Шестокласници 2023/2024 - Тема 3

• 27 876
  • 797
  •   1
Отговори
# 690
Принципно ще се наредят нещата.....само истерясването е на макс (за майките основно).

# 691
Ами  не сме ние, майките, виновни, виновникът е МОН. Преди нямаше истерии, нали, но стане ли нещо задължително, единствено по рода си, състезание за всички и ето ти машината, влизаш в нея, тя се върти и те изплюва, няма как да се правиш, че не се случва.
Така че ще си изтерясваме, истерията, в определен смисъл е и здравословна, само да не прекаляваме. Иначе викане, хвърляне на учебници, късане на тетрадки, разхождане на куче или разхождане без куче в два през нощта, пиене на разни цветни спиртни неща е позволено.

# 692
Simple Smile Ще взема да угодя накрая и да взема желаното куче... то ще ми е спасителят.

За мен желанията в тази възраст са силно манипулирани от среда, родители и учители в добрия смисъл.
Ако го питам, ще каже, че иска да е в същото училище. Очаквам до края на годината да си смени поне 2 пъти мнението.

# 693
Уф, ми то и ние сме минали по пътя, обаче мисля, че МОН объркаха всичко тотално...Уж да съм по- спокойна, но като чета как прецакаха децата тази година, кое би ги спряло и догодина да решат да се бият в гърдите колко грамотни деца са излезли от подопечните им училища. Та ще си е напрежение, това е ясно... Моя врънка за куче, но това няма как да си го причиня, май ще стискам зъби и ще включвам запасите. За насоки- няма такива. При нас принципа е- гоним висок резултат, за да има възможност да избира. Иначе е кофти, ако не стигнат точките за избраната цел.
Колкото до риска- радвам се на хората, които са предприели такава смела крачка- тук като чета е достатъчно обмислено и проучено. Риск винаги има, да, но се иска смелост и се радвам на всички, които са успели. Една колежка сутринта ни почерпи и тя за успех на 3-то класиране в желана гимназия. Радвам се и се вдъхновявам, защото виждам как се случва късметът, но се иска кураж и сили за това. Не става дума да се хвърлиш през глава ей така безумно заради смелостта и авантюристичния дух без да премериш риска.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 11:22 от UnaDesconocida

# 694
Така че ще си изтерясваме, истерията, в определен смисъл е и здравословна, само да не прекаляваме. Иначе викане, хвърляне на учебници, късане на тетрадки, разхождане на куче или разхождане без куче в два през нощта, пиене на разни цветни спиртни неща е позволено.

Ахахахха,  щом имам разрешение, значи всичко е наред!!!

И без това съм от крякащите, щото моят звЕр не знае кога да си затвори устата...

# 695
  • София
Не виждам нищо здравословно освен да си вдигам стреса. И на детето.
Ще преминем и през този период.

# 696
Да има избрана цел, да се ползва за стръв. Моето иска само игри да играе. Страшното е, че не му върви нищо, освен математика, а там решава по свой начин, не както са показали учителките и става ...
Не знам. Дано изведнъж да го осени някаква амбиция, че иначе лошо..

# 697
  • София
Аз съм го играла с 3-то класиране със сина ми, без да се записва на второ, което се увенча с успех, но...притесненията бяха огромни - първо какво ще излезе като възможни свободни места и после да чакаш къде ще се класира.....хубавото беше, че балът му беше комфортно висок и позволяваше спокойствието да се класира евентуално като на второто класиране....Не съм сигурна, че бих си го причинила сега с второто, особено като имам познати деца и от така наречения "втори ешелон" и вече имам наблюдения от средното ни образование и какво се изисква за кандидастване после. Надявам се да не се налага...

Дъщеря ми забрани да се говори за НВО и сме се разбрали да гони възможно най-висок резултат, за да има комфорта да реди желанията както реши, когато му дойде времето

# 698
  • Sofia
Според мен просто си има деца с по-изявени интереси и желания, които отрано знаят къде искат да учат, независимо от пола. И такива по-неориентирани като моите. Дъщеря ми сякаш имаше малко по-ясно представа, но едва след като ходи на някакво събитие, в което представяха различните училища, си избра категорично нейното. Аз я придумах все пак на първо място да сложи една Френска гимназия, но не ѝ стигна бала за нея, може би за щастие, защото си попадна в средата.

Синът ми беше надъхан да учи в нейното училище, преместихме го, но след седми клас няма никакво предпочитание ни да остане в това училище, нито за някое друго. С ченгел му измъкнах моооже би желание за нещо с компютри. В рисуването има страхотен потенциал, но последно ходеше с рев на уроци, а учителят ми звънеше да ме моли да му го пращам, защото рядко му се случвало такова дете. Аз все пак не бих му препоръчвала художествена/приложна гимназия, защото общообразователните предмети са много слабо застъпени и това за мен е огромен минус.

До края на седми клас все ще им се избистрят идеите, донякъде и от това, че ще го обсъждат в училище помежду си.

# 699
  • София
И синът ми е само с едно желание, а училището се води "елитно". Няма резервен вариант и ако не се стегне за там, не знам какво ще стане.

# 700
Казала съм на моя, че така или иначе без училище няма да остане. Ако иска да има избор обаче, ще трябва яко да се стегне.
Надявам се и в училище да ги стегнат още и да ги юркат да внимават като пишат, ама, каквото такова.....

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 13:22 от Soul Free

# 701
  • Стара Загора
В Стара Загора няма какъв кой знае какъв избор.
Както Пух казва - достатъчно висок бал, за да може да избира, а не да го избират.
У нас положението е още - споко мамче, да видим.
Днес каза, че ще започва тестовете по мат които имат, но там съм спокойна. Откакто купих на майка ми телефон с нет /така му казва тя/ контрола е засилен и безпирен аххаххаха
Ходихме вече на почивка, имаме още една....наборът не е притеснен, а ваканционен.

# 702
  • София
Къде могат да се видят резултатите от НВО 2024 по училища в София?

# 703
# 704
Дъщеря ми има предпочитание за език, който се учи "добре" само в три училища в града ни. Знае, че трябва да положи много усилия, хващам я, че употребява в разговори името на едното от тях като бъдещото й такова. Отвреме-навреме дава заден - "Аз няма да мога да вляза там!" Обясняваме се, говорим, но подозирам, че към края на учебната година всички вкъщи ще "изтрещим". Дано напрежението не ни изиграе лоша шега.

Общи условия

Активация на акаунт