Бързи здравословни въпроси и отговори – 46

• 32 842
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
А защо антибиотици при вирусно заболяване? Доколкото знам, точно при Мононуклеоза не се пият принципно.
Заради антистреполизиновия титър, който също беше завишен.
Отделно и все още имам болки в ставите като си огъна пръстите на ръцете назад - взе едно нещо ме боде в ставите и сякаш минава ток. Направо е ужасно Sad

# 691
Щом ревматоидните показатели са в норма, да не би проблемът да е неврологичен?? Само гадая, но може би и добър инфекционист също трябва да ви консултира.

# 692
ЩЖ проверявала ли си я скоро - TSH, FT4, FT3, TAT, MAT? Тя няма пряка връзка със заболяването, но Моно-то може да ѝ се отрази негативно.

# 693
ЩЖ проверявала ли си я скоро - TSH, FT4, FT3, TAT, MAT? Тя няма пряка връзка със заболяването, но Моно-то може да ѝ се отрази негативно.
Да, щитовидната жлеза я изследвах преди половин година и всичко беше наред

# 694
То сега е добре да я видиш.

# 695
И най-добре да публикуваш изследванията тук за коментар, че някои лекари определят безумни стойности като "нормални".

# 696
Здравейте, може ли някой да коментира резултати от изследването, съмнение за ревматоиден артрит има, като единият показател ще в готов след няколко дни.

# 697
Това преди или след въпросното преболедуване е било че малко не се ориентирам във времето кое кога?
И според мен витамин Д и Б12 си провери, като ходиш да изследваш и друго. Д след такова боледуване се съмнявам да не ти е нужен да попълваш, а Б12 ако ти е много нисък също може да причини много симптоми, предимно неврологични.

# 698
Това преди или след въпросното преболедуване е било че малко не се ориентирам във времето кое кога?
И според мен витамин Д и Б12 си провери, като ходиш да изследваш и друго. Д след такова боледуване се съмнявам да не ти е нужен да попълваш, а Б12 ако ти е много нисък също може да причини много симптоми, предимно неврологични.
Преди бошедуването съм я изследвала. Бях болна преди около месец и половина -два. Реално докторите се ориентираха по антителата Igm и определиха, че вероятно няколко седмици преди приема ми в болницата съм я изкарала.
Интересното беше, че преди тотално да ме тръшне се обринах по цялото тяло със ситни и не сърбящи пъпки и първоначално мислех, че е скарлатина.
Гърления секрет обаче беше отрицателен..

# 699
Това се опитва да ти каже и съфорумката - хората ти казват че може това боледуване да ти се е отразило на щитовидната, а ти казваш - Ама тя преди половин година си беше добре.

# 700
А защо антибиотици при вирусно заболяване? Доколкото знам, точно при Мононуклеоза не се пият принципно.
Заради антистреполизиновия титър, който също беше завишен.
Отделно и все още имам болки в ставите като си огъна пръстите на ръцете назад - взе едно нещо ме боде в ставите и сякаш минава ток. Направо е ужасно Sad
Този титър се повишава 7 дни след прекарана скарлатина или стрептококова ангина Thinking Да не би "работната" диагноза Мононуклеоза, да е преминала в "стрептококова ангина" и затова да е лекувано продължително с антибиотик...
А стрептококовата инфекция може да предивика последващи възпаления, включително "постстрептококов реактивен артрит, състояние, което причинява възпаление на ставите" Thinking
Може да не е ревматоиден артрит, а реактивен... ЛЛ е добре да те насочи, евентуално пак ревматолог Thinking

ПП: Ето, казваш, че си имала обрив, гърления секрет чист, но титъра показва скарлатина и затова е и лечението с антибиотик. Антибиотика не е бил за мононуклеоза.

Ама наистина на час по лужичка е информацията.

# 701
  • Washington,USA
Вярно ли е, че обезболяващи могат да спрат да действат и се свиквало към тях?

# 702
здравейте, резултатите ми изглеждат ли лоши, защото моята лична лекарка нищо не каза въпреки ниските ми стойности на хемоглобин и т.н.

# 703

Зависи от групата обезболяващи. В общия случай, не се препоръчват повечето за продължителна употреба, понеже най-достъпните от тях докарват язва. Ето тук има един доста подробен списък с вида обезболяващи и дали тялото привиква:

https://www.mayoclinic.org/chronic-pain-medication-decisions/art-20360371

# 704
  • Washington,USA

Зависи от групата обезболяващи. В общия случай, не се препоръчват повечето за продължителна употреба, понеже най-достъпните от тях докарват язва. Ето тук има един доста подробен списък с вида обезболяващи и дали тялото привиква:

https://www.mayoclinic.org/chronic-pain-medication-decisions/art-20360371

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт