"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 64

• 34 551
  • 840
  •   1
Отговори
# 480
Утре отново мисля да пусна HCG и TSH, трябва ли да е на гладно, понеже със сигурност няма да успея сутринта и ще прескоча в обедната почивка до лабораторията. Няма да консумирам нищо ако трябва преди изследването, според вас дали ще е проблем ако го направя на обяд?

# 481
  • Пловдив
За кръвния не е задължително да е на гладно, но за TSH- да.

# 482
  • София
Само едно допълнение за ТСХ - прави се рано сутрин. На гладно задължително, без кафе. На обяд не се пуска, достоверна е стойността сутрин.

# 483
Здравейте!
С нередовна менструация съм и последната беше на 18 юни.
С висок пролактин съм и приемам достинекс.
От тази нощ съм със странно зацапване при тоалетна. Прилича на розово, но бледо.
Това ли е имплантационно кървене или просто ще ми идва?
Нямам симптоми като болки в гърди и корем, които по принцип имам.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 16:05 от Sunny-2

# 484
Възможно е да е имплантационно кървене, възможно е да е нещо друго. Само един начин да се разбере - тест

# 485
Здравейте!
Случвало ли ви се е да направите от този тест за бременност преди датата на цикъла ви и да е положителен.
Купувам само този тест, защото в аптеката казаха че отчита по-рано ако има бременност.
Имам две приятелки които са си правили от този тест 4/5 дни след датата на овулацията и им е отчитало положителен още доста преди датата на цикъла. А имам и друга приятелка която след потвърдена бременност от гинеколог, а на теста й за бременност още отразяваше отрицателен две дни след закъснението.
Още седмица преди датата на цикъла ми започвам всяка сутрин да правя от този вид тест с надеждата да ми отрази положителен и да разбера по-рано, но разочарованието ми е всяка сутрин. Та си задавам въпроса аз ли избързвам и съм нетърпелива или теста действително отчита по-рано и просто и този месец няма да е щастливия.

# 486
Здравейте!
Случвало ли ви се е да направите от този тест за бременност преди датата на цикъла ви и да е положителен.
Купувам само този тест, защото в аптеката казаха че отчита по-рано ако има бременност.
Имам две приятелки които са си правили от този тест 4/5 дни след датата на овулацията и им е отчитало положителен още доста преди датата на цикъла. А имам и друга приятелка която след потвърдена бременност от гинеколог, а на теста й за бременност още отразяваше отрицателен две дни след закъснението.
Още седмица преди датата на цикъла ми започвам всяка сутрин да правя от този вид тест с надеждата да ми отрази положителен и да разбера по-рано, но разочарованието ми е всяка сутрин. Та си задавам въпроса аз ли избързвам и съм нетърпелива или теста действително отчита по-рано и просто и този месец няма да е щастливия.

Здравей аз лично бих те посъветвала да изчакаш или просто да си пуснеш едни кръвен тест…
Ранното тестване може да ви покаже фалшив резултат и да сте разочарована

# 487
Здравей, и аз съм в подобна ситуация, този месец, ОВ ми беше на 9ти или 10 този месец, тоест са минали само 6-7 дни, но съвсем случайно намерих един останал тест престо и реших да си го направя днес със мислъла, че е много малко вероятно резултата да е реален. И аз имам познати, на които точно този тест им е засичал бременност доста преди закъсняването, но имам и такива, на които тестът им е бил отрицателен ден-два преди цикъл, бременност е имало, но теста не го е засякъл. Мисля, че основното в този случай е, че при някои жени имплементацията може да е по рано, например 6-7 дни след ОВ, а на други 12 дни след ОВ, в такъв случай няма как да засече бременност, дори и да има. Всички знаем, че е добре да се изчака закъснение или поне 2-3 дни преди закъснение. Но, нали знаеш, надеждата умира последна 😀. Та и аз днес така, излезе отрицателен теста и си викам, поне да знам, да не се надявам. А пък така още повече искам да знам, та май наистина е по-добре да се чака, колкото и да нямаме търпение.
Аз имам една питанка, за тези от вас, които знаят. Ние правим опити от малко по малко от година, и двамата си спортуваме, хапваме здравословно, на 27 години сме, миналата година си правих хормонални изследвания, за да съм сигурна, че всичко ми е наред и докторът ми каза, че всичко е повече от добре и ме чакал до няколко месеца да дойда с положителен тест, уви обаче не става. Правих тестове  за овулация в началото, но спрях, защото така повече се напрягах. За тази почти една година съм сигурна, че поне 5-6 месеца сме го правили, когато е трябвало, защото си следя цервикалната слуз, която е доста изразена по време на фертилния прозорец. Таа, според вас кога вече е моментът, в който е добре да посетим лекар отново, а и мъжът ми да си направи изследвания. Чувала съм че след една година активни опити е нормално?
Здравейте!

# 488
Ами… отговорих си на въпроса… току що ми дойде цикъла, явно и този месец няма да е щастливия.
Успех на всички други които очакват🙏🏻

# 489
Ами… отговорих си на въпроса… току що ми дойде цикъла, явно и този месец няма да е щастливия.
Успех на всички други които очакват🙏🏻
Не губете вяра и надежда!!!
Вярвайте и всичко ще стане…
За жалост аз съм с поликистоза и при мен нещата са доста трудни и сложни и аз съм в чакане на цикъл и с малката надежда да не ми дойде а да са две чертички..

# 490
Стискам палци 🙏🏻

# 491
С първата ми бременност, разбрах че съм бременна 4 дни преди очакваната менструация.
Използвах Lady Test, чертичката беше доста наситена.❤
Успех!🍀

# 492
  • Пловдив
Stellav97, по принцип лекарите препоръчват една година опити и след това изследвания, но аз бих ви дала съвет да не чакате. Освен на гинеколог, отидете на ендокринолог да ви пусне хормони и да ги разчете ( това че са в нормите, не означава, че коефициентът между тях е правилен). А приятелят ви да отиде на спермограма, за да имате пълна картина. Отделно има и хитринки, които могат да се ползват - например противозачатъчни за три месеца и след това успеваемостта на зачеване е по-голяма. Просто да добиете представа навреме дали всичко е наред.

# 493
Здравейте! Последният ми цикъл беше много странен - дойде седмица по-рано, продължи около 10 дни и няколко дни след това отново за 4/5 дни. Преди месец спрях противозачатъчните ( пих ги една година).
Забелязвам през последните дни, че гърдите са ми станали доста големи, нямам болка, но зърната са странно чувствителни, имам непрестанни пориви за уриниране ( на всеки 40/50 минути), странното е че не пия много течности, а постоянно ми се ходи, също така един постоянен глад, само се чудя какво да ям.
Очаквам м.цикъл да дойде утре, обикновено не закъснява, даже подранява. Направих си два теста “Престо”, бяха отрицателни.
Та, според Вас възможно ли е да съм бременна или си внушавам.😄

# 494
Обикновено противозачатъчните тушират ПМС симптомите, които до голяма степен съвпадат с тези, които описвате - глад, чувствителни гърди. Ако за една година сте отвикнали от ПМС-а, може сега да Ви се струват необичайни тези неща. Честото уриниране не е задължително в категорията ПМС, но и не е сигурен признак за бременност. За жалост, с по-голяма вероятност можете да разберете дали сте бременна поне седмица след закъснение на цикъла. През останалото време няма как да се каже и обикновено е в сферата на гадаенето 😄

Общи условия

Активация на акаунт