Нарцистична майка!

• 14 742
  • 307
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Описаната жена е проста и примитивна, може би психично болна,  но не е нарцисист. Описаното не е манипулация, а простотия и изнудване. Манипулациите са друго нещо.

# 16
Това не ми прилича само на нарцисизъм.
Иначе контакти до минимум.
Лошо възпитание, лоша среда, простотия...

Не съм съгласна. Познавам подобни жени и познавам и родителите им, братята и сестрите им, средата им, децата им. В техните семейства само те са такива, та няма как да е от възпитание и среда. Те приятелска среда обикновено нямат. Простотия - може да се каже, но не всички са с нисък интелект. Ужасно е за семейството.

На мене майката не ми прилича на нарцис, а на нервна и тревожна кавгаджийка, конфликтна личност, незачитаща чуждото лично пространство и време. Може да има психологически проблем или с нервите.

Деси Dath, трудно е, много е неприятно, но в живота на всички ни се налага да приемем даден човек, да се пригодим, а ако е непосилно, да се отдалечим и даже да скъсаме връзка с него. Жестоките истини:

1. Майка ти ти е майка и друга майка няма да имаш. За съжаление не можеш да направиш рекламация.

2. Майка ти е такава, каквато е и друга няма да стане. С времето ще става по-зле, може би, ще става по-досадна, може да се кротне от старческа слабост, но няма да се промени.

3. Много хора са манипулативни. И мои женски роднини са вдигали кръвно, умирали, щяла съм да ги уморя итн. На Балканите е класика. Може при майка ти да е заучено от нейна майка или баба.

4. Живяла си достатъчно с нея за да знаеш как реагира в дадени ситуации.

При това положение ти дадоха съвети за дистанция и нищо съществено да не споделяш с нея. Даже и на моята майка, която не е като твоята, съм споделяла 80% от това, което споделям с най-добрата ми приятелка. Не всичко е за всеки.

Емиграция в САЩ, Канада, Аржентина, Австралия, ЮАР или Виетнам е идеалното. Бразилия не е зле.

А баща ти как я търпи и как се справя с нея? Идея е да се консултира с психиатър. Има лекарства, които подтискат вербалните агресии, обидите и псувните. Имах състудентка, чиято майка непрекъснато псуваше, на всякакъв език. Успяваше да се сдържа в ресторанта им, но като говори с човек, от когото не и зависи печалбата, непрекъснато казваше F*cking, bloody hell, често по два пъти в изречение. Към края на 90те я видях и вече не говореше така. Дали и някакво ново лекарство. Спряла и да вдига скандали. Това е болест и има и име. Tourette или нещо такова се казва. Майка ти осъзнава ли, че има проблем? Има ли начин да говорите с личния и лекар? Знам, че се минава през психиатър, но след това и личният може да и дава рецептите. Някои антидепресанти увеличават логореите и псувните. Не може ли да и ги сменят?

Трябва да изкараш твоя траур. Да преживяш лошите моменти, да размислиш и да успееш да приемеш, че тя ще си е такава до края.

Но е задължително да се дистанцираш физически. Явно поведението ти е спусък и предизвиква кризи. Свекърва ти и мъжът ти не могат ли да помогнат?

А защо досега не си скъсала с нея? Какво те спира?
Не не осъзнава че има проблем,а за лекар да не говорим.Какво да ти кажа ,дори като живеех в Англия,тя намираше начин да ми трови нервите.Отиде тогава при свекърва ми в България и не знам какво и бе казала ,после свекървата ми се обажда да ми каже че съм се оказала много лоша да не уважавам майка ми ,и други подобни неща е вършила , включително да припада на улицата,че аз съм я тормозила .Вече разбрах че да я игнорираш няма да стане докато не си получи своето,тоест да се скара .Не знам какво е,но вече не знам как да се справя  с всички е на нож .Уплашила е баща ми ,сестра ми брат ми ,заради какво ще кажат хората.Все мълчи ,мълчи , какво ще кажат хората ,тя ти е майка !

# 17
  • Washington,USA
В изброените държави едва ли вземат кой да е. Дори и в Аржентина. Кой знае какви изисквания за документи има...

# 18
Майка ти е ненормална.

# 19
Не си е намерила майстора или да има кой да опука шамарите. Но преди това защо е позволявано да се държи по такъв начин се питам.

# 20
  • София
Въпреки че казаха, че не е нарцисист, баш си е. Другите хора покрай нея се наричат "летящи маймуни". Тя ги е въвлякла в пиесата си и те й служат. Те са й верни, вярват на всичко и ще направят и най-гадното, само за нейното одобрение.

Аз лично отрязах контакт и с "другите хора".
Също характерно е, след като спреш контакт с нея, тя да раздува лоши приказки за теб. Може и с години. Не трябва да те трогва.
https://vm.tiktok.com/ZGeXkDN2n/

Последна редакция: нд, 19 май 2024, 11:49 от Rockstar

# 21
Не си е намерила майстора или да има кой да опука шамарите. Но преди това защо е позволявано да се държи по такъв начин се питам.

Защото, тя държи в страх дори и баща ми!Той не е конфликтна личност и избягва да се конфронтира с нея .В случайте когато той си е позволявал нещо да му каже ,тя му е скачала на бой.

# 22
Аз бих се намесила и не бих оставила единият ми родител да напада по какъвто и да е начин другия ми родител.
Имаме два случая в града, за които се сещам в момента (може и да са повече), където жени утрепаха мъжете си. И то си имаха деца, семейства бяха.
Пие ли майка ти? Диагностицирана ли е?

# 23
  • София
Въпреки че казаха, че не е нарцисист, баш си е. Другите хора покрай нея се наричат "летящи маймуни". Тя ги е въвлякла в пиесата си и те й служат.
Аз лично отрязах контакт и с "другите хора".
Също характерно е, след като спреш контакт с нея, тя да раздува лоши приказки за теб. Може и с години. Не трябва да те трогва.
Не за пръв път ти го казвам и на теб – не си длъжна да правиш разлика, не си специалист, но не всеки луд или нетърпим простак има личностово разстройство. При ЛР манипулациите са истински, манипулирания мисли, че това са негови мисли, възгледи, идеи. Човекът си изглежда напълно нормален, даже много по-нормален от всички останали. Един манипулатор ще те накара да го съжаляваш и да настояваш да направиш нещо за него, той ще отказва непримиримо и накрая насила ще му прехвърлиш всичките си пари, за да го спасиш. Например. Нищо общо с това, което ти смяташ за манипулация. Просто не си се сблъсквала, за щастие, и ти пожелавам завинаги да остане така.
Иначе и с майката на авторката няма смисъл да се общува, особено ако отказва да я прегледа психиатър и да си пие лекарствата.

# 24
Здравейте и аз ще се включа
И аз имам подобна майка. Цял живот ми трови живота. А колко бой съм изяла ката малка от нея…
Баща ми никакъв го нямаше “каквото каже майка ти” защото тя и него нападаше и му крещеше.
Сега тя живее повечето време в София а аз в Австрия но пак успява да ми скъса нервите по телефон и месенджер. Километрите нямата значение …..

Опитва се да манипулира, като я притиснеш с някой факти, тя вика че си въобразяваш и че не е вярно и измества темата на разговор (нарича се gaslighting). Бяхме и на психолог и той и каза че тя има проблем, тя ме вижда като някаква нейна собственост дето трябва да функционира както тя иска… е майка ми нарича сега психолога некадърен и повече няма да ходи при него….

Не приема никакъв партньор за мен, само синовете на приятелките и са достойни за мен 😒😒😒. Почва да интригува, говори лошо за работата ми (а тя трудов стаж няма) и за партньорите ми а дори и за приятелките ми.

Много хора ми викат, ме трябва да се спре комуникацията с нея, друг изход няма, защото тя ще продължи и когато имам дете …

# 25
  • Варна
Такава била, онакава и никой не може да я сложи на място, хайде холан. Явно всички робувате на "Какво ще кажат хората". На теб какво ти пука, че звъни свекървата (или кой да е друг) и ти намила. Тъй ли не си "постлала" да са те опознали хората и да разберат, че не ти си кривата? Еле, пък баща ти - ще налита на бой и няма да я навра в лечебно заведение/да й извикам полиция?
Ти и семейството ти далеч, късаш връзка и с останалите ако трябва. На онези, на които държиш да се обясняваш, правиш го предварително и само веднъж.

Последна редакция: нд, 19 май 2024, 12:25 от plqsak

# 26
Аз бих се намесила и не бих оставила единият ми родител да напада по какъвто и да е начин другия ми родител.
Имаме два случая в града, за които се сещам в момента (може и да са повече), където жени утрепаха мъжете си. И то си имаха деца, семейства бяха.
И ,аз не знам вече какво й е без хапчета не заспива .

# 27
  • София
Ако може някой да я прикъта и да я заведе на психиатър ще е най-добре. Можете да и кажете, че е невролог, по-добре го приемат. Очевидно има психични проблеми, може да е ранна деменция, Алцхаймер може в скритата фаза да започне и на 40. И там има тежка невъздържаност, безсъние, агресия, но си има и лекарства поне за агресията. Това, че е жена не я прави по-безопасна.

# 28
Ако може някой да я прикъта и да я заведе на психиатър ще е най-добре. Можете да и кажете, че е невролог, по-добре го приемат. Очевидно има психични проблеми, може да е ранна деменция, Алцхаймер може в скритата фаза да започне и на 40. И там има тежка невъздържаност, безсъние, агресия, но си има и лекарства поне за агресията. Това, че е жена не я прави по-безопасна.

Проблема е ме ако тази жена е наистина нарцист, ще отиде на психолог, психолога ще и каже някой неща а жената ще каже че психолога е некадърен и повече няма да ходи при него…. Поне при мен беше така

# 29
Интересно, при такива теми все се чудя дали майката пише и чете във форума 😁

Общи условия

Активация на акаунт