Рим - 28 тема

• 44 555
  • 731
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Като отворите самата резервация, слезте надолу и трябва да ви излязат възможностите за транспорт до мястото за настаняване (това е в приложението). На компютър също се виждат, поровете се малко.

# 601
  • София
Не ги виждам,тоест незнам как да ги купя.Вие къде го видяxте?
в Booking отивате на "Дейности", пишете Рим и ви излиза
https://www.booking.com/attractions/it/prkponqb3lfr-bus-transpor … tart_time=00%3A00

# 602
Поровиx се,гледаx и какво ли не правиx .........................В дейности излизат само коли под наем.....проблема е точно това че ми изчезна всякакъв друг вид транспорт като такси,автобус а е активно само коли под наем.Не го правя за първи път и ми е много странно.Нито в резервация,нито под резервация и много се изнервиx Simple Smile

# 603
  • Milano
Докато трае ремонта на Фонтана ди Треви, монетите могат да се хвърлят в направеното басейнче пред него.🤦‍♂️

https://www.ilmessaggero.it/video/roma/piscina_fontana_di_trevi-8450259.html

# 604
Всичко е отворено на 01.11.

Ами НЕ! Сикстинската капела и Ватиканските музеи са затворени днес.
Не давайте невярна информация, иначе темата е безпредметна

# 605
  • Milano
Сериозно? Каква драма!
Ти пита ли нещо конкретно или освен Зоологическата градина какво можеш да видиш??

В Рим всичко е отворено, Ватикана е друга държава.

Или уточняваш, или си проверяваш сама на сайта това, което си решила да видиш дали е отворено, както би следвало да е.
А не сдъвкано, изплюто и безплатно, че и нахална!

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 00:21 от regina di cuori

# 606
Много си мила! Брависимо

# 607
Здравейте на всички!
Нахлувам директно в темата, но съм под напрежение (приятно) и еуфория и зная че сигурно въпросите ми се повтарят, но за съжаление нямам време за по-детайлна подготовка.
Та, получих изненадващ подарък за рожденият ми ден - екскурзия в Рим. Вълнуващо е, защото ни е първо семейно пътуване извън България и първо качване на самолет на децата ни. Те са на 9 г, 6 г и на 1 г/3 м.
Летим утре Simple Smile Аз обаче не съм подготвена с програма и се лутам из сайтове, групи и в тези много теми тук. Изненадаха ме преди няколко дни и покрай подготовка, вадене на паспорти и т.н. не остана време и за това.
Най-малкото ни дете не се вози в количка поради което сме се настроили по-скоро за почивка и кулинарен/gelato-нарен Simple Smile туризъм отколкото за екскурзия и дълги обиколки. До тук съм си записала "must" забележителности - Колизеума (не съм купували билети предварително), Зоологическата градина и вила Боргезе, като до колкото разбирам последните две са близо едно до друго и могат да се съчетаят. Стори ми се интересно за децата й Villa d'Este заради лабиринтите и фонтаните. Също така и музеят на Леонардо да Винчи, както и Explora - Il Miseo dei Bambini. Въобще обаче не мога да преценя разстоянията, както и кое с кое бихме могли да комбинираме. Дали има нещо, което пропускам, а вашите деца са харесали много?
Трябва да си вземем и карти за градския транспорт - Roma Pass, нали?
Да добавя, че сме за 5 дни и хотелът ни е в близост до гара Термини. 
Искам да попитам и какво ви е мнението за туристическите автобусчета - Hopp on, hopp off. Решили сме един от дните да се разходим с тях. Май не са особено популярни и предпочитани в Рим обаче и се чудя защо?
Сигурно въпросите ми са много досадни, но от сърце ще съм ви благодарна ако получа вашите препоръки и съвети.

# 608
На моите деца много им хареса музеят на Леонардо да Винчи (до базиликата Свети Петър), Колизеумът и баните на Каракала. Но най-много тирамису в пластмасови чашки в една уличка до Пантеона и сладолед - пак там казваше се frigidarium (нещо подобно). И на двете места ще се ориентирате по опашките.

# 609
Тирамису в чашка е "Two sizes". То и джелатерия "Frigidarium" се намират на улица "Governo vecchio"., която в единия край води до пиаца Навона, а в другия близо до моста на Ангелите. В тази връзка може да заведете децата и в Кастел Сант Анджело. Аз бих посетила с деца и Ботаническата градина в Трастевере.  На мен лично ми беше много приятно да се разхождам . Там е рай за папагалите. Преди две години  имаше и нещо като къща на пеперудите. Сега не зная дали е още там, но пеперудите бяха свободно летящи. . После може да наблегнете на кулинарния туризъм в квартала. В района на Термини, ако сте почитатели на джелатото препоръчвам джелатерията "Come il latte" и близката  "La romana".  Бих препоръчала и музеи Капитолини. Там съм виждала групи с малки ученици насядали по земята около статуята на Марк Аврелий, но те си имаха учителка за разказвач. Не мога да преценя обаче дали на вашите би им било интересно.

# 610
Да, този квартал го записах като препоръчван за хапване. Идеално ще го съчетаем с Ботаническата градина, за която в интерес на истината за първи път чета.
Сан Анджело го срещнах като препоръка, но ако правилно запомних е извън града и това е нещото заради което съм го отбелязала като "евентуално".
Безкрайно благодаря за полезната информация! Heart

# 611
Моят съвет е да отворите картата на Рим в гугъл мапс и така да се ориентирате кое къде е. Така ще видите, че Кастел Сант Анджело всъщност е съвсем близо до Пиаца Сан Пиетро. А вила Д есте е в градче близо до Рим.

# 612
Здравейте, поздрави на всички от слънчев Рим!
Вчера попаднахме на един магазин, в който имаше за всички всичко на много добри цени Upim: https://www.upim.com/it/it/?utm_medium=cpc&utm_source=google&utm … _wcB&gclsrc=aw.ds
Може би това е верига, прилича ми на Sinsay да речем. Искам да попитам запознатите дали можете да ми препоръчате други такива магазини? Отседнали сме да Термини и тук други такива не видях, но да попитам все пак.

# 613
  • Paradise
Привет на всички,
в края на март и началото на април какво е времето в Рим (по принцип)? - прерових няколко теми и точно това не намерих като дискусия. Благодаря предварително на всички, които ще споделят.

# 614
Миналата година в края на март беше   около 17-18 градуса . Но и в началото на януари  хванахме много  хубави дни -беше пак такива градуси.
 Топличко е принципно.

Общи условия

Активация на акаунт