Рим - 28 тема

• 43 436
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
Март е малко проклетичък месец за Рим, през деня топло, а вечер си е студено. Има един такъв студен ветрец, доста неприятен, поне аз когато съм била.

# 616
  • София
Ние бяхме в Рим тази година от 22.02. до 25.02. Случихме на приятно време - през деня до 20 градуса, рано сутрин и вечер беше хладно (под 10 градуса). Валя ни и малко дъжд, но без да ни развали плановете.

# 617
Здравейте,
Опитвам се да купя билети за Ватиканските музеи. Тази година улучихме първата неделя от месеца и успяхме да видим само площад Св. Петър и да се качим на купола. Този път искаме да посетим и музеите , както и капелата. Та въпроса ми е защо има отбелязани в червено дни в календара и не могат да се купят. Всяка неделя от февруари е в червено , някакви празници ли са или просто са изкупени? Проверих да не би да е рано, защото нали два месеца по- рано се пускат,но пък вече има  билети за февруари

# 618
  • София
В неделя не работят.

# 619
Благодаря!

# 620
Здравейте. Моля посъветвайте ме къде да спим в Рим. Искам да е център и оживено. Сами жени сме 😄

# 621
Ние спим  в квартал „Прати“, между Ватикана и замъка „Сант Анджело“.
 Прекрасен  дипломатически квартал , спокоен, елегантен, оживен,   близо до всичко и някак извън тълпите туристи.
 Винаги обикаляме само и единствено пеша.

# 622
Здравейте, съжалявам ако вече е обсъждано, но дали някоя от вас е ползвала такси за повече от 4 души. Ние сме група от 5, полетът ни на връщане е много рано сутринта от Фиумичино, а апартаментът ни е близо до Ватикана и мисля, че с такси ще ни е по-удобно, отколкото с Теравижън и другите подобни, които тръгват от Термини (шатълите, които имат спирка около Ватикана честно казано не ми вдъхват доверие). Благодаря ви предварително!

# 623
  • Бургас
Здравейте! В началото на месеца бяхме там, но в района на Термини. В хотела поискахме трансфер до Фиумичино и ни осигуриха за 5 човека, който уж 80 евро трябваше да е, но шофьора ми поиска 90. Може би, ако се търси такси за 5 човека и се договорите ще е друга цената.

# 624
  • София
Здравейте, съжалявам ако вече е обсъждано, но дали някоя от вас е ползвала такси за повече от 4 души. Ние сме група от 5, полетът ни на връщане е много рано сутринта от Фиумичино, а апартаментът ни е близо до Ватикана и мисля, че с такси ще ни е по-удобно, отколкото с Теравижън и другите подобни, които тръгват от Термини (шатълите, които имат спирка около Ватикана честно казано не ми вдъхват доверие). Благодаря ви предварително!

Booking предлагат трансфери до 7 души + 7 куфара за 150-160 лв, за посочения маршрут.
Тази година ползвахме безплатен трансфер (заради резервация в сайта) и всичко беше много комфортно.

# 625
 И ние сме използвали трансферите от букинг няколко пъти. Цената винаги е била точно колкото си е обявена,даже съм заплащала предварително, при резервацията.
 Комфортни,чисти бусове с възпитани шофьори.

# 626
  • Пловдив
Здравейте мами! Трудоемко е да изчета всички 28 теми, затова ще попитам направо: Има ли някъде из темите примерен пътепис за Рим? Синът ми и приятелката му за бала ще си направят 4 дневна екскурзия до Рим 2-6 април. Ще кацнат на летище Чемпино. Може ли предложения за настаняване, от което сте доволни - нещо нормално като цена. Благодаря на всички отговорили!

# 627
Здравейте мами! Трудоемко е да изчета всички 28 теми, затова ще попитам направо: Има ли някъде из темите примерен пътепис за Рим? Синът ми и приятелката му за бала ще си направят 4 дневна екскурзия до Рим 2-6 април. Ще кацнат на летище Чемпино. Може ли предложения за настаняване, от което сте доволни - нещо нормално като цена. Благодаря на всички отговорили!
Първа страница.

# 628
  • Sofia
Здравейте, обмислям семейно пътуване до Рим по Великден, заради многото почивни дни. Сега виждам, че съвпада с католическия Великден. Дали ще можем да разгледаме забележителностите или ще е много натоварено навсякъде? Моля за препоръки дали да пътуваме в този период или по-добре да се откажа.

# 629
Ние спахме в малък хотел до гара Термини, беше приличен, но с твърди малки стаи, колкото да преспиш вътре . Тофа плейс чрез букинг

Общи условия

Активация на акаунт