Рим - 28 тема

• 43 417
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
Няма билети, нареждате се на опашкана и чакате. По възможност сутринта преди да отворят, за да можете да влезете. Пускат до по-рано в безплатния ден, мисля до 14.30 беше.

Много благодаря! Не зная дали има риск да не влезем и дали не е по-добре да купим билети за събота🙄

# 661
Трябва сами да си прецените. Тук се е писало, че за 2-3 часа чакане са влизали, въпреки че опашката е огромна. Ако не Ви се рискува си купете билети.

# 662
Набързо организираното ни пътуване до Рим удря на камък по отношение на билетите за Колизуема и Ватикана. Прочетох в темата, че в официалния сайт на Ватиканските музеи се появяват билети предходния ден. Важи ли същото и за билетите за Колизеума? В сайта им появяват ли се нови билети или ако са изчерпани, това е окончателно? Имате ли впечатления от нощния тур на Колизеума?
==
Преди малко пуснаха билети за Ватиканските музеи за моите дати /след около 2 седмици/, но само за ранните и късните часове. Бързо свършват. Първият ми опит беше неуспешен - докато попълня данните и билетите за избрания от мен час вече нямаше. Трябва да се действа бързо...

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 16:42 от Queen L

# 663
Здравейте!Моля за съвет относно пътуване от Рим до Флоренция.Става въпрос за края на април месец и отсега гледам разписанията и цените на влаковете,но ми се струват много скъпи.Бихте ли ми препоръчали друг вариант,не толкова скъп.Става въпрос за 2-ма възрастни и 2 деца,като едното е на 6 г.,а другото на 16г.Благодаря!

# 664
Моят съвет е да си  разгледате Рим, щом летите до там ,така или иначе за  Рим времето никога не стига. Simple Smile
 А друг път да отидете до Болоня и от там до Флоренция. Има много евтини билети до  Болоня + много много неща за разглеждане   Simple Smile

# 665
За Рим сме замислили един ден за разглеждане, защото вече сме били там.Флоренция е мястото,което искаме да посетим,но предпочитаме да летим с България еър до Рим и затова е чуденето.Ще го мислим.Благодаря!

# 666
  • София
....Бихте ли ми препоръчали друг вариант,не толкова скъп.Става въпрос за 2-ма възрастни и 2 деца,като едното е на 6 г.,а другото на 16г.Благодаря!
Фликсбус. Ще е по-евтин за сметка на удобство и време. Но е опция.

# 667
Сега ще го погледна.Благодаря!

# 668
  • София
Набързо организираното ни пътуване до Рим удря на камък по отношение на билетите за Колизуема и Ватикана. Прочетох в темата, че в официалния сайт на Ватиканските музеи се появяват билети предходния ден. Важи ли същото и за билетите за Колизеума? В сайта им появяват ли се нови билети или ако са изчерпани, това е окончателно? Имате ли впечатления от нощния тур на Колизеума?
==
Преди малко пуснаха билети за Ватиканските музеи за моите дати /след около 2 седмици/, но само за ранните и късните часове. Бързо свършват. Първият ми опит беше неуспешен - докато попълня данните и билетите за избрания от мен час вече нямаше. Трябва да се действа бързо...

Пред Ватикана има буквално десетки хора, които продават билети с уж "skip the line" , малко по-висока цена, но пък ги има, така че дори да нямате пак ще си намерите. За Колизеума ние използвахме услугите не GetYourGuide и избрахме тук през Форума (от там опашката е по-малка и не, няма skip the line) и после Колизеума. Има и други сайтове, които предлагат тези услуги.

# 669
Успях да си купя билети и за Ватиканските музеи, и за Колизеума. Не ми се искаше да ползвам странични фирми, особено за Колизеума, понеже половината билети, които щях да купувам бяха за младежи под 25 години и струват 2 евро от официалния сайт. Обичам да съм предварително подготвена с билети, за да не си губя времето на място с висене по опашки или изчакване да ми дойде часа за влизане. С предварително закупени билети човек може да си подреди програмата и да оползотвори максимално времето. 

# 670
Здравейте! Имам закупени  3 билета за посещение на Ватиканските музеи на 23.12.2024 за 3 човека и на 26.12.2024 за Колизеума с посещение на подземията. За голямо съжаление не можем да осъществим пътуването си по здравословни причини. Дали съществува възможност да ми върнат парите. Не мога да се ориентирам къде да прочета в сайтовете. Ще съм благодарна ако някой може да ми съдейства.

# 671
За Колизеума можете да продадете билетите на някой - дават възможност еднократно да се смени името на притежателя на билета. Билети с посещение на подземията са много търсени, така че ще си намерите купувач веднага. Според мен се включете в международните ФБ групи - там имате по-голям шанс да намерите купувач.

# 672
За Ватиканските музеи нищо не можете да направите. Миналата зима бях купила билети за грешна дата и им писах за възможност да променя датата, но отказаха. Съжалявам, че не пазя писмото, но пишеше, че билетите са non-refundable и за другата дата трябва да си купя нови.

# 673
  • София
Привет,момичета! На 27 декември заминаваме за Рим. Ще прекараме там 7 дни и благодарение на всички вас смятам,че организирах една прилична програма,но ми остана един висящ ден и това е 01 януари...Моля за идеи с какво да запълня деня, имайки впредвид,че повечето музеи не работят?

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 23:06 от strawberry

# 674
Оставете го “свободна програма”.
Тръгнете на разходка, влезте  в хубаво кафе и все ще се появи нещо интересно за правене Simple Smile
Приятно изкарване! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт