Рим - 28 тема

• 42 918
  • 731
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Ние сме в Рим в момента. Сутринта минахме покрай Ватикана - опашката беше километрична без преувеличени. Аз лично не бих си причинила това нещо, защото времето ми е ценно. Ние бяхме на службата в Св. Петър - беше вълшебно и влязохме без чакане за разлика от миналия февруари.

# 721
И аз не съм ходила в зоологическата градина и не предизвиква интерес у мен, но и не съм била с малки деца. Тази година е юбилейна. Не предвиждате ли посещения в някоя папска базилика освен Свети Петър?

# 722
  • София
На дъщеря ми (тогава на 14 години) й хареса зоопаркът. За съжаление другите забележителности не я впечатлиха толкова.

# 723
  • София
Зоологическата е единственото място, което синът ми ще посети с удоволствие. Grinning За всекиго по нещо.
 За Св.Петър смятам да се подредим колкото рано успеем сутринта, дано поне малко изпреварим опашките.

# 724
  • София
Аз не си промених мнението за Колизеума отвътре дори след като влязох. За мен това е едно от най-красивите и величествени места отвън и съм влюбена в него. Но пък ми е много скучно, ужасно и безинтересно вътре. И така и не разбирам навалицата и превъзнасянето по влизането в Колизеума, но хората са различни.

# 725
  • София
И аз само такива отзиви съм получавала. И снимки съм гледала, но се оставам все така невпечатлена.

# 726
  • Milano
На същото мнение съм и аз.

Цената на влака ми е по-скъпа от самолетен билет с редовна компания до чужбина да му се не видяло, но съм вързана с датата.

Евентуално ще направя отбивка само до Fontana di Trevi и оттам по задачи.

# 727
За мен Санта Мария Маджоре е must-see. Свързана е с Кирил и Методий, има плочи от българския народ и други славянски народи. Освен това там е и гроба на Бернини под едно стъпало, една от Свещените врати се намира там, в нея са погребани няколко папи, а сегашният е пожелал след кончината си да бъде положен там. Самата църква е красива, има едно прословуто вито стълбище /не ватиканското/...

# 728
За втори път ни предстои ходене в Рим, но нито първия път нито сега ми представлява интерес да видя Колизеумът отвътре честно казано. 😃
И ние няма да имаме много време иначе понеже съчетаваме с Неапол.
Събота към обяд трябва да пристигнем. Идеята ми е да се разходим в района на Колизеума, после с дъщеря ми имаме билети за посщение на Ватиканските музеи за последния възможен час за влизане.
За следващия ден сме оставили Ди треви, Испанските стълби и всичко друго в района, за което ни остана време. За вечерта ми се ще да отидем в ресторанта, посветен на Хари Потър, но ще видим.
Понеделник сутринта потегляме рано към летището.

Може ли име на Хари Потър ресторанта? Или линк, нещо?
Когато ходихме търсих дали има нещо свързано с поредицата, но съм го пропуснала явно.

# 729
  • София
Incantum.

# 730
Първо видях в петък реклама в инстаграм, после проверих в сайта на Галерията и се размечтах. Пиша за тази изложба
https://barberinicorsini.org/caravaggio-2025/

# 731
Заповядайте в Новата тема

Моля, модератор да заключи темата.

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 19:01 от Lady Vengeance

Общи условия

Активация на акаунт