За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 501
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, имаме много домашни вишни тази година. Правихме компоти, сладка, вчера направих и сок от вишни за бърза консумация - почистени и сварени за дълго време вишни с много малко захар, само колкото да пречупи киселия вкус, после прецеден. Стана разкошен! Искам да приготвя такъв и за зимата, но се опасявам, че с толкова малко захар няма да може да се консервира. Сироп за разреждане не искам, искам точно сок от вишни, но има ли въобще такава рецепта и как да го съхраня?

# 331
Едва ли ще е проблем количеството захар, ако стерилизираш шишетата, в които си наляла готовия сок.

Също можеш и да замразиш вишни, които да ползваш по-късно през годината.

# 332
Може да се налее горещ.Аз правя на този принцип сироп за разреждане в бурканчета,а с останалите плодове сладко.

# 333
Едва ли ще е проблем количеството захар, ако стерилизираш шишетата, в които си наляла готовия сок.

+ 1 за стерилизиране.

# 334

+ 1 за стерилизиране.
Благодаря ви! Уикенда ще се посветим изцяло на сокоправене Simple Smile
Стерилизиране 10-ина минути е достатъчно, нали?

# 335
А някой има ли изпитана рецепта за домашен сок/сироп от ягоди? Такъв, който да мога да разреждам с вода.

# 336
  • Русе
Скрит текст:
А някой има ли изпитана рецепта за домашен сок/сироп от ягоди? Такъв, който да мога да разреждам с вода.

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/06/blog-post_4.html

# 337
Благодаря много, Пейч! Имам обаче няколко въпроса… За стъпката с тензуха - стискам ли много силно, като примерно за отцеждане на водата от сирене когато се прави? Какво се прави с “пулпата” после? Вместо лимонтузу може ли сок от лимон и ако да, колко?
И последно, какво количество сироп излиза от рецептата? Благодаря предварително!

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 06:08 от Lemoncupcakes

# 338
  • При децата ми
зависи за какво ти трябва, каква харесваш и дали държиш на състава. аз купувам шунката clean label от лидл, но не всеки я харесва.

За сандвичи, предястия, сега специално искам да направя руло от тиквички, че вече късаме от градината и две вечери стоя на котлона в тези жеги.

# 339
  • Русе
Скрит текст:
Благодаря много, Пейч! Имам обаче няколко въпроса… За стъпката с тензуха - стискам ли много силно, като примерно за отцеждане на водата от сирене когато се прави? Какво се прави с “пулпата” после? Вместо лимонтузу може ли сок от лимон и ако да, колко?
И последно, какво количество сироп излиза от рецептата? Благодаря предварително!

Не е нужно да се стиска, просто се оставя да се оцедят напълно. Ягодите използвам за сладкиши или просто ги изяждаме за 2-3 дни. /Може да се съхраняват в хладилник в затворен съд/. Около литър - литър и нещо течност излиза. После се разрежда при консумация.

# 340
  • In transit
зависи за какво ти трябва, каква харесваш и дали държиш на състава. аз купувам шунката clean label от лидл, но не всеки я харесва.

За сандвичи, предястия, сега специално искам да направя руло от тиквички, че вече късаме от градината и две вечери стоя на котлона в тези жеги.
Печената шунка и прошуто кото от Лидл/Кауфланд са хубави. Ако искаш бекон, има един хърватски на големи парчета пак в Лидл. Клийн лебъл не ги харесвам, но това си е мое мнение.

За тиквичките, пробвай рецептата ми за тиквички на тиган, стават, като пържени, почти без мазнина и супер бързо. Много са вкусни. Откакто научих този начин, основно така ги правя, мама и свеки също са много доволни от този метод. Joy

# 341
  • При децата ми
Мики, сърдечно ти благодаря, че винаги се отзоваваш! Heart Много харесвам сайта ти и често /да не кажа всеки ден/ надничам там за рецепти! Simple Smile

# 342
Скрит текст:

Печената шунка и прошуто кото от Лидл/Кауфланд са хубави. Ако искаш бекон, има един хърватски на големи парчета пак в Лидл. Клийн лебъл не ги харесвам, но това си е мое мнение.

За тиквичките, пробвай рецептата ми за тиквички на тиган, стават, като пържени, почти без мазнина и супер бързо. Много са вкусни. Откакто научих този начин, основно така ги правя, мама и свеки също са много доволни от този метод. Joy

да, въпрос на вкус. аз затова питам за какво ѝ е и дали държи на състава. има вкусни шунки, както си споменала, но мен нитритната сол ме кара да ги купувам рядко. а, и детската шунка е ок. но това са си лични извращения Wink
супер е на Мики блога!

# 343
  • Варна
 Подлъгахме се , купихме ,,шунка"XXL, да бяхме взели хамбургски/телешки малотраен...

# 344
  • Sofia
Подлъгахме се , купихме ,,шунка"XXL, да бяхме взели хамбургски/телешки малотраен...
Обичайно  "шунка" и "шунка ХХL"  за съжаление не са едно и също. При XXL качеството е надолу...

Общи условия

Активация на акаунт