За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 818
  • 748
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 24 893
Подкрепям предложението за бисквитената торта с маскарпоне от блога на Пепчо, страхотна е. А и ако се направи с плодове дето да дадат кисела жилка не вярвам да се опре на някого в жегата... Но все пак ако откажат да я ядат, веднага си давам адреса, аз ще приютя горката отхвърлена торта! Това щото имам добро сърце, не за друго Joy

Правила съм подобно руло на предложеното от Мики да черпя по повод - страхотно става наистина, облизаха си пръстите и питаха откъде е купено. Моето беше даже пренощувало в хладилника, още по-добре за жегата.

# 736
  • Мнения: 10 775
Сладолед с маскарпоне Sunglasses

# 737
  • Мнения: 5 170
Дали ще стане като истински магазинен?

# 738
  • In transit
  • Мнения: 14 442
Дали ще стане като истински магазинен?
С маскарпоне - не.

# 739
  • Където морето целува небето...
  • Мнения: 2 797
Момичета, моля за съвет! Предстои ни заминаване на къмпинг и ще празунваме там РД, за който искам да направя някаква тортичка в полеви условия. Блатове ще си изпека предварително, но ми трябва идея за крем, който може да се приготви бързо, лесно и без да изисква миксер, варене или каквото усложняващо се сетите.
Приемам идеи и за предварително приготвен крем, който може да издържи в хладилник до три дни. Има ли шанс да ми се получи?

# 740
  • Мнения: 11 011
вземи разни прахообразни, които се продават в кутойки, кофички или пакетчета и се нуждаят само от гореща вода . Разни пудинги има, кремове и подобни. Можеш да вземеш различни цветове. На място ако имаш някакви хубави свежи плодове за украса . А и шиколада държи дълго в храдилник, както и много захарни фигурки за украса на торти от супермаркета .
Т.е. глеай го наобратно, не как да съхраниш готов крем, а как да разбъркаш един от пудра.

# 741
  • Русе
  • Мнения: 6 359
Момичета, моля за съвет! Предстои ни заминаване на къмпинг и ще празунваме там РД, за който искам да направя някаква тортичка в полеви условия. Блатове ще си изпека предварително, но ми трябва идея за крем, който може да се приготви бързо, лесно и без да изисква миксер, варене или каквото усложняващо се сетите.
Приемам идеи и за предварително приготвен крем, който може да издържи в хладилник до три дни. Има ли шанс да ми се получи?

Вземи си заквасена сметана, маскарпоне 1:2 и малко кондензирано подсладено мляко,100 мл или пудра захар. Телена бъркалка за разбъркване. 1 ден да стоят блатовете споени с този крем в хладилник. Може да прибавиш и разтопен бял  шоколад

# 742
  • Мнения: 3 577
Здравейте! Как гърците приготвят патладжана? Например в мусаката, при мен никога не става толкова... не мога дори да го дефинирам - кадифен, да кажем. От сорта ли е, или има някаква допълнителна обработка? Съмнявам се в последното, защото дори готовото ястие от топлата витрина в магазина е с такъв патладжан и едва ли някой проявява кой знае какви техники на приготвяне при него.

# 743
  • Мнения: 10 775
заквасена семтана, маскарпоне и конд. мляко, ванилия ми е топ крем за 2 секунди. без допълнително захар.

# 744
  • под тепетата
  • Мнения: 11 322
Аз даже и блат не бих пекла - бишкоти ще свършат работа.

# 745
  • Sofia
  • Мнения: 22 675
Здравейте! Как гърците приготвят патладжана? Например в мусаката, при мен никога не става толкова... не мога дори да го дефинирам - кадифен, да кажем. От сорта ли е, или има някаква допълнителна обработка? Съмнявам се в последното, защото дори готовото ястие от топлата витрина в магазина е с такъв патладжан и едва ли някой проявява кой знае какви техники на приготвяне при него.
Продуктите са предварително пържени.

# 746
  • Мнения: 9 493
+1 глас за пържени. Със запечени на скара или във фурна не става такава вкусна мусаката им.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1673089 Заповядайте в новата тема!

# 747
  • София
  • Мнения: 4 978
Рецепта за славянски гювеч със свинско месо ?

# 748
  • София
  • Мнения: 12 804
Рецепта за славянски гювеч със свинско месо ?

Пикантен славянски гювеч

Общи условия

Активация на акаунт