Бързи здравословни въпроси и отговори – 46

• 32 837
  • 746
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Моят опит е - и с мазане, и без - все същото време отнема. Та вече си го спестявам. Пък да пия обезболяващи - абсурд. И така не ми минава.
Леки упражнения и масаж ми помагат. Не на сухо естествено, а с някакъв от препоръчаните по-горе мазила, но от мазило само не минава.

Мъжът ми се прибра от работа, каза че се чувства леко изтръпнал, като излязъл се усещал леко замаян. Това за втори път в рамките на 7-10 дена... Мери си кръвното последната седмица, леко високо е, 140/85. Притеснено ми е, за какво да го следя?

Постоянно ли е толкова? Ако е така - няма какво да го следите, а да отиде на кардиолог.

# 736
Здравейте, кожата ми стана много суха от няколко години, пия достатъчно вода, но сякаш не се абсорбира от клетките. Не знам на какво се дължи и как да хидратирам тялото си. Както казах пия вода през целия ден, едно кафе, най-много две, не ям солено. Дали е липса на някакви минерали и защо водата не стига до клетките на кожата ми?

# 737
Пий витамин Е.
Много добре хидратира кожата. Мека и еластична става.

# 738
Същото важи и за болежките по тялото. При мен се оказа липса на витамини от Б групата и вит. Д. Като наваксах недостига и спрях да се схващам.

# 739
С изследвания от началото на годината установих ниски стойности на Б12, Витамин Д, желязо и ги приемам, Магнезий също в комплекс витамини Б без Б12, защото го приемам отделно. Но витамин Е не съм изследвала и не приемам. Може би и той ми липсва. Благодаря за коментарите Heart Exl

# 740
Май седях на течение и сега ме боли кръста или бъбреците, особено като се навеждам. Много странно щото не е и студено и така не ме хваща кръста по принцип ама... Как лекувате това? Ако отида при личната ще ми изпише антибиотик...

# 741
Какъв АБ за кръста? Може да е ставна болката.

# 742
  • Sofia
За подобни ставни болки взимам фламексин.

# 743
Защото е изстинал кръст/бъбреци. Само че сега беше по-топло течение, не е зима, когато пак така ми е ставало. Ставни медикаменти няма да помогнат. Други предложения?

# 744
  • Sofia
Мъжът ми с това лекарство се оправи за 2-3дни.
Беше го заболял кръста от спане и течение от отворен прозорец.

# 745
  • Бургас
Не смея нищо да мажа и пия, тъй като и диагноза официално нямам, та си чакам да ми мине...
За такива случаи се препоръчва обезболяващ крем, който нито да охлажда, нито да загрява.
Например,какъв обезболяващ крем?🤔

# 746
Е, то, аз - без да имам шипове - съм преживявала много такива епизоди в живота си.
а отговора е????
Няма отговор, защото няма заболяване. Приемам го просто за слабо място в организма. Така бях още от детските си години.
Преди около 2-3 г. направих много промени в живота си - започнах да се храня пълноценно и да спортувам; стартирах с приема на много добавки в ударни дози (Витамини от Група B, Omega-3, Витамин D, Магнезий, Колаген, Протеин на прах); старая се да стоя и ходя изправена; отслабнах с много кг - всичко това доведе до факта, че почти не съм се сецвала / схващала в областта на врата последните 2 г. Разликата е огромна.

Линк към новата тема! Flowers Rose

Общи условия

Активация на акаунт