Бързи здравословни въпроси и отговори – 46

• 32 841
  • 746
  •   1
Отговори
# 720
Глупости. Никога не съм я слагала без нужда.
Задължителна е в кавички. По-скоро е пожелателна.

На 10 години се слага.
Наистина не могат принудително да ти я сложат, но ЛЛ слага бележка на вратата за съответната година на раждане.

# 721
Мисля, че сега е по-ясно.

# 722
Питай и в темата за специалистите, дерматолог, един мъж, отговаря...

Ето я темата
https://m.bg-mamma.com/?topic=1582110

# 723
Благодаря!

# 724
  • София
Глупости. Никога не съм я слагала без нужда.
Задължителна е в кавички. По-скоро е пожелателна.

На 10 години се слага.
Наистина не могат принудително да ти я сложат, но ЛЛ слага бележка на вратата за съответната година на раждане.
Знам, Дева, винаги виждам бележката на вратата на ЛЛ, но не съм слагала, поради страх... да не ме заболи Joy Имам някаква фобия от инжекции, но когато е наложително - винаги съм налице - бледа, изтръпнала - слагам.

# 725
  • Бургас
Напомнихте ми,че и аз трябва да я слагам тази година.

# 726
Тази сутрин се събудих с болка във врата. Не мога да си завъртя шията наляво, боли много. При ЛЛ мога да отида в понеделник. Правилно ли е да си взема Милгама и НПВЛ? Нещо за мазане и масаж? Или някаква препоръка да ми дадете? Благодаря.
п.п. Имам ошипяване на врата,  досега успешно се справях с ежедневни упражнения сега изобщо движения наляво не мога да направя.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 09:16 от Пролетно цвете

# 727
Тази сутрин се събудих с болка във врата. Не мога да си завъртя шията наляво, боли много. При ЛЛ мога да отида в понеделник. Правилно ли е да си взема Милгама и НПВЛ? Нещо за мазане и масаж? Или някаква препоръка да ми дадете? Благодаря.
п.п. Имам ошипяване на врата,  досега успешно се справях с ежедневни упражнения сега изобщо движения наляво не мога да направя.

Алга Сан с алпийски клек за мазане. Диклак или друго НСПВС /стига да си пила и преди и да ти понасят/. Милгама ще помогне, но в дългосрочен план. За облекчаване много ми е помагал Кетонал, но ми беше изписан по схема от невролог.

# 728
Здравейте, след прием на ЕТАЦИД по 1 впръскване сутрин и вечер- след 3 ползвания на спрея ми се появиха хрипове. Отидох в болницата и ми биха дексаметазон, защото съм имала бронхоспазъм. Спрях приема на спрея. Трябваше уж да мине бързо, но все още хриптя здраво. На някой случвало ли му се е подобно нещо?

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 14:19 от hotcoffee

# 729

Е, то, аз - без да имам шипове - съм преживявала много такива епизоди в живота си.

# 730

Е, то, аз - без да имам шипове - съм преживявала много такива епизоди в живота си.
а отговора е????
Saturday
благодаря за съвета. Купих си Диклак, преди около 3часа го изпих, поотпусна ме. И мазилото взех.

# 731
За врата и други схващания аз лично чакам да мине от самосебе си. Не смея нищо да мажа и пия, тъй като и диагноза официално нямам, та си чакам да ми мине...

# 732
И аз имам такива моменти. Също чакам да мине. Или мажа със зеления гел на Кройтерхоф. Диклак и подобни не пия.

# 733
Не смея нищо да мажа и пия, тъй като и диагноза официално нямам, та си чакам да ми мине...
За такива случаи се препоръчва обезболяващ крем, който нито да охлажда, нито да загрява.

# 734
Мъжът ми се прибра от работа, каза че се чувства леко изтръпнал, като излязъл се усещал леко замаян. Това за втори път в рамките на 7-10 дена... Мери си кръвното последната седмица, леко високо е, 140/85. Притеснено ми е, за какво да го следя?

Общи условия

Активация на акаунт