Майски бебета 2024г. - Тема 16

• 35 131
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
Незнам и аз какво да правя.Акушерката ми каза ,че трябвало да се стерилизира след всяко ползване и не препоръчва да давам на бебето,след като съм я мила с топла вода.Може би няма да я послушам наистина.От другата търда изцедих 120 мл.Направо немога да повярвам от къде имам толкова коластра.Егати кравата буквално.Грехота е.А гърдите ми са попринцип по-големи а сега са направо бомбастични и на бебо му е трудно да засуче и се ядосва и нищо не става

# 481
Дени, те хората се молят за такъв ефект направо. Според мен си давай, мий с възможно най-топлата вода и така.

# 482
Дени, бъди спокойна. Наистина повечето от нас се молим за такъв ефект.. аз още имам няма и 40-50мл кърма. В болницата имах 5-10мл макс със зор. И бебчо не искаше да захапва, да суче изобщо. Търпение, ще се научи детето, то е още в шок. Моя сега докато подуши и забива небце - суче в захлас.

# 483
Аз имам макс 30 мл ,радвайте се ,който има ,много ми беше гадно ,тя обожава да суче ,а аз нямам достатъчно да и дам 😒
Пия чайове ,мляко,стимулирам по всякакви начини ,какво ли не опитвах ,не става.
Сигурно,ако бях нормално можеше нещата да са и по друг начин ,не знам аз ли съм виновна вече
По цял ден и нощ борба за тези 30 да ги получава...Дни и нощи наред и няма никаква промяна и в един момент се примиряваш
Кажете още някакъв съвет ,ако знаете ,но мисля,че нищо не ми помага да я увелича

# 484
На упътването на моята помпа пише да се мие след всяко ползване и да се стерилизира веднъж дневно. Аз дори и вкъщи не я стерилизирам след всяко ползване. Не знам защо в болниците толкова държат бебетата да получават само АМ. Поне при мен не направиха абсолютно нищо за да ме окуражат да кърмя, показаха ми позата "Кръстодана люлка" веднъж, казаха ми да държа гладното си бебе 15 минути на празната си гърда и после ме гледаха как се мъча и ми повтаряха "Имай търпение". Момичето, с което бях в стая първата вечер беше родила третото си дете, тя ми каза да мия с гореща вода и да давам и послушах нея. На неонатолозите изобщо не съм се обяснявала.

# 485
  • София
A знаете ли дали помпата на Филипс може да се стерилизира в стерилизатора на Филипс...? Че нещо в книжката виждам опция само с преваряване на частите и се зачудих.

# 486
Към родилите мами - на вашите бебета излизат ли им пъпчици по лицето, като малки червени петънца?

# 487
Pauly, на Явко още от както съм го родила лицето и телцето са му в такива пъпчици. Изчезват и се появяват нови. Нормално е, чистят се от нашите хормони. Около 40тия ден трябва да де изчистят напълно. На първият ми син му избиха около първия месец, тогава се притесних, но минаха за около 2 седмици.

# 488
И аз не съм се обяснява на неонатология,но на една визитация ни видяха помпите една възрастна лекарка и като ни погна ...точно на две стотинки ни направи както писах,че мием само с топла вода ....🤷

Ние си направихме първата разходка
 🎀💙❤️❤️❤️
Мм я нахрани,сглобихме количката.
Каката искаше да бута почти през цялото време,ама не пази равновесие 😁чудо бяхме само за снимка 😁после нещо се разсърди така и не разбрахм защо,каза,че не харесва количката,трябвало да е розова ...нацупена,драма.....
Но откарахме 40 Мин около нас обикаляхме.
Облякох я с боди къс ръкав и едно цяло с крачета без чорапки, пелена и одеяло тънко,че духаше малко....и шапка ..заспа си тя❤️ и вкъщи се събуди 🤷
Едвам издържа трите часа и ревна гладна ...

19 дена ❤️

# 489
Хихи и ние днес направихме първото излизане, 10ти ден. Педиатърката каза на 10 и 11 ден за по 5 минути и от 12 ден да тръгвам смело. Замислих се, че откакто ме приеха в болница на 15.05 с Макси имаме еднакъв брой излизания. За мен това също беше първо излизане, като не броим излизането от болницата до колата 😁
При нас духаше доста, Макси беше с ромпър с дълъг ръкав, чорапки, тънко чаршафче, дебела пелена и шапчица

# 490
Виждам, че сте сложили възглавнички в количките. Нужни ли са? Някои нали ги отричат. В кошарките имате ли възглавнички също?

# 491
Моето не е възглавничка,а един тънък обиколник който не става за нищо от каката и най сетне му намерих приложение 😁

О  аз излизах през ден може би,до магазин,до работа,за акта и така 😁
А и тази седмица я вадих на таресата

# 492
Момичета, имам чуденка.. дребосъче има бяло на езичето - кърма или адаптирано мляко (нали е на смесено хранене). Давам водичка след хранене, не съм сигурна колко трябва и затова след 5-7 цокания я махам (биберона за вода нарочно ми е с малка дупчица). Но се чудя дали да не почистя езичето с марля с преварена вода. Вие какво мислите?
Не е млечница, поне по това, което пише в интернет.

# 493
Изобщо не мога да си представя да чистя езика,аз едвам физ рр слагам,то едно мятане чудо

# 494
Моето дете има бели пъпчици по нослето само.Имаше и някакви петна по личицето,но изчезнаха.А за възглавничките,тук слагат възглавнички в количките на бебетата.Не са много високи,но има.Незнам вкъщи как да процедирам

Общи условия

Активация на акаунт