогин Simple Smile

# 492
Здравейте, имам нужда от помощ.
Днес, както работих в двора и от далечния край взе да се чува мяу, мяу…
Не му обърнах внимание, докато не го забелязах, малко шарено котенце. Отидох към него, но то се скри в бурените. Намерих го и видях, че очите му са залепнали. Измих му ги с вода и леко по леко прогледна, но мисля че е някаква болест. Но котето много ме хареса, ходи след мен непрекъснато и то веднага спед като го хванах. Нослето му е сополиво и според мен хремаво, че много киха.
Вече му направих една касетка за легло и то даже спа там. Питането ми в какво да му взема за очите и нослето и с какво да го храня, даже не знам на колко месеца е. Прилагам и снимки.

# 493
  • Варна
Заведи го на лекар. Много е мъничко, има риск от трайно увреждане на очите според мен. А щом и киха…. Милото, много е сладко.

# 494
Да, доста са му възпалени очичките, третия клепач щом така се вижда. Ако все пак не го заведеш на ветеринар, не го оставяй, няма да му мине от само себе си и ще ослепее. Купи антибиотични капки Тобрин и му капи поне три пъти на ден. Между тези капания промивай и чисти очичките със сребърна вода, с тампонче за грим. За храненето - пауч Уискас Junior е добра идея, много е вкусен. Варено пилешко месце също. Трябва да яде често и по много, за да укрепне и да се повиши имунитета му.

Общи условия

Активация на акаунт