Нарцистична майка!

• 15 037
  • 307
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Сестра ти е възрастен човек, предполагам във физическо здраве и работоспособност. Ако тя самата не си помогне, ти не можеш нищо да направиш.
По отношение на обажданията - има едно нещо, наречено пренасочване към гласова поща. Все още съществува и се прави с два клика на телефона.

# 46
  • София

По отношение на терминологията. Аз намирам популярни статии и клипове в интернет за нарцисисти. Така ги наричат, така вече е прието популярно. Хич не ме интересува дали да диагностицирани. След като при 90 процента от случаите отговарят 90 процента от описаните гадни номера, за мен те са такива. Въпросът е ние да сме осведомени и да си даваме сметка с кого си имаме работа и какви са стъпките за справяне с този тип поведение.
И защо ти е нужно някой да бъде наречен нарцисист, за да го избягваш. Че чак и техники. Страниш и толкова. И като не ти пука не ходиш навсякъде да обясняваш кой също е нарцисист, освен, да не казвам кой, за когото четем във всяка тема от години.

Като става въпрос за родител или дете е хубаво наистина да се знае какво е, защото може да е болест и да се лекува, защото и човекът страда.

Naixi89
13-та година вече има тема за деца на хора с ЛР. Невъзможните хора. Писали са много хора в нея, много цитирана литература има,, вклачително ютюб канали на терапевти. Прехвърли, може нещо да ти е полезно.

# 47
как да стане това лечение,всеки знае в моето семейство че нещо не е наред с нея ,но при опит да говоря с другите дори с баща ми , отговора е мълчи ,тя ти е майка !

Аз вече не се опитвам да говоря с когото и да е било защото смисъл няма. Особено в България хората ми викат че трябва да я търпя, майка ми е. 😔

Терапия при такива хора смисъл също няма, защото за тях всички други са виновните само не и те. Психоложката и беше казала че тя има проблем а не аз, е вече психоложката е некадърна и няма повече да ходи при нея.

Grey Rock метода работи до определена степен, аз така практикувам. Но само ме е страх ако имам дете, как ще продължи това всичко, защото тя ще продължава да си ръси отровата.

Рокстар толкова си права …. Не мога да ти опиша колко е трудно за жертвите. Много трудно е да се спре общуването с един родител… макар и да е такъв
Какво да ти кажа ! Поводът да напиша това тук е че чашата преля .Тя отрови й сестра ми .Сестра ми се обажда с рода ,че не е било честно тя само да я понася , защото тя е била й моя майка ,сега аз като не съм й се обаждала тя е обвинявала нея че не й се обаждам ,а тя все пак ми е майка .А ,аз вече нямам психически сили ,как да говоря и да се държа с нея ,от малко нещо при нея е скандал и не стане ли нейното ,я избива на агресия .Чупят се чинии,нахвърлят се предмети ,за да ти въздейства почват се клетви ,да умреш ,бял ден да не видиш и пр .Направо нямам сили вече .Понякога имам чувството че нейната отровна енергия,въпреки че съм далеч идва до мен.Ставам сутрин , много притеснена и сънувала лош сън,тя ми се обажда и започва ти така ,ти онака .

😔😔😔😔😔

Да километрите нямат значение. При мен започва едно тормозене по месенджер: ти кога ще си напуснеш работата, стига с тая работа, кога ще си намериш подходящ партньор, кога ще имаш деца, кога ще зарежеш приятеля си, защо се виждаш с тази или онази приятелка, тази или този не е подходящ за тебе, ти сама не можеш да се справиш, няма да криеш от мене, защо правиш Еди какво си така е не иначе, аз знам повече от тебе, събери се с със съседа ни тука от София, той е идеалния мъж за тебе и тн.

Това си е психически тормоз, поне аз така го чувствам. Това е било цял живот. Колкото времето  напредва толкова по малко сили имам да се занимавам с нея. Просто ментално вече не мога. Някак когато бях на 20-25 по добре се справях с нея но вече не мога.

# 48
  • София
Защо говориш с нея? Отрежи я и километрите няма да имат значение, защото решението е твое, не нейно.

# 49
  • София
Ама аз ли да ви уча на трикове в Месинджър?
Мют
Рестрикт
Архив
Скриване на статуса онлайн
Блокиране
..... Има и още.
Мога да проведа цял курс "Игнориране в социалните медии" 🤣
Айфоните имат един много готин режим "спя"
Самолетчето на Андроид.
Спиране на мобилни данни.
Ох, до утре мога да пиша.

Последна редакция: пн, 20 май 2024, 10:33 от Rockstar

# 50
Да прави сте момичета, трябва да я режа и то доста строго.
Но просто в главата ми е все още че тя ми е майка и някакъв морал ч.
 И хора в България са ми викали че тя ми е майка и аз трябва да я търпя, каквато и да е. Моя партньор навсякъде я блокирал, но тя правеше нови и нови профили…. Луда работа

# 51
 И хора в България са ми викали че тя ми е майка и аз трябва да я търпя, каквато и да е. Моя партньор навсякъде я блокирал, но тя правеше нови и нови профили…. Луда работа

А,моята направи опит да ме раздели с моят мъж и ми даваше съвети да си тръгна и да го напусна.А, с бившият ми приятел въпреки че ме удари ,не трябвало да се разделям с него бил богат и в семейство всичко се случвало , дори бой.

# 52
  • София
Казват ти, че човек не си избира родителите. Факт! Но отношенията ги избираш. Не си дете, нито тя е в нужда. Кажи и, че не можеш повече и я отрежи. Ако толкова държиш и пиши за празници, прати и подарък. Ако е болна се погрижи да се лекува, или да има кой да я гледа. И това дължиш на себе си, защото не си лош човек. Да търпиш тормоз, терор, не си длъжна. И ако други те тормозят по този повод им кажи, че ще отрежеш и тях, ако не спрат.
И ако можеш да си позволиш си намери свестен терапевт, който работи с деца на родители като майка ти, за да започнеш и емоционално да отличаваш онова, за което си длъжна, и онова, за което не си. И за да пораснеш и да разбереш кои решения взимаш ти, и кои не.

# 53
Момичета с нарцистични или отровни, или ненормални майки,
усещате ли с всеки пост как ви вменяват чувство на вина? Пораснете и не му се поддавайте. Кажете си сами на себе си: Аз не съм виновна, че тя е такава. Казвайте го на себе си, казвайте го на всеки, който си позволява да ви говори по този начин. Та дори и на сестра си. Изградете самочувствие и се грижете за себе си.
   Това е спасението. Вярно, трудно е. Вярно - по цели нощи няма да спите и да се чудите: Права ли съм? Дали не бъркам някъде?
  Рано или късно ще успеете да преодолеете чувството за вина. От разстояние ще съчувствате на болната, но поне няма да съсипвате своята психика.
   Ако имате възможност да платите на психиатър и да го заведете при болната (без да й казвате, че е лекар). Ако не заради нея, за вас - да ви каже как да се съхраните.
 Ако или когато можете без скандали спокойно кажете: Ти си болна, имаш нужда от психиатър. Да, тя ще избухне, ще ви залее с порой помия. Вдигнете психически щит, че сте прави да й кажете истината в очите. Може тази истина да стигне до съзнанието й и сама да реши да направи нещо за себе си. Но това е, което вие можете да направите. Другото зависи от нея.

# 54

На хората в България изобщо не им пука нито за теб, нито за майка ти. Това, че приказват, е само колкото да не заспят, пък защо и да не погледат малко сеир. Единствено ми е жал за партньора ти, в цялата картинка, явно много те обича, щом не се е спасил до сега.

# 55
Ох тая тема, и на авторката и на Naixi случаите, са нагледен пример как един токсичен човек/ нарцис/ манипулатор/ с отклонения (каквито и точно да са тези майки) вместо да осъзнае и приеме лечение за себе си, докарва близките си до лудост, психолог и терапия. Тук май го бях чела, но не помня точната формулировка /че вместо истинските нуждаещи се от психолог или лекар, ходят жертвите им накрая/.

Naixi, чела съм те няколко пъти. Докато чувството за дълг, морал и какво ще кажат хора заради едните гени надделяват повече от твоето добруване, ще страдаш. И правилно усещаш, че имаш ли дете преди да промениш тази токсична връзка, после ще стане страшно. Ще ти дожалее нали е баба, ще я допуснеш, ще отрови и майчинството и връзката с детето ти. Единственият начин е дистанция, или изцяло късане! Дано успееш да се отърсиш от чувството на вина към всички, за да поставиш себе си на 1-во място. Наблегни на терапията, че сама не виждам да се справиш, твърде си пропита и емоционално скачена. Ако пък твърде дълго посещаваш и няма резултат, може да не е твоя специалист, не знам.
И за авторката важи де.

# 56
Miss kapresse благодаря ти, ще копирам коментара ти в телефона ми и при нужда ще си го чета 😚.
Много сте прави всичките !!!!!
Благодаря ви

# 57
Може да се чувстваш сирак при живи родители - толкова е страшно.
Но само дистанция. Просто друго няма. И социалните щети ще трябва да преглътнеш, но най-вече пази детето си от нея.
Така се получи и при мен. Сирак се чувствах цял живот. Дистанцирах се, спрях всякакви отношения. Дълги години. Накрая баща ми почина, майка ми легна на легло, гледах я 2 месеца и тя почина. Не съм страдала. Не знам нормално ли е. Но нищо добро не видях от тях, а от баща ми само тормоз.

# 58
Прави сте но лошото в моят случай че тя е избива на агресия , освен психическото наказание .Всеки знае че нещо с нея не е наред ,от мойте близки ,но всеки ти казва мълчи .Лошото е че аз тръгнах по психолози ,психиятри ,дори до антидепресанти,но трябва да мълча , защото ми е майка и да правя това което тя иска.Абсюлютно съм съгласна че в повечето случай жертвите стигат до доктори  и имам някакъв страх от нея .Стане ли нещо в моят живот,изпитвам ужас ,как ще реагира тя ,дори това нещо да е хубаво .Дали ,някога ще се осъзнае да се направи нещо може би ,когато тя вкара някой в бели или тя ,самата се вкара в беля,но и тогава роднините ми ще мълчат заради хората.

# 59
  • София
Нали живееш отделно?
Научи се да не споделяш. Трудно е, иска дисциплина, но ако си го наложиш, е постижимо. Не веднага, малко по малко. Постави си го като ЦЕЛ за една година.
Целият ти живот си е само твой. Спираш информация първо, за работа. После да кажем, здравословно състояние. Ежедневни дейности. Документи. Връзки, разбира се. И накрая ще покриеш всички точки.

Общи условия

Активация на акаунт