Майски бебета 2024г. - Тема 16

• 35 125
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
Основно на 3ч храня ...ако реве много и на 2 и половина...ако е заспала скоро изчаквам макс още час и става на 4ч.
Сега заспа на нашата спалня,но се притеснявам от каката и я сложих в количката 😁малко да смени.

Нз дали е рано каката не харесваше такова носене,но моето беше някакво кенгуру нищо специално...

# 511
Да са честити всички нови бебчета !
Много момчета Александър си имаме 😅

Аз вече съм много уморена.  Бебето не спи буквално по цяла нощ . Цяла нощ иска да е в ръцете ми и дремва само за по 10 минутки и пак се буди . Плаче,  корема му къркори... напъва се да ака.
Чак в 6 сутринта заспива ... 😒чудя се нормално ли е толкова много да издържа без да спи .

# 512
Слинговете (тъкан и еластичен) са подходящи от раждането. За мен лично незаменим помощник и с двете деца. Когато опитвате за първи път се препоръчва детето да е нахранено и спокойно. След като го поставите, започнете да се разхождате, подрусвайте, при възможност излизайте на терасата,пак из апартамента и така да му се сменя обстановката. Има много клипчета в ютуб как се връзва, ползвайте ги. Само проявете малко търпение в началото докато свикнете. Има и хибридни носилки, които ги дават подходящи и се поставят малко по-лесно, но лично за мен позицията не е оптимална и най-вече разпределението на тежестта по моя гръб със слинг е далеч по-добро и нямам болки.

# 513
Доколкото знам е рано за ергораница, но слинг може още от раждането, няма проблем. Заради крачетата е, защото от раницата висят, а от слинга колената са прихванати, което е ок.
Аз не го ползвам, защото много ме мързи да го нагласям, нещо сложно ми идва това връзване, но един път пробвах и е доста удобно.
Само хубаво стегнете да му държи що годе стабилна главата, да не се лашка

# 514
Аз от 3 дни го храня само от гърда и гледам да яде на не повече от  3 часа и половина, но като цяло давам когато е гладен. Уж "на поискване", понякога е час и половина, понякога са 3 часа и половина, събуждам го ако не се е събудил сам. Около 8-10 хранения имаме.
Мисля да пробвам слинга днес, дано да се получи, че и кръста вече не си чувствам и раменете и ми писна да си мия зъбите на обяд 😀

# 515
  • Пловдив
pauly, Кабу-то може да се ползва, то е на принципа на еластичен слинг с улеснение рингове, за да не връзваш всеки път. Може би ще ви стане топличко скоро с него, че е доста пластове, но за момента става.
Хибридните носилки е хубаво едни 40 дни да са минали, нищо че ги дават от 3.5 кг / 52 см (ориентировъчно). Аз взех Neko Tiny, която е някаквони изключение и става от по-рано (консултирах се със Слинготека), казаха че след като са минали 2 седмици може. Ползваме го, но не особено активно все още, удобен ми се струва за момента. Хибридна иначе съм си взела Isara Quick Full, много ми допадна като материя. Нея като цяло я дават с доста дълъг живот на ползване.
Кенгурута са голямо не за която и да било възраст, не се постига ергономична позиция.

# 516
Аз имам малко глупав въпрос, но понеже не съм запозната.🙂 От кога мога да му слагам слънцезащита на лицето? И коя слънцезащита мислите да използвате🙂

# 517
След 6-я месец препоръчват да се слага слънцезащита на дете. До тогава - по сенките. Но пък може би, ако ходите на море, е хубаво все пак да се намаже. Като детски марки не съм проучвала, но поне да е минерална, а не с химични филтри.

# 518
  • Варна
А ходихте ли да изваждане от сините книжки? Спомен имам от преди 5 год къде се ходи,  но само с акта ли беше и задължително ли е Simple Smile

# 519
Mims, повиване и бял шум много помагат при нас. В краен случай и биберон.

Слинг ползваме и ние, веднага заспива като я сложа, но не е много удобно, пак си тежи. Даже и на мъжа ми му натежава, а той е висок и едър. За сега не иска да заспива сама, надявам се като минат първите месеци да се научи.

Като споменах мъжа ми, много ме е страх като се върне на работа как ще се оправям сама.

Честито на всички нови мами! Май почти всички вече родихме?

# 520
  • Пловдив
Слънцезащита това лято не мисля да ползваме, мисля че няма напълно подходяща преди 6 месец. За след това - с минерални филтри.
Август ще ходим на море и съм му поръчала бански (блуза и панталонче) със защита. Мисля да купя и чадър за количката, тъй като сенника на коша за новородено няма как да го покрие целия, и така ще я караме - на сянка и ще избягваме най-горещите часове.

Синя книжка се вади от РЗОК, педиатърът каза с акт за раждане и лична карта на родителя, който е отишъл. Ние още не сме я вадили, но не я бързам - реално ще му трябва за зъболекар и ако искаме да ползваме безплатна медицинска помощ по ЗК извън педиатъра му (за последното за мен е безумие да я искат, тъй като по презумпция на всички лица до 18 г. им се полага такава).

Аз изпитвах голям ужас как ще се справям с двамата сама (особено като трябва да приспивам Борис), но се справяме учудващо добре. Бебешорът обича и да спи навън, та последните дни сме почти по цял ден навън в парка.

# 521
Аз също кърмя жт сутринта,кърмата тръгна много добре.Използвам и силиконови зърна.Обаче моя син е много лаком,много дърпа и стиска зърната.Но постоянно мрънка да суче.През 20-30 мин иска.И като го сложа на гърда дръпне няколко пъти и заспива. Grinning
Мисля,че иска да се успива по-скоро.Не че е толкова гладен. Мисля да му дам биберона утре като се приберем.

# 522
Аз също кърмя жт сутринта,кърмата тръгна много добре.Използвам и силиконови зърна.Обаче моя син е много лаком,много дърпа и стиска зърната.Но постоянно мрънка да суче.През 20-30 мин иска.И като го сложа на гърда дръпне няколко пъти и заспива. Grinning
Мисля,че иска да се успива по-скоро.Не че е толкова гладен. Мисля да му дам биберона утре като се приберем.
Давай му гърди само ,когато иска според мен ,направих грешка ,като имах проблем и не я слагах редовно и почти ми спря млякото,да вероятно си има и мн други причини,но девай на поискване ,това е най-доброто и за него и за теб,трудно е. ,отнема ужасно много време ,но ,така е в началото ♥️Ако можех да върна времето никакви адаптирани и биберони от първи ден ,ако трябва щеше да виси на гърдата още от първият час, а не от време на време само да я слагаме ,и да я свикнат на шишета,та и млякото ми намаля и почти спря

Преди време някой беше писал и много правилно за млякото от самото начало и да не ги учим на такива млека и изощбо шишета ,и биберони,а аз мислих по друг начин,че не ставало,че нямало достатъчно ,а то в началото реално нямаше нужда от много ,просго трябваше ,когато иска да слагам,тя хубаво засуква ,но сега си патя от грешките ,че им позволих ,много им е лесно ,гледат набързо да свършат работа там и айде биберона и шишета в болницата мн ме е яд
Другото със засукването просго осъзнах колко е важно спокойствието,когато се успокоих засуква ,като мощна помпа

Но разбира се това са мои съвети просто от това,което научих понеже си изпатих 😄♥️Пазете млякото и стимулирайте редовно на гърда , после доизцеждане и масажче да не ви стават на бучки и всичко ще е ок и спокойствие ,приятна музика

Вероятно се изморяват още,като са съвсем новородени,доспива им се ,има вариант първо на едната гърда да яде,вдигаш ,оригаш ,събуждаш ,сменяш памперс и айде на другата

А зелевите компреси са разкошни ,тръгва млякото ,маха бучките ,оправя запушени канали ,това е чудно

Последна редакция: нд, 26 май 2024, 15:43 от Mims1900

# 523
  • Варна
Честно казано не вярвам, че ще го кажа, но е така! Давай на поискване и САМО гърда!! Винаги съм била ЗА режим и така съм била първия път като родих! На 3ч без тън - мън, НО беше само на АМ, защото аз се предадох бързо Sad сега не гледам часовника, а си предлагам при всеки случай,  дори и да е за успокоение през нощта. Надявам се с времето да се регулират нещата и да си влезе естествено в режим, но за в началото това е най-доброто!!

# 524
Честно казано не вярвам, че ще го кажа, но е така! Давай на поискване и САМО гърда!! Винаги съм била ЗА режим и така съм била първия път като родих! На 3ч без тън - мън, НО беше само на АМ, защото аз се предадох бързо Sad сега не гледам часовника, а си предлагам при всеки случай,  дори и да е за успокоение през нощта. Надявам се с времето да се регулират нещата и да си влезе естествено в режим, но за в началото това е най-доброто!!
Абсолютно същото!!!
Ако някой ми беше казал, че ще предпочитам на поискване пред режим на 3 часа, много щях да споря.
Но бебчо е спокоен така, аз съм спокойна защото знам, че хапва колкото има нужда и се усеща защитен от мама. За мен този метод ми дава не само сито бебе, но и изгражда доверие в бебчето към мен и връзката ни се заздравява с всяко кърмене ❤️

Общи условия

Активация на акаунт