Нарцистична майка!

• 15 084
  • 307
  •   1
Отговори
# 30
  • София

Проблема е ме ако тази жена е наистина нарцист, ще отиде на психолог, психолога ще и каже някой неща а жената ще каже че психолога е некадърен и повече няма да ходи при него…. Поне при мен беше така
Не е нарцисист, и не трябва да ходи при психолог, а при психиатър, т.е. при лекар. Жената има екстремно поведение, невъздържана, агресивна, това не е особеност на характера, а симптом на някакво заболяване. Трябват лекарства преди да заколи някой, поне по прочетеното съдейки.

А хора с характеропатии, както ги наричаха преди, личностови разстройства сега, няма смисъл да ходят на психолог, но ако кандисат за психиатър е добре, защото на близките ще е полезно да знаят, че няма смисъл да се борят. За самия психопат или нарцисист няма полза, това не е болест, а вид личност, характер. Жалко, че не си завела твоята при психиатър, защото психолога не може да поставя диагнози. Иначе щеше да знаеш точно какво и ако наистина е това режеш и бягаш, друг вариант няма. Нали си над 18, не виждам какво те спира?

# 31
Аз бих се намесила и не бих оставила единият ми родител да напада по какъвто и да е начин другия ми родител.
Имаме два случая в града, за които се сещам в момента (може и да са повече), където жени утрепаха мъжете си. И то си имаха деца, семейства бяха.
Пие ли майка ти? Диагностицирана ли е?
Не

# 32

Проблема е ме ако тази жена е наистина нарцист, ще отиде на психолог, психолога ще и каже някой неща а жената ще каже че психолога е некадърен и повече няма да ходи при него…. Поне при мен беше така
Не е нарцисист, и не трябва да ходи при психолог, а при психиатър, т.е. при лекар. Жената има екстремно поведение, невъздържана, агресивна, това не е особеност на характера, а симптом на някакво заболяване. Трябват лекарства преди да заколи някой, поне по прочетеното съдейки.

А хора с характеропатии, както ги наричаха преди, личностови разстройства сега, няма смисъл да ходят на психолог, но ако кандисат за психиатър е добре, защото на близките ще е полезно да знаят, че няма смисъл да се борят. За самия психопат или нарцисист няма полза, това не е болест, а вид личност, характер. Жалко, че не си завела твоята при психиатър, защото психолога не може да поставя диагнози. Иначе щеше да знаеш точно какво и ако наистина е това режеш и бягаш, друг вариант няма. Нали си над 18, не виждам какво те спира?

Ако отговора е към мен, да аз даже на 35 ще стана скоро. И на психиатър няма как да е заведа защото тя не иска и не смята че има проблем. Всички други, включително и аз сме лошите а тя иска само най доброто 😒😒😒
Тя същото както и при подателката на поста прави: ходи при хората и говори лошо за мен. Цял живот го е правила.

Била съм на психиатър аз и на психолози и всички викат че трябва да спра комуникация с нея. Иначе няма оправия. Трудно ми е защото все пак ми е майка, и някак морално не се прави така. Но тя продължава да ми трови нервите: иска внуче но да е с този мъж дето на нея и харесва 😒😒 луда работа. Един от психолозите дори ме пита дали не сме мюсюлмани …. Там така се държат, викам не сме

# 33
Не са престарили майките ви, има време да си върнете отношения някакви, но за мен към този момент смяна на телефон ,като нямаш воля да не вдигаш на никой познат и свързан с нея, може да запазиш  един свестен  от тях за всеки случай   и връзка, всичко се случва, но пълно отрязване на всички  дори да не помогне, ще е полезно. Да си говори каквото иска, доза егоизъм  е била винаги полезна и го разбрах и аз късно, но поне го разбрах.;
  Като стане безпомощна, на легло, с нужди - помагай, сега да се оправя
 И кой каза , не би оставил родител / бащата в случая/ при нея на тормоз,  и аз така мислех като ученичка ,ще спасявам майка си. Ами не иска да е спасена първо,  и по-първо , нямах възможност, то мен кой да спаси. Всеки има трудности ,дори да не са толкова сложни и тежки , огъва се до пречупване и  трябва да гледа напред, не да става жертва на нещо без изход и надежда за промяна. Каквото да е , изисква съгласия , като се нагърбиш да помагаш, без съгласия  и последващо желание нищо не става. Падаш пръв даже , в трапа, спасявания остава отгоре и не съзнава нищо.

# 34
    аз тръгнах по психолози и психиатри , защото аз дори и да дишам съм крива .един психолог пойска консултация с нея ,а тя обвини психолога че не е никакъв психолог щом ме оправдава че това моето е било заболяване ,а прекалено много ме била разлигавила ,а сега съм се опитвала да й се кача на главата.

# 35
    • Шотландия

Не за пръв път ти го казвам и на теб – не си длъжна да правиш разлика, не си специалист, но не всеки луд или нетърпим простак има личностово разстройство. При ЛР манипулациите са истински, манипулирания мисли, че това са негови мисли, възгледи, идеи. Човекът си изглежда напълно нормален, даже много по-нормален от всички останали. Един манипулатор ще те накара да го съжаляваш и да настояваш да направиш нещо за него, той ще отказва непримиримо и накрая насила ще му прехвърлиш всичките си пари, за да го спасиш. Например. Нищо общо с това, което ти смяташ за манипулация. Просто не си се сблъсквала, за щастие, и ти пожелавам завинаги да остане така.
    Иначе и с майката на авторката няма смисъл да се общува, особено ако отказва да я прегледа психиатър и да си пие лекарствата.
    Не се опитвам да споря, просто ми стана интересно и питам за пояснение - майката точно това прави с другите хора, представя се за невинна жертва и те хукват да звънят на авторката и да я упрекват, че е лоша дъщеря. Вижда ми се манипулация. Жената си е проста, сигурно дотолкова й стига пипето, колкото да ги изманипулира да се възмутят от дъщерята и да виснат на телефона да й обясняват,  че е оставила горката си майка. Ако имаше повече акъл или други разбирания, можеше и друго да измисли. Това ли е критерий, че пред дъщерята и мъжа е груба, а пред външните хора - друга?

Което не изключва да е психично болна, разбира се.  Та - има ли възможност да е и двете?

# 36
    • София

Не се опитвам да споря, просто ми стана интересно и питам за пояснение - майката точно това прави с другите хора, представя се за невинна жертва и те хукват да звънят на авторката и да я упрекват, че е лоша дъщеря. Вижда ми се манипулация. Жената си е проста, сигурно дотолкова й стига пипето, колкото да ги изманипулира да се възмутят от дъщерята и да виснат на телефона да й обясняват,  че е оставила горката си майка. Ако имаше повече акъл или други разбирания, можеше и друго да измисли. Това ли е критерий, че пред дъщерята и мъжа е груба, а пред външните хора - друга?

Което не изключва да е психично болна, разбира се.  Та - има ли възможност да е и двете?
    Селяните така правят без да им има нищо. В цели слоеве от обществото така е прието. Това не е манипулация, а простакеса, която обяснява на другите простаци колко е лоша дъщеря и, защото в тия прослойки дъщерята не е човек и трябва да се подчинява на родителите си. Ако беше наистина манипулативна дъщерята щеше да и слугува от дете и нямаше и да и хрумва, че нещо в поведението или изискванията на майката не е ок. Пораснало дете на майка психопат ми е обяснявало колко е била права на 5 да го заключи за цял ден в мазето, защото я изложило пред гости.
    Има диагностичен списък на Хер, от който трябва да се покриват доста критерии, независимо от интелектуалните възможности и не само към един човек. Липса на съвест, чувство за срам, емпатия, патологично лъгане, паразитиращ начин на живот, манипулативност, но манипулация е каквото писах, човек не знае, че му вкарват мисъл в главата. И прочее. Над 20 критерия са. Много хора имат патологични черти в характера, но това не прави цялата им личност абнормна, както е при повечето ЛР.
    При всички случаи, щом няма диагноза не е известно какво може да се направи и предвид, че е агресивна е по-добре да се стои далеч. Не е лошо все пак да се опита да и се заведе психиатър, ако съвсем не иска да отиде. Хич не ми звучи добре описаното.

# 37
    Жената има проблем, който вероятно не е точно диагностициран и не е правилно лекуван. Може и да се задълбочава от продължителната употреба на антидепресанти. Вижда се още от първите коментари на дъщерята. Нужно е лечение, а не съвети от непознати.

# 38
    • София
    Така. Правило! Не коментирате с отровния човек посещенията си при психолог.
    И никога не ходите заедно или при един и същ психолог.
    Всичко ще бъде използвано срещу вас.

По отношение на терминологията. Аз намирам популярни статии и клипове в интернет за нарцисисти. Така ги наричат, така вече е прието популярно. Хич не ме интересува дали да диагностицирани. След като при 90 процента от случаите отговарят 90 процента от описаните гадни номера, за мен те са такива. Въпросът е ние да сме осведомени и да си даваме сметка с кого си имаме работа и какви са стъпките за справяне с този тип поведение.

# 39
    как да стане това лечение,всеки знае в моето семейство че нещо не е наред с нея ,но при опит да говоря с другите дори с баща ми , отговора е мълчи ,тя ти е майка !

# 40
    • Washington,USA
    Биеш си шута и това е.

Отделно за нарциси има само терапии, няма лекарства. Тя няма да се съгласи, така, че прилагай метода на сивата скала и бягай.

# 41
    Никой не можеш да лекуваш, ако не иска. Хората от нарцистични я спектър са с много нисък процент на лечимост, точно защото всички други са им криви, само не и те.
    И наистина настройват околните. Много е неприятно. Говорят измишльотини, изкарват се жертви. Не щадят никого - нито съпруг/съпруга, нито дете.
    А за детето също е ужасно защото знаем какъв е образът на майката в обществото. Просто никой не ти вярва и не те разбира, ако разказваш каквото е. Може да се чувстваш сирак при живи родители - толкова е страшно.
    Но само дистанция. Просто друго няма. И социалните щети ще трябва да преглътнеш, но най-вече пази детето си от нея.

# 42
    • София
    Лечение няма. Точка. Може би в Щатите има програми, ала бала.
    Тук се спасяваш сама. Спираш контакт с човека и всички хора около него и започваш терапия за себе си. Това е.
    Звучи просто, но много жертви никога не го правят.
    Няма по-самотен човек от жертвата на отровен човек. Хем има някой, хем този някой е най-злият ти враг и ти се чувстваш като самотен воин самурай.

Последна редакция: нд, 19 май 2024, 14:00 от Rockstar

# 43
    как да стане това лечение,всеки знае в моето семейство че нещо не е наред с нея ,но при опит да говоря с другите дори с баща ми , отговора е мълчи ,тя ти е майка !

Аз вече не се опитвам да говоря с когото и да е било защото смисъл няма. Особено в България хората ми викат че трябва да я търпя, майка ми е. 😔

Терапия при такива хора смисъл също няма, защото за тях всички други са виновните само не и те. Психоложката и беше казала че тя има проблем а не аз, е вече психоложката е некадърна и няма повече да ходи при нея.

Grey Rock метода работи до определена степен, аз така практикувам. Но само ме е страх ако имам дете, как ще продължи това всичко, защото тя ще продължава да си ръси отровата.

Рокстар толкова си права …. Не мога да ти опиша колко е трудно за жертвите. Много трудно е да се спре общуването с един родител… макар и да е такъв

# 44

Аз вече не се опитвам да говоря с когото и да е било защото смисъл няма. Особено в България хората ми викат че трябва да я търпя, майка ми е. 😔

Терапия при такива хора смисъл също няма, защото за тях всички други са виновните само не и те. Психоложката и беше казала че тя има проблем а не аз, е вече психоложката е некадърна и няма повече да ходи при нея.

Grey Rock метода работи до определена степен, аз така практикувам. Но само ме е страх ако имам дете, как ще продължи това всичко, защото тя ще продължава да си ръси отровата.

Рокстар толкова си права …. Не мога да ти опиша колко е трудно за жертвите. Много трудно е да се спре общуването с един родител… макар и да е такъв
    Какво да ти кажа ! Поводът да напиша това тук е че чашата преля .Тя отрови й сестра ми .Сестра ми се обажда с рода ,че не е било честно тя само да я понася , защото тя е била й моя майка ,сега аз като не съм й се обаждала тя е обвинявала нея че не й се обаждам ,а тя все пак ми е майка .А ,аз вече нямам психически сили ,как да говоря и да се държа с нея ,от малко нещо при нея е скандал и не стане ли нейното ,я избива на агресия .Чупят се чинии,нахвърлят се предмети ,за да ти въздейства почват се клетви ,да умреш ,бял ден да не видиш и пр .Направо нямам сили вече .Понякога имам чувството че нейната отровна енергия,въпреки че съм далеч идва до мен.Ставам сутрин , много притеснена и сънувала лош сън,тя ми се обажда и започва ти така ,ти онака .

Общи условия

Активация на акаунт