Booking.com – 8

• 36 533
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Често ако се свържеш директно извън букинг може да получиш по-добра цена, но не винаги може да намериш контакт, но по някакъв начин в Букинг може пък  да си ангажираш нещо на доста добра цена от рано с безплатна анулация, хем имаш резервация, хем не си на 100% ангажиран... Всеки си преценява кое му е изгодно...
Освен това има няколко нива в Букинг, на определен брой резервации имаш различни бонуси, я закуска, я безплатен ъпгрейд, аз съм попадала на късно освобождаване(12ч) в Италия, а тази година имах безплатно такси от летището до мястото на настаняване...,(Неапол) разни разнообразни Wink

# 586
Каква е далаверата да се прави регистрация в Букинг, а не да си я направиш с телефонно обаждане (там където позволява, разбира се) до въпросния хотел например?
Питам защото днес бях решила да регистрирам през Букинг един хотел в Благоевград. Реших обаче да звънна в хотела да разпитам и за други неща и когато попитах за цената на една нощувка ми обявиха в случая 60 лв., а в Букинг беше за същата стая - 69 лв.
Рядко ползвам Букинг и затова питам, не се заяждам.

Далаверата е, че в Букинг имаш огромен каталог с хотели и можеш да си избираш по критерии и т.н. Удобство да резервираш с един клик и плащане с карта, вместо да звъниш по телефона, пък да правиш банкови преводи за гаранция.
И не винаги ако се обадиш на хотела, (след като си го избрала в Букинг) ще получиш по-ниска цена. Обикновено Букинг дават отстъпка за genius + мобилна отстъпка + кешбек и и поне когато съм проверявал цената през букинг е била по-добра или поне не по-лоша отколкото директно. Винаги могат да се намерят изключения, разбира се.

# 587
  • Somewhere far away
далавера няма. както вече се писа има редки случаи дето ще ти предложат по -ниска цена, но тези неща не са много коректни, а да се минава тънко си е типична бг черта.
предпочитам букинг тъй като виждам оценки, виждам отзиви и ревюта, виждам реални снимки от мястото и си правя резервацията на спокойствие  - всичко това доста трудно ще стане с телефонно обаждане.

# 588
  • София
И извън Балканите могат да ти предложат по-добра цена извън Букинг - с мен са се свързвали собственици. По-често се случва с такива, които дават апартаменти, отколкото хотели, но и с хотели съм имала случаи - последно беше миналата година в Испания. Това беше и единственият случай, в който се съгласих да отменим резервацията през Букинг и да запазя директно с тях без да ги познавам. Обикновено запазвам директно ако ми е второ или трето посещение. Иначе аз не звъня директно - винаги си запазвам през Букинг, дори в други платформи да намирам по-евтина цена.

В Букинг имам проследимост какво съм запазвала, имам някаква защита, макар и не винаги добра, ако хотелът отмени резервация. Имам придобивки за редовни резервации - безплатен ъпгрейд на стая, намаления от цената, които плаща Букинг, имала съм безплатни таксита до хотела, безплатна закуска. И са реални премии, проверявала съм. Отделно с кодовете можеш да си вземеш обратно някакви пари, авиокомпаниите пък предлагат кешбек към тях ако запазваш през Букинг, та и там понякога трупам някаква сума.

# 589
Харесах хотела в Букинг. Но инфото което ми трябваше го нямаше там и звъннах в хотела. Резервирах с телефонно обаждане само с име, фамилия и оставен телефонен номер без предварително заплащане.
Ние ще пътуваме от Варна за Битоля, Македония. Искаме да пренощуваме в Благоевград, за да си намалим пътуването, че е доста. В Битоля резервирах през Букинг. На място от любопитство ще проверя как са цените за това което съм избрала.
Просто ми стана интересно защото имаше такава разлика.
Благодаря на всички за отговорите. Бяха ми от полза.

# 590
Относно коректността, според мен не е коректно ако си резервирал с Букинг да ти се обаждат или на място да предлагат по-ниска цена, ако откажеш резервацията.
Правили са го при мен и съм отказвал именно защото от резервацията бих спечелил кешбек, който те не го виждат.
От друга страна, ако търсиш хотели в Букинг, Гугъл или по друг начин, пък намериш телефона и се обадиш за резервация според мен си е напълно в реда на нещата. Просто работата е повече, както и неудобствата (според мен). Понякога има и езикова бариера, не винаги резервираме в нашата страна, както и не всички говорят английски...
Разлика в цената е логично да има, при положение, че хотела плаща комисионна на Букинг. А това (електронна платформа за резервация, по-голямa видимост на хотела за клиенти от цял свят) си е услуга и се заплаща, естествено.

# 591
Здравейте, някой има ли свободен код, който няма да му е нужен? Благодаря предварително.

# 592
С Боокинг сякаш има и малко повече сигурност.
Отивам в хотела, не е това, което ми е представено или пък на място ми казват, че имам проблем с дублирана резервация и от Боокинг винаги са реагирали с алтернативно настаняване с поемане на разликата в цената.
Докато ми се е случвало, хотел с директно настаняване чрез телефонно обаждане и на място ни казаха, че имат проблем с резервацията и не могат да ни настанят. Намерихме си друг хотел на място, но на доста по-висока цена и беше доста неприятно.

# 593
Каква е далаверата да се прави регистрация в Букинг, а не да си я направиш с телефонно обаждане (там където позволява, разбира се) до въпросния хотел например?
Питам защото днес бях решила да регистрирам през Букинг един хотел в Благоевград. Реших обаче да звънна в хотела да разпитам и за други неща и когато попитах за цената на една нощувка ми обявиха в случая 60 лв., а в Букинг беше за същата стая - 69 лв.
Рядко ползвам Букинг и затова питам, не се заяждам.
Далаверата е да се проверяват и цените на рецепция, и цените от мобилното приложение, и през браузър, с и без geneus нива… Изобщо не е невъзможно да ти дадат по-ниска цена на рецепция по телефон и мисля, че Букинг нищо не може да направи по въпроса. Аз лично през Букинг резервирам предимно места с безплатна анулация, апартаменти, които нямат сайтове или хотели, които дават най-ниска цена през платформата. Последния път имах кешбек от Букинг без код, не знам как.

# 594
  • София
Подарен.
Аз отново имам код, ако му трябва на някого Simple Smile

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 23:05 от hali4ka85

# 595
  • Варна
И аз отново имам код! Предоставям го на първият писал на лични!

# 596
Ако на някой му трябва код да ми пише . До днес 05.08.2024 ми е валиден кода .

Даден на Амая.

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 11:13 от Dolce Vita.

# 597
Аз бих искала да се възползвам от код! Благодаря!

# 598
Има ли мейл, на който мога да се свържа с букинг, с цел прикачване на няколко снимки? През чата не виждам подобна опция.

# 599
Аз съм прикачвала снимка на фактура  в чата, имаше преди. Питайте тях как да ги изпратите.
Допълвам, че сега проверих и я има опцията

Цъкаш на камерката и избираш какво искаш да направиш.

Общи условия

Активация на акаунт