Рим - 28 тема

• 42 922
  • 731
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Дневна разходка до Перуджа, много очарователен град! Не е толкова голям и въпреки пътя от/до Рим, може да се разгледа и да се добие представа за няколко часа.

# 676
На първи едва ли ще има голям избор изобщо нещо да се прави (да не говорим за музеИ), дори голяма част от кафенетата ще са затворени. Разходки, църковна служба…

# 677
Вчера се върнахме от Рим. Видяхме голяма част от набелязаните неща. Съвет от мен за хората, които обичат музеи и прекарват часове в тях - не планирайте Ватиканските музеи и Базиликата в един ден.
strawberry, бих се включила с идеи за свободния ти ден, но не виждам какво си планирала през останалото време...

# 678
Здравейте, какво Ви е мнението за района около Кастро Преторио, над Термини и площад Република. Относно шатълите рано сутрин до летището, предвиждам настаняване около Термини. Само 1 фирма имат толкова рано от Ватикана и ако нещо се обърка остава само такси затова въпреки резервите ми, вероятно ще букна по-близо до Термини, но гледам поне по отстрани.

# 679
Точно зад гарата, твърдо не. Репубрика и около него, става. По via XX settembre също е добре.

# 680
Точно зад гарата, твърдо не. Репубрика и около него, става. По via XX settembre също е добре.
[/quote

Много благодаря, гледам точно via XX settembre и около, примерно via Montebello, по нормални цените под Република по Национале нарастват доста Blush

# 681
Здравейте, моля за съвет. Колебая се между два апартамента:

https://www.booking.com/Share-yvSSSxE
Via Principe Amedeo, 2 Piano II int.7, Central Station, 00185 Rome, Italy
И
https://www.booking.com/Share-GB87yY
61 Via Angelo Poliziano, Rione Monti, 00184 Rome, Italy

Този на Термини е с по-висок рейтинг и повече отзиви, но ме притеснява местоположението. Според вас ок ли е в тази част около Термини?

# 682
Първият е ок местоположението, били сме съвсем наблизо. На една крачка е метростанция Република и виа Национале.
Даже за мен е по-добре от втория.

# 683
  • София
Да, до Термини е добре, другия даже не го отворих. Според мен до Термини си е супер местоположение, с добри връзки с летище и всичко...

# 684
Здравейте!
Може да е коментирано,но не го намирам.Капитолийските музеи са безплатни всяка първа неделя на месеца,нали?
Ако е така,пак се купуват билети както за вила Боргезе?
Колко време преди това ги пускат ориентировъчно?
Благодаря!

# 685
Не съм чувала за  билети за безплатния ден за Капитолийските музеи, а и опашки големи не съм виждала. Според мен отидете на място направо, не ми се вярва да чакате много.

# 686
За посещение в Галерия Боргезе е необходима резервация независимо дали ще сте билет или в безплатната  неделя. Такава необходимост за музеи Капитолини няма. Така че и аз бих последвала съвета на Lady Vengeance. За опашките в деня на безплатно посещение, обаче не съм сигурна дали няма да са малко по-големи или поне съм виждала такива в клипчета. А и много зависи по кое време на годината ще посещавате града.

# 687
ще бъдем за 2 дни и половина средата на март в Рим. Смятаме да опитаме да посетим основните забележителности- Ватикана и Ватиканските музеи;  базиликата Свети Петър; Колизеум и Римски форум; фонтана „Треви”. Според вас заслужава ли си Рома Пасът при положение, че попринцип дневният билет за трансорт е 7 евро?

# 688
Само за жени и дете къде е най-безопасно за нощувка? Да е оживено и с минимум араби и негри. Не сме расисти, но не ми се срещат по тъмно.

# 689
  • София
May_sea, според мен ще ви излезе еднакво като цена и с Рома пас, и без, ако е само за Колизеума и градски транспорт. Предимството на Рома пас идва от факта, че може да се закупи на място при пристигане и не се плащат самите билети 1-2 месеца по-рано, а само резервационна такса. Или пък посетите и други забележителности, за които има отстъпка. Но щом ще ходите единият ден до Ватикана, няма да ви остане много време. Дано съм била полезна.

Общи условия

Активация на акаунт