Бързи здравословни въпроси и отговори – 46

• 33 664
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,не знам дали тук е мястото! Но имам нужда от помощ някой ако се е сблъсквал с подобен проблем! Имам така наречения Бунион или по-често наричано изпъкнали кокалчетата на краката! С напредването на бременноста неща много се влошиха . Вече не мога да обуя никаква обувка но започва и на бос крак като варвя  да ме болят !

# 256
  • София
На какво може да се дължат болезнени лимфни възли (предполагам) от едната страна на врата, без да са подути?

# 257
  • до най-прекрасния мъж
На какво може да се дължат болезнени лимфни възли (предполагам) от едната страна на врата, без да са подути?
И аз минах през това. Не знам какво точно беше, но мина за седмица. Не мога да определя лимфен възел или някакво сухожилие ме болеше.

# 258
  • Sofia
Здравейте,не знам дали тук е мястото! Но имам нужда от помощ някой ако се е сблъсквал с подобен проблем! Имам така наречения Бунион или по-често наричано изпъкнали кокалчетата на краката! С напредването на бременноста неща много се влошиха . Вече не мога да обуя никаква обувка но започва и на бос крак като варвя  да ме болят !
Вземете си разделители за пръсти и ги носите вкъщи.
Скрит текст:

За ходене, може би “боси”обувки 🤔, те са доста широки отпред и няма да притискат.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 13:28 от Doli

# 259
Последно време ми излизат синини, най-вече по краката и са болезнени. Истината е, че не съм особено внимателна и често се удрям, но лесно ми се получават тези синини. Само по краката са... Да правя ли някакви изследвания, доктор? Преди месец пусках пкк и всичко беше в норма, ако има значение това.

# 260
Внимавай повече. От ударите са. Нормално е. И аз съм така. От бързане все се удрям някъде.

# 261
И аз от ударите получавам синини. Все бързам или не помислям предварително да не се нараня. Удрям се, като получавам синини или рани, или се порязвам, ако нещо готвя.

# 262
  • Glasgow
Преди няколко дни ми вадиха мъдрец по спешност, така се бях подула, деформирало ми се беше лицето. Казаха ми, че е нормално 2-3 дни да има кръв и болка, ако продължи да отида пак. Болката отшумява, но още има подутини от тази страна и болка не в самия венец, ами сякаш сливица/лимфен възел,  не мога да преценя, болка при преглъщане. Нормално ли е?

# 263
Преди няколко дни ми вадиха мъдрец по спешност, така се бях подула, деформирало ми се беше лицето. Казаха ми, че е нормално 2-3 дни да има кръв и болка, ако продължи да отида пак. Болката отшумява, но още има подутини от тази страна и болка не в самия венец, ами сякаш сливица/лимфен възел,  не мога да преценя, болка при преглъщане. Нормално ли е?
Пиеш ли антибиотик? На мен първия мъдрец като го вадиха бях топ, ама втория станах като катерица в лицето, половината беше доста подута и около седмица и нещо траеше отока. Слагах лед по принцип и пиех болкоуспокояващи и антибиотика.

# 264
  • Glasgow
Не, не ми изписаха антибиотик Sad Само болкоуспокояващи пия. Ако седмица и нещо е ок ще изчакам, не ми се ходи да ме човъркат пак.

# 265
Брей Жокерче как без анитбиотик бе? На сина като вадиха, пи амоксициклин, беше отекъл една седмица и бузата леко посиняла. През цялото време го болеше. Но това за референс само, не се успокоявай много. Ако нещо почнеш температура да вдигаш, ако оттока не спада, звъни им. На мястото на дупката едни кървари калпачета стават. Като капка кръв съсирек. И това било нормално. Сами падат, но след седмица да речем. Не знам дали при всеки става така, но ако имаш да не се шашкаш.

Като махнаха зъба, на рентген гледаха ли? АКо са гледали, значи всичко е наред.

# 266
  • Glasgow
Нищо не са гледали, а тук антибиотик да ти изпишат трябва да си на смъртно легло:) Аз даже по телефона докато се обяснявах с една сестра(3 дни отне да благоволят да ме прегледат) ме насмете, че съм предозирала с болкоуспокояващите, сигурно 15 минути това обсъждахме, като разпит- какво хапче, колко мг, в колко часа и като казах, че и Аулин съм пила- все едно наркотици и казах, че съм взела:) откъде го имам, как така и т.н. Накрая явно реши, че ще се уморя сама с хапове и ми даде час:)

# 267
Ужас. Така са и при нас. Дано почне да ти олеква. Но си боли доста дълго по принцип.

# 268
На дъщеря ми скоро вадиха мъдрец. Не е пила АБ. И не се поду.

# 269
Имам 3 извадени, не ме е боляло грам.
Това е толкова индивидуално, и зависи от това как пипа лекаря, зъбът болен или здрав е и т н и т н,  че всяко обобщение би било невярно.

Общи условия

Активация на акаунт