Нарцистична майка!

• 15 064
  • 307
  •   1
Отговори
# 75
Какво бихте направили ,ако имате майка,която е агресивна и винаги се опитва да ви манипулира?
Тъй като изминавам дългия път по отърсване точно от такава майка, ще кажа две неща:
1. осъзнаване на реалната ситуация и предприемане на конкретни твърди действия
2. помощ от специалист, ако след т.1 не може да се справите сами
Ще говоря за моя опит - също стигнах до тези изводи за майка ми, напълно наясно бях дъъълго време какво се случва и мислих, че се опитвам да го променя, но някак все се предавах. Точната дума - предавах се. Т.е. не намирах правилния подход, правилния път, за да се откъсна от зависимостта, която се оказа в дооооста големи размери. Обърнах се към психоложка и до момента работим изключително добре, чувствам се прекрасно, разликата е огромна и не, няма нищо срамно да се потърси помощ, важното е да имате решителността за промяна : )

Имате ли още контакт а майката ?

# 76
  • София
Naixi89, да. Но контактът е такъв, какъвто аз желая да бъде. До скоро по ред причини трябваше да живеем заедно, в момента вече не.
И да, минахме през фазите на сърдене, плач, тръшкане, самосъжаление, краят на Света беше близо... просто трябва да си твърда и да заявиш себе си като отделна личност. Имаш ТВОИ решения, ТВОЕ мнение, ТВОЕ пространство, ТВОИ ангажименти - и всичко това НЕ си длъжна да коментираш, споделяш, отчиташ.

# 77
Naixi89, да. Но контактът е такъв, какъвто аз желая да бъде. До скоро по ред причини трябваше да живеем заедно, в момента вече не.
И да, минахме през фазите на сърдене, плач, тръшкане, самосъжаление, краят на Света беше близо... просто трябва да си твърда и да заявиш себе си като отделна личност. Имаш ТВОИ решения, ТВОЕ мнение, ТВОЕ пространство, ТВОИ ангажименти - и всичко това НЕ си длъжна да коментираш, споделяш, отчиташ.

Абсолютно права си !!!!
Тя се държи с мен сякаш аз съм длъжна всичко да и споделям, всичките мой решение да искам нейно съгласие и да имам този мъж дето тя иска. Абсолютно луда работа. Тя каза, защо не съм тръгнала със съседа от София, той би бил идеален мъж за мен (за справка, аз съм го виждала 2 пъти през живота си и да, може да сме приятели но не и гаджета, той живее в София а аз в Австрия). И почва едно тръшкане защо не е така…
За мене определено има някакви отклонения

# 78
Кой с кого ще спи си е лично негов въпрос и на никой друг.
 Дори да е най-лошият избор.

# 79
  • София
Тя се държи с мен сякаш аз съм длъжна всичко да и споделям, всичките мой решение да искам нейно съгласие и да имам този мъж дето тя иска.

Нормално - този тип майки си мислят, че като са ни родили и отгледали, ние сме длъжни да бъдем благодарни по начин, който те смятат за правилен. Иначе си лошата дъщеря, пък тя толкова се е грижила за теб.. пускам сълза. Дрън, та пляс. Да те роди - нейно решение. Да те отгледа - нейно задължение произтичащо от предното. За нищо не си длъжна, имаш отговорности, разбира се, те са ни родители, но в нормалните граници.
И при мен го имаше това със споделянето - категорично мълчание и стена съм. За последно се тръшкаше да й споделям докато шофирах, 'щото видиш ли, усещала някакви неща, но аз не съм й разказвала. Казах, че няма нищо за споделяне. Започна тръшкане. Усетих, че ме напряга. Спрях и й казах да слезе. От тогава не е искала да споделям и мисля, че ме разбра правилно.
Може и да съм крайна, но няма начин с такъв тип майки, види ли пробойна в теб, ще те доудави Simple Smile

# 80
И аз вече от години избягвам да споделям. Всичко което споделя, се използва срещу мен впоследствие. Ревове, тръшкания, вече не ме трогват. Без това се жали от мен на роднините, поне да има за какво.

# 81
Баба ми (нейната майка) е същата.
Тя майка ми за това такава е станала.
Баба ми ги умее номерата дори и на 80 години.
Изкаже се неподготвено (смисъл изплюе няква глупост) и естествено получава няква реакция на изказаното. След това почва да реве и са се тръшка колко съм лоша и неблагодарна 😝
Тези номера ги познавам вече и това е пълна манипулация и не работи от много време вече.

Та майка ми същата: трябва да живея както тя намира за добре. А дори и психолога и каза че поведението е грешно но ха изкара  психолога без опит и повече няма да ходи там.

# 82
Много ме боли че , всеки знае че нещо и има от мойте роднини . Всеки се оплаква от нея ,но сякаш ги е страх от нея и аз съм виновната и лошата че не й ставам летяща маймуна.Хора които тя не харесва трябва и аз и роднините ми,да не говорим с тях , пример изгони ме от къщи и това беше причината да замина за чужбина, защото съм говорила с дядо ми (нейн баща),започна да се кара с мъжът на сестра ми , защото си е казал здравей с комшията, който тя не харесва .Всяка седмица получавам обаждания че пак тя е на нож с някой .Но ,аз съм виновната че не искам да се карам с нея ,не искам да говоря с нея , защото няма смисъл.Аз съм виновната че просто не виждам смисъл нищо с нея.Отровата й ,вече ме е отровила до такава степен че на привидно млада възраст започнах с психиятри ,психолози , антидепресанти,дори мисли за самоубийство.Но ,да аз съм виновната че просто на 38 години не в слушам .

# 83
  • София
Това да я обсъждаш с други, е голяма грешка!
И го казвам, защото аз го правех с моя отровен човек и го правя все още малко.
Колкото повече занимаваш мозъка си с отровния, толкова повече се отравя.

# 84
  • Paris, France
Деси Dath, а брат ти и сестра ти как се справят с нея? Сестра ти и живее наблизо.

# 85
Деси Dath, а брат ти и сестра ти как се справят с нея? Сестра ти и живее наблизо.
Ами ,как повода да пиша тук е че сестра ми ми каза че и тя започнала да взема успокоителни ,а отговорността за родителите е била й моя .В момента са в добро физическо здраве ,не са на легло ,аз съм далече от тях , действително но чувам упреци от рода ти си далеч,добре си ,ние понасяме всичко.Горе долу така са нещата!Не се справят ,ама за да не се конфронтират се прави каквото се каже .Тоест ,виновна съм че съм далече.

# 86
https://cleverbook.net/blog/maykata-nartsis-ili-kak-garantirano- … vota-na-deteto-si

Виждаш ли се и ти в тази картинка ? Аз 100 % се виждам…

# 87
# 88
  • Paris, France
Ами ,как повода да пиша тук е че сестра ми ми каза че и тя започнала да взема успокоителни ,а отговорността за родителите е била й моя .В момента са в добро физическо здраве ,не са на легло ,аз съм далече от тях , действително но чувам упреци от рода ти си далеч,добре си ,ние понасяме всичко.Горе долу така са нещата!Не се справят ,ама за да не се конфронтират се прави каквото се каже .Тоест ,виновна съм че съм далече.

Като си там майка ти ти се кара и те гони и си виновна, като се махнеш и идеш далеч - пак виновна. Така или иначе си все виновна, поне стой далеч! Това бих направила и правя аз.

# 89
  • София
Сестра ти защо не я заведе на психиатър? Кажи и че ще запишеш час и ще я заведете двете. И ако не иска да се оправя.

Общи условия

Активация на акаунт