Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 80

• 35 302
  • 773
  •   1
Отговори
# 105
И апартаменти има доста, които стоят изоставени, предимно в панелни и стари сгради. И в нови има доста необитаеми, не е като да няма празно, просто не са на пазара. Многото нагъчкани сгради, лошата организация и трите броя коли на семейство създават чувство на пренаселеност. Няма простор и въздух по улиците, с изключение на един два булеварда.

# 106
За имигранти не знам, това са глупости, какво значи някой "ни кара"? Тия същите само дебнат как пак да избягат на Запад, не да си купят панелка.
Ето какво значи - или приемаш колкото ти е квотата, или плащаш по 20к на калпак глоба. Те се усетиха, че всички мигранти искат все в Германия и Швеция, а там какво да ги правят? Богатите държави могат да си платят глобата - те само от спестени социални помощи за 1-2 години ще излязат на плюс. А ние - ще плащаме ли, или ще приемаме и тези, които другите връщат срещу глоба?

Ето и официалната новина за одобрението му от съвета на ЕС на 14.05.2024, а в Европарламента го одобриха през Април:
https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2024/05/ … ation-and-asylum/
Тук не видях някоя медия да пише за това... може би за да не си разваляме избирателната активност на изборите за нов европарламент?

# 107
  • Бургас
8500 руснаци и украинци са се заселили в Бургас само през 2023. Официални данни на НСИ. То и затова да наемеш читаво жилище тук е като да спечелиш от тотото.

# 108
Расистко, но да, "този" тип не са "онзи" тип. Вкъщи дори тези дни майсторите бяха украинци и добре си свършира работата, доволна съм, а цената беше повече от добра. Вероятно не бих наела "онзи" тип.

То метрополиите не могат да се оправят съвсем с тия тъмничките, дето от векове си ги знаят от бившите им колонии, камо ли ние, а някой ден като забогатеем достатъчно и тука ще почнат да напират.
Засега с украинци е супер, само да не са руснаци, че те като станат повечко, почват да претендират за "руски свят".

За имигранти не знам, това са глупости, какво значи някой "ни кара"? Тия същите само дебнат как пак да избягат на Запад, не да си купят панелка.
Ето какво значи - или приемаш колкото ти е квотата, или плащаш по 20к на калпак глоба. Те се усетиха, че всички мигранти искат все в Германия и Швеция, а там какво да ги правят? Богатите държави могат да си платят глобата - те само от спестени социални помощи за 1-2 години ще излязат на плюс. А ние - ще плащаме ли, или ще приемаме и тези, които другите връщат срещу глоба?

Ето и официалната новина за одобрението му от съвета на ЕС на 14.05.2024, а в Европарламента го одобриха през Април:
https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2024/05/ … ation-and-asylum/
Тук не видях някоя медия да пише за това... може би за да не си разваляме избирателната активност на изборите за нов европарламент?

Е и? Като очите им са все на Запад, как ги виждаш като участници на наемния и пазара на имоти? Колко време ще останат и как ще ги задържиш?

# 109
И апартаменти има доста, които стоят изоставени, предимно в панелни и стари сгради. И в нови има доста необитаеми, не е като да няма празно, просто не са на пазара. Многото нагъчкани сгради, лошата организация и трите броя коли на семейство създават чувство на пренаселеност. Няма простор и въздух по улиците, с изключение на един два булеварда.
То е така и в Париж в центъра. Тук е по-добре,защото има зеленина...

Не се връзвайте на апокалиптичната "информация". В България в момента има около 2000 (две хиляди) мигранти от арабските страни,след връщането в родните им страни на 485 незаконно пребиваващи мигранти.

# 110
Явно живеем в различни градове.....Или сте отскоро в столицата...

Само откакто съм роден. Но избягвам южните квартали, където вие се блъскате. Simple Smile

Но и не расте вече доста време. Само хората позабогатяха и искат да сменят панелката с тухла или "инвестират".
Интересно кой тогава ще живее в панелките. Броят домакинства в София наистина не расте от доста време, а броят жилища се увеличава всяка година, напоследък особено силно, и следващите няколко години ще е така като гледам колко кранове има из новите квартали.
Когато хората се изместят в новите блокове, кой ще иде в старите панелки?
Няма да съм аз...
Може би ще са имигранти, които Европа ни кара да приемаме все повече (миналата седмица приеха глоба по 20,000 евро за всеки отказан мигрант от квотата, която се полага на всяка държава).

Ами аз смятам че панелките постепенно ще се гетоизират още отпреди 20 години, което засега не се случва, но не съм оптимист за цените им в бъдеще. Просто постепенно се разслояват обществените слоеве и в панелки остават по-бедни хора. За имигранти не знам, това са глупости, какво значи някой "ни кара"? Тия същите само дебнат как пак да избягат на Запад, не да си купят панелка.
Ако смятате 500 метра от сградата на БНТ за "южни квартали",така да бъде.Но, района около нас също е пренаселен,с коли,майки с колички и мъже, немалка част които говорят по-различно....
Пример от вчера-
Мъж към жена с количка
"Къде отюваш ма?"
В парк Заимов,става действието,израснала съм там...
Никога не е имало толкова хора...В София не достигат 13-14000 места в детските градини, почти не можеш да си смениш личният лекар, защото не записват нови пациенти....
Всяко свободно място заето от кола....
Със сигурност не беше така преди 10 години например....
Та София ще е последното място в България което ще спре да се увеличава....От тук следва само пътя към Калотина....

# 111
Явно живеем в различни градове.....Или сте отскоро в столицата...

Само откакто съм роден. Но избягвам южните квартали, където вие се блъскате. Simple Smile

Но и не расте вече доста време. Само хората позабогатяха и искат да сменят панелката с тухла или "инвестират".
Интересно кой тогава ще живее в панелките. Броят домакинства в София наистина не расте от доста време, а броят жилища се увеличава всяка година, напоследък особено силно, и следващите няколко години ще е така като гледам колко кранове има из новите квартали.
Когато хората се изместят в новите блокове, кой ще иде в старите панелки?
Няма да съм аз...
Може би ще са имигранти, които Европа ни кара да приемаме все повече (миналата седмица приеха глоба по 20,000 евро за всеки отказан мигрант от квотата, която се полага на всяка държава).

Ами аз смятам че панелките постепенно ще се гетоизират още отпреди 20 години, което засега не се случва, но не съм оптимист за цените им в бъдеще. Просто постепенно се разслояват обществените слоеве и в панелки остават по-бедни хора. За имигранти не знам, това са глупости, какво значи някой "ни кара"? Тия същите само дебнат как пак да избягат на Запад, не да си купят панелка.
Ако смятате 500 метра от сградата на БНТ за "южни квартали",така да бъде.Но, района около нас също е пренаселен,с коли,майки с колички и мъже, немалка част които говорят по-различно....
Пример от вчера-
Мъж към жена с количка
"Къде отюваш ма?"
В парк Заимов,става действието,израснала съм там...
Никога не е имало толкова хора...В София не достигат 13-14000 места в детските градини, почти не можеш да си смениш личният лекар, защото не записват нови пациенти....
Всяко свободно място заето от кола....
Със сигурност не беше така преди 10 години например....
Та София ще е последното място в България което ще спре да се увеличава....От тук следва само пътя към Калотина....

Това че всеки си е купил по 2-3 коли, "да има", не ги прави повече хора. А за детските градини, явно не знаете какво се случваше през 90те, моите в края на 90те и началото на 2000те бяха по детски градини и масово имаше места, сменяхме ги защото нещо не ни хареса примерно и си избираме по-добра. В резултат тихомълком закриха доста детски градини особено в апетитни райони като вашия, една знам съвсем близо до докторската градина която точно тогава беше закрита и правилния човек си взе парцела за строеж.
После като се възстанови раждаемостта, като мина достатъчно време от Виденовата зима се оказа че вече няма достатъчно места.

# 112
Не се разбра защо съфорумката "избягва" южните квартали?! Да не би северните да са по-добре...!

# 113
Няколко пъти ми се наложи да пътувам и с метрото,и то беше стабилно напълнено(метростанция Софийски университет).... Явно са били холограми на пътници....

# 114
То има статистика за брой живеещи в София. И за брой коли има. Увеличават се доста повече от населението.

В детската градина на детето преди време са били настанени някакви общински служби. В Младост 1 дълго време цяла, готова детска градина, беше заета от социалните. В центъра, където работех, национализиран имот допреди 1990 г. е бил детска градина. Следват няколко години дела, връща се на наследниците. И сега детска градина няма. Имаше преди време случай в Люлин - общината дава под наем за частна детска градина. И така доста места са изгубени. Горе-долу един и същ брой деца остават без място.

# 115
Не се разбра защо съфорумката "избягва" южните квартали?! Да не би северните да са по-добре...!

Не разбира се, най-хубавия район на София е "извън София".

# 116
Това бурно строителство в ливадите и мочурища край София именувани Вади,Ливади и какво ли не,за кого е?
Там където дори улици нормални няма?
Някой от центъра или хубав квартал на София ли ще отиде там.?...Или пък ще си накупи няколко такива?
За инвестиции или наем?
Това е малко вероятно....
Повечето обитатели на тези райони са новопристигнали...В "намаляваща" София....

# 117
Недостига на места в детските градини е изкуствено предизвикан... Не,няма конспирация. Просто това е единственото обяснение. Не забравяйте какви психари управляват София и България... Те ремонтираха три години коловозите на Централна гара!!!

# 118

После като се възстанови раждаемостта, като мина достатъчно време от Виденовата зима се оказа че вече няма достатъчно места.

???

# 119
Дефинирайте "хубав квартал". Примерно - живее там, защото са купили на зелено, доволни са от разпределението и искат ново строителство, не искат квартал със стари блокове наоколо. Да са в някой по-централен или тип "затворен комплекс" е доста по-скъпо. Трима души познавам, които така са избрали. Какво значи новопристигнали - живеят в София над 20 години, живели са в различни квартали, преценили са плюсове и минуси.

Някъде си има улици. Примерно до блока на Фандъкова имало.

Аз си мислех, че Сухата река не е хубав квартал. Но ето, няколко човека вече ми казват, че и те били малко предубедени, но сега им харесва. Единият може да си купи където си иска, няма финансови ограничения. Друг е второ или трето поколение от София, детството - в централен квартал, ама съвсем централен, улица до Народния театър.

Общи условия

Активация на акаунт