Майски бебета 2024г. - Тема 16

• 35 130
  • 759
  •   1
Отговори
# 495
Езикът на лаката, сега и бебетовинаги са били белички, докато са само на мляко. Нищичко не съм правила по въпроса и вода също не съм давала, въпреки настояванията на баби и педиатър. Това са просто отлагания, които нямат общо с млечницата. Както казва Ася Демирева "Ако гъбичките се лекуваха с вода, гинеколозите щяха да останат без работа" Simple Smile Не се притеснявай за езичето и не се мъчете и ти и бебо с марли Simple Smile 
Момичета, имам чуденка.. дребосъче има бяло на езичето - кърма или адаптирано мляко (нали е на смесено хранене). Давам водичка след хранене, не съм сигурна колко трябва и затова след 5-7 цокания я махам (биберона за вода нарочно ми е с малка дупчица). Но се чудя дали да не почистя езичето с марля с преварена вода. Вие какво мислите?
Не е млечница, поне по това, което пише в интернет.

# 496
Възглавничката за количката е съвсем тънка, като пеленка е. Матрачето за количката е под лек наклон и за това я слагам, за да поддържа права линия. Вкъщи е без възглавница.
Аз докато бяхме на АМ почиствах веднъж дневно езичето с марля с физ. разтвор, просто бръквах за секунда. Откакто го кърмя не се събират бели отлагания

# 497
У нас е кошмар,зверски колики,постоянен денонощен неспирен рев ,и в същия момент ми спря млякото и нервите ме хванаха ,кво да правя ,био амика давам,чай давам ,ще пробвам с пелена топличка на корема,масажирам и корема с кръгови движения
По една две капки мляко отделям вече ,нямам да я успокоявам ,ужасно се чувствам
Постоянно плаче ,кво да правя помогнете
За кърмата ще ми трябва време да приема,че явно сама решава да си отиде
Тя не спи,едвам яде днес....

# 498
У нас е кошмар,зверски колики,постоянен денонощен неспирен рев ,и в същия момент ми спря млякото и нервите ме хванаха ,кво да правя ,био амика давам,чай давам ,ще пробвам с пелена топличка на корема,масажирам и корема с кръгови движения

Слагай я на често като е разстроена може да ти тръгне кърмата. Има ли в акото кафеникави нишки?

# 499
Аз днес скандализирах бабите в квартала. Как посмях да изкарам бебе преди 40тия ден и на всичкото отгоре без чорапи.. 😐 Опитах се да обясня, че е топло и бебето си има родители, които носят отговорност за него, но така осъдително не ме бяха гледали досега, сякаш си малтретирах детето. Едната чак тръгна да посяга да го пипне по крачето, за да види дали е студено.. късметлийка е, че си тръгна с две ръце накрая. 🙂

За възглавничките, ние сме без. Ползвам само калъфките от спалните комплекти в кошарата и количката, в случай че върне мляко, за да не се налага да сменям целия чаршаф.

# 500

Слагай я на често като е разстроена може да ти тръгне кърмата. Има ли в акото кафеникави нишки?
Няма чисто жълти са ,по два пъти дневно,но се мъчи и напъва ,за да се изхожда и ,за да изкара газове,масажирам и коремчето ,аз ,като виждам как намаля и вече се чудя дори да я слагам ли да е мъча,но продължавам да опитвам дано потръгне ,все пак надеждата умира последна,имаше много повече 😕Сигурно и стресът оказа влияние и ми е много мъчно,тя суче прекрасно ,но осъзнава ,че едва едва по нещичко пуска и се ядосва
В началото свекървата доста ме ядосваше и ми се бъркаше и даваше наклон за всичко,дори ми казваше колко съм била дебела връщайки се от родилното ,та да мисля,че и това ми допринесе
Аз казвах как например искам да си обработя пъпчето и тя не ме слушаше ,правеше си ,както тя си иска и общо взето мразя всяко нещо да ми се бърка и да се обиждаме и тн
Сега е малко по-добре,но млякото е намаляло и това пък ме напряга доста

Зоя ,изобщо не обръщай внимание ,те са друго поколение хората ,всичко за тях става от 40 ден ,мен тука една баба,като видя,че седим на двора се изуми ,но аз решавам и точка😄♥️

Последна редакция: нд, 26 май 2024, 05:25 от Mims1900

# 501
Ох тези баби...за пипането нямам думи ...започва се май ...
Добро утро ранобудни.В 5 яде и няма заспиване🤫🤔🤔

# 502
Mims, аз пробвах всичко възможно да за колики. Доволна съм от Лефакс, не давам на всяко шише, от време на време давам и Колийф (той е за лактозата), но не едновременно. Купихме и възглавничка с черешови костилки, нагрява се и после на коремчето. Ани няма много колики, но понякога като се гърчи много ѝ я слагам.

За свекървата няма да коментирам, моята е далеч и още не е идвала, но понякога изцепва някой тъп въпрос по телефона, все едно аз съм хваната от гората, но я срязах 1-2 пъти и вече е по-съобразителна. Не си представям какво е да ти се бута и в ръцете 😬

Ние също сме без възглавници.

# 503
Майките с две деца и секцио кога мислите да излизате сами с децата,или вече сте...чудя защото майка скоро и тя си тръгва и оставяме трите дами и не мога да се престраша 😁 най вече да вдигам количката по стълбите

# 504
Mims, аз пробвах всичко възможно да за колики. Доволна съм от Лефакс, не давам на всяко шише, от време на време давам и Колийф (той е за лактозата), но не едновременно. Купихме и възглавничка с черешови костилки, нагрява се и после на коремчето. Ани няма много колики, но понякога като се гърчи много ѝ я слагам.

За свекървата няма да коментирам, моята е далеч и още не е идвала, но понякога изцепва някой тъп въпрос по телефона, все едно аз съм хваната от гората, но я срязах 1-2 пъти и вече е по-съобразителна. Не си представям какво е да ти се бута и в ръцете 😬

Ние също сме без възглавници.

Моята е свекървище 😄И баба му е около мен освен това ,идилия

Сама гледам малката,но всеки ден имам посещения от баба и мама  на моя съпруг😄😄😄В началото ме побъркваха
Иначе и той ,като не е на работа я взима ,храни я и я гушка основно,занимава я да мога да отпочивам
Памперси може да сменя,но се притеснява с обличането,че била много крехка и мъничка и го е шубе още😄
Най-добре си я аз гледам,но никога не бих отказала помощ в домакинската работа,че и нея въртя...Гладене,сготвяне ,почистване винаги са добре.дошли,прането лесно то пуснеш една пералня и айде,ама после събиране на дрехите ,гладене,сгъване
Къщата е голяма и прах трябва да бърша , ане мога да стигна и първите дни беше настанал хаос във всички стаи ,само за нея намирах време ,до като свикна 😄Но и сега е трудно всичко да ти е чисто и подредено с постоянно ревящо бебе
Аз я къпя със свекървата иначе ,вечер ,малката много обича,обича и мазане с лосион и кремове ,сухотата се оправи при нас с душ олиото за къпане на Мустела и лосиона,долу редувам судо крем и павловичева маст
Милица е със супер чувствителна кожа и взехме и крема за лице пак от тази марка и помага и ,иначе и тя се белеше,но и буквално да я пипнеш и вече се е зачервила
Ползвам специална тънка възглавничка за бебе и пеленки понякога също и поставям под главичката

Последна редакция: нд, 26 май 2024, 10:17 от Mims1900

# 505
  • София
И аз не ползвам възглавници. Слагам под главата калъфка от възглавница или някаква много тънка пеленка. В случай, че повърне. Слава богу, Гого не е повръщал. Случва се да плюе малко мляко. За разходките - преди два дни се разходихме за първи път с количката. Не сме стояли много. Кротуваше си момчето, докато не огладня. От сряда вече ще се гледаме сами, ММ се връща на работа. Малко ми е притеснено, но ще се справя. Много ми помага. Сменя памперси, преоблича, къпе го. Аз в банята само асистирам.

# 506
И аз не се оплаквам помага заедно я къпем един държи друг сапунисва,но и сама съм я мила като се наака,а го няма вкъщи.Вечерното хранене първото го поема изцяло той,после аз редуваме се.
Не обича да я мажем 😁
Ох и по рано днес и сега стои по час и половина будна и не заспива не е ли малка за толкова будуване.

# 507
И Макс тези дни много будува, докато заспи е станало време за следващото хранене. И все по-малко седи в кошарата като е буден, нервира се ако не го вземем. В тази връзка има ли някой, който вече слага бебето в слинг? Нашия е ergobaby caboo, пише, че може да се използва от 2.5кг., но мен малко ме е страх сякаш. От друга страна с това държене на ръце не мога да свърша абсолютно нищо, а от днес вече съм сама през деня 🫣

# 508
И моят е така - първо не мота да го събудя за ядене, после не ще до заспи и заспива 20 минути преди следващото. Сещате се като е спал 20 минути после дали мога да го събудя и да дам храна.
Момичетата, които дохранвате с ам, на 3 часа ли храните? Моето дете трябва да го Будя за ядене, не иска само и гледам да е на макс три часа.

# 509
  • София
И Гого от няколко дни будува. Не иска да стои в кошарата, иска на ръце. Гушкаме го, но явно и това му омръзва защото следва рев. Не знам на какво се дължи...
За слинга и аз исках да питам. Рано ли е да се използва?
Аз го храня на 3 часа. Понякога се случва и на два часа и половина. Ако се събуди и е много гладен.

Общи условия

Активация на акаунт