Любители на котки - Тема 195

• 36 416
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте,
При мен нещата с тази панлевкопения…завършиха ужасно.Майката и 6те малки котета починаха в рамките на 4 дни.Нямам вече емоционално сили,много плаках…и чувствам,че все нещо не съм направила или че съм закъсняла….В предпоследният ден закарах всички на единственият ветеринар,в околността,който не ги отписа а щеше да се бори за тях.Едно не дочака да стигне до там,а почина в ръцете ми…майката ходеше само тя на вливания в първите дни…Макар,че Господ не ме остави и се намериха и други добри хора,които да помогнат и да се съберат средства за някакви серуми,които били руски ,внос и много скъпи…..всички си отидоха.Сега аз съм разбита,с двор пълен с пременавящи котки,а в него зараза….И с две домашни котки на 3 и на 4,не ваксинирани,които следя да не покажат някакъв признак.Не мога да спя,не мога да се храня….пръскам с доместос сибе си,кожата ми и вече имам като обрив.Минали са 8 дни ,откакто забелязах,че майката на котетата навън е зле…симптоми се появявали след 10-14 дни….мисля,че ще превъртя.Какво да правя,не искам да чакам най-лошото…..

# 451
  • Варна
Ох, миличка, думи не мога да намеря. Съжалявам много. Никъде не си сбъркала, просто болестта е много сериозна. Нищо няма да им има на домашните, ще видиш.

# 452
Мари,красив Аш!!!
Наложи ми се да трия разни ненужни неща от облака и попаднах на първите клипчета на Сакура.Сега е тройна и не знам как пак ще я доведа до този вид./още се нанасяхме и няма мебели,а само кашони  /
https://youtube.com/shorts/a_5lgaS0X50?si=9LgwZbkOmaeROMvd
и бебе Зак

Съжалявам за загубените котенца!Надявам се,домашните да са здрави!

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 12:19 от red soul

# 453
  • До хладилника, който обичам
Честит рожден ден на Линош Grinning

Fortuna, много благодаря, да ти се връща!

Здравейте,
При мен нещата с тази панлевкопения…завършиха ужасно.
Много съжалявам, cotton_sky! Панлевкопенията е много тежка болест, особено ако не се започне лечение веднага, за малките шанс е нямало поначало, а майката е била с отслабена имунна система, с нищо не си виновна ти. Стискам палци всичко да е наред с домашните, и като вече няма опасност да са заразени - бий ваксини!

# 454
cotton_sky , съжалявам за котенцата и майка им. Не си виновна ти, направила си каквото трябва. Погрижи се за себе си, домашните котета имат нужда от теб. Консултирай се кога е удачно да се ваксинират и действай. 🤗

# 455
  • София
Водих днес Аш на ветеринар.
Взимането на кръв беше кошмарно. Има възпаление на черния дроб. Изследва го и Корона - няма.
Изписа му Hepatiale forte и след 3 седмици на контрол.

# 456
А,защо го заведе? Какви бяха признаците?

# 457
Моя Тобчо си е загубил гласа отново. Миналият месец ветеренаря му изписа Биофлоксавет С, оправи се  от него, но ето сега пак. Казаха ми, че Синулокс е по-хубавият антибиотик, като прочетох за какво е по описание е същият като Биофлоксавета. Някой знае ли по колко се дава от Синулокса? Малкият като беше болен доктора ми беше дал такъв  и едно хапче ми каза на 4 да деля, обаче не ми каза дали е според килограмите или възраст и не помня по колко пъти на ден давах.
Ох, не знам вече какво да ги правя 😤🤷. Мъкнат се с тези болни котки и прихващат всичко от тях. Уж, кастрирани, ваксинирани, а не спират да скитат и да се разболяват.
Манди, подозирам, че може и друго семейство да си е намерила 🫤😭

# 458
  • София
А,защо го заведе? Какви бяха признаците?
Само отслабването. За една година е свалил 700 гр.
Никакви симптоми, яде, пие вода, не повръща, пълни си тоалетната.
За Корона го изследваха, защото Оникс и Дейзи имаха някакви антитела. Оникс мина 20-дневно лечение. Аш тогава не даде да му вземат кръв.

# 459
Офф, бебоците са много сладки, още слепи? Сега започват да пълзят ли? Много малки са още за допълнителна храна. Засега на майчина кърма или ако нямат майка на адаптирано мляко за новородени бебета само.
Като прогледнат и проходят добре, може вече са се дохранват с пюрета или пасирани храни. Когато имат вече зъби, с по-твърда храна.

Да, тя ги кърми, растат с часове, отварят очички, но майка им, много скитори, не иска да стои много при тях, само дебне да отворя врата и на вън.

# 460
Cotton_sky, много съжалявам за всичките котета, които за съжаление не са оцелели. Тъжно ми е и за теб, че така преживяваш тази трагедия. Всъщност,  тревожно е, че дълго време си в такъв силен стрес и като, че ли не знаеш как да излезеш от ситуацията. Няма ли начин, за известно време да заминеш някъде с домашните си котки, далеч от “заразения двор”? Да си починеш малко и да се отърсиш от преживяното? Надявам се да намериш начин да се погрижиш за себе си🙏❤.

# 461
  • София
cotton_sky, много съжалявам за котенцата, но и според мен си направила всичко възможно.

# 462

Здравейте! Ето я Моли каква стана. Но май са я изпуснали и забременили.

# 463
Морковелка, 12,5 мг/кг. или четвърт от 250 мг таблетка на котка с тегло 3-4 кг през 12 часа, или 50-62,5 мг на котка 3-4 кг през 12 часа е Синулокса.
Здравейте,
При мен нещата с тази панлевкопения…завършиха ужасно.Майката и 6те малки котета починаха в рамките на 4 дни.Нямам вече емоционално сили,много плаках…и чувствам,че все нещо не съм направила или че съм закъсняла….В предпоследният ден закарах всички на единственият ветеринар,в околността,който не ги отписа а щеше да се бори за тях.Едно не дочака да стигне до там,а почина в ръцете ми…майката ходеше само тя на вливания в първите дни…Макар,че Господ не ме остави и се намериха и други добри хора,които да помогнат и да се съберат средства за някакви серуми,които били руски ,внос и много скъпи…..всички си отидоха.Сега аз съм разбита,с двор пълен с пременавящи котки,а в него зараза….И с две домашни котки на 3 и на 4,не ваксинирани,които следя да не покажат някакъв признак.Не мога да спя,не мога да се храня….пръскам с доместос сибе си,кожата ми и вече имам като обрив.Минали са 8 дни ,откакто забелязах,че майката на котетата навън е зле…симптоми се появявали след 10-14 дни….мисля,че ще превъртя.Какво да правя,не искам да чакам най-лошото…..
Нямаше много време да се подготвиш психически. Но пак ще го напиша - не беше в твои ръце да ги спасиш. Почини си сега малко. Заключваш бараката и си гледаш вътрешните писани, които вярвам, че не си успяла да заразиш. Не првкалявай с доместоса, щом веднъж вече си дезинфекцирала вкъщи, просто вече като идваш от вънка ще си прибираш обувките (и тези на баща ти, който също преминава през двора) след като се събуете, за да нямат контакт с тях вътрешните и всичко ще бъде наред с тях, ще видиш. А бараката, ако я заключиш, заковеш или каквото там е необходимо, за да не влизат вътре други котки преди да си дезинфекцирала, можеш да я оставиш за по-натам, когато си по-спокойна и си се отърсила от стреса. Вирусът може да се задържи цяла година в околната среда, затова единствения вариант да се предпазиш от повторение на филма е ваксина. Между другото, понеже няма как да ваксинираш дворните и преминаващи през двора, може да помислиш за разреждане на популацията, като не оставяш храна и вода в двора за преминаващите. Само пред теб да ядат и пият от еднократни съдове. За тяхно добро е, щом е имало епидемия.

Последна редакция: сб, 08 юни 2024, 02:41 от amy_nka

# 464
  • София
Добро утро от Блеки (нищо, че пладне стана)

Ехааа, колчав котарак си имам 😳😻

(голям зор виждам с тези снимки, докато ги наглася под 5 МВ)

Общи условия

Активация на акаунт