Бързи здравословни въпроси и отговори – 46

• 32 845
  • 746
  •   1
Отговори
# 705
  • София
здравейте, резултатите ми изглеждат ли лоши, защото моята лична лекарка нищо не каза въпреки ниските ми стойности на хемоглобин и т.н.

При този хемоглобин бих пуснала веднага пълен железен панел. Много вероятно феритинът вече да е сериозно под долна граница. При мен с такъв хемоглобин започва да ми се вие свят. Вие как се чувствате?

# 706
здравейте, резултатите ми изглеждат ли лоши, защото моята лична лекарка нищо не каза въпреки ниските ми стойности на хемоглобин и т.н.

Не е лошо да посетите хематолог.
Изследваното желязо е ниско факт, но не е чак драстично ниско за да е толкова нисък хемоглобина, както и MCV и MCH, които също падат при желязодефицитна анемия. Вероятно има и друг проблем може да е феритин (железните запаси), може да е дефицит на фолиева киселина. Трябва лечение, но адекватно затова пак казвам, ако трябва платете си преглед и посетете хематолог, щом личната не реагира

# 707
Малкия на 3г и половина от 5 дни е с варицера.Педиатърката каза да го мажа само с ментолов спирт,но ме притесняват пъпките по лицето.Тях с какво мога да ги намажа,може ли Цикатридина маз?

# 708
Малкия на 3г и половина от 5 дни е с варицера.Педиатърката каза да го мажа само с ментолов спирт,но ме притесняват пъпките по лицето.Тях с какво мога да ги намажа,може ли Цикатридина маз?
Слагала съм микстура алба (на спиртна основа е), нямат белези. С никаква маз не бих мазала, пъпките трябва да се засушат Hands V

# 709
Синът ми имаше доста пъпки по лицето тогава, но няма никакви белези. Не се чоплят.
Към края май мажех с джинджира алба, не че помагаше, ама ей тъй...за успокоение...

# 710
  • Бургас
Има ли вирус с повръщане, разстройство, лека температура и болки в кръста?

# 711
Здравейте, Вторник ми направиха ваксина Тетанус. леко вдигнах t⁰ +0.5 и ръката ме боли , по точно МУСКУЛА.

Нормално ли е?

# 712
  • София
Да. Може и още дни занапред да те боли. Нищо притеснително. При мен се беше и подуло мястото и около него, не си спомням за колко време.

# 713
Мен последния път ме боля цял месец. И беше твърдо. Разнесе се без да съм правила нещо, но бавно.

# 714
Мен последния път ме боля цял месец. И беше твърдо. Разнесе се без да съм правила нещо, но бавно.

Да. Може и още дни занапред да те боли. Нищо притеснително. При мен се беше и подуло мястото и около него, не си спомням за колко време.
да точна така и при мен,даже вътре в мускула се образувавл твърдо топче

Не очаквах да боли толкова. Повече никакви ваксини!.

И какъв е смисъла на ваксината Тетанус&Дифтерия? Например след една година ако ме ухапе куче, никой няма да ми пита имам ли ваксина или не.директно ще ми бият пак Тетанус.

# 715
  • София
Joy
Не се разочаровай така. Болката не е на умирачка, търпи се.
Когато има нужда - има.
Иначе винаги можеш да откажеш всякакви ваксини. Но на каква цена? Никой няма да ти сложи принудително.

# 716
Joy
Не се разочаровай така. Болката не е на умирачка, търпи се.
Когато има нужда - има.
Иначе винаги можеш да откажеш всякакви ваксини. Но на каква цена? Никой няма да ти сложи принудително.
Ваксината за Тетанус&Дифтерия е задължителна. на 25 г.35г.45г.55г. и така

# 717
  • София
Глупости. Никога не съм я слагала без нужда.
Задължителна е в кавички. По-скоро е пожелателна.

# 718

Имам псориазис. Това ми се появи преди седмица между шията и гърдите. Първо помислих, че е пъпка, но не е. Не знам дали е псориазис, равно е, не ме сърби. На какво ви прилича? В сряда съм на лекар.

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 20:46 от jof

# 719
Дайте по ясна снимка.

Общи условия

Активация на акаунт