За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 525
  • 748
  •   1
Отговори
# 720
Много подробни и полезни обяснения за Павлова, благодаря и аз на всички включили се!
Добавям в белтъците нишесте  и оцет, а плодовете ги мажа с четка, натопена в разтворения и леко стегнал желатин. Пълнежа на тортата (включително плодовете) го слагам няколко часа преди сервиране и държа в хладилника (наистина е най-добре в последния момент, но особено при гости не ми е до редене на торта по време на вечерята или обяда). Ако сме само двамата и правя малки тортички, пълня в последния момент. Моята става сравнително голяма, но пък аз, загрижена за външния вид на тортата и целостта на целувчения блат, се старая да я изям бързо Simple Smile  
При нас оцелява 2 дни без гости, не повече.

# 721
Здравейте, търся рецепта за бонбони от смлени биксвитки Simple Smile

# 722
  • Русе
Здравейте, търся рецепта за бонбони от смлени биксвитки Simple Smile

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/02/blog-post.html?m=1

# 723
Добре е белтъците да са престояли няколко дни. За мен въобще не е важно яйцата да са супер пресни, не виждам разлика. В зависимост от това каква среда иска човек за целувчената основа, се добавя малко нишесте може в оцет за по-дъвчащ ефект. Средата трябва да е мека за мен.
Относно съотношението белтъци -захар си има пропорции, но и аз слагам по-малко. Най-важно е душенето на блата.
Ако не искате да ви се овлажни блата го намажете с тънък пласт разтопен шоколад.
Аз харесвам крем от маскарпоне, грух

# 724
И аз правя крема с маскарпоне и сметана, ама в по-хладните месеци. Сега ми идва тежък, а ми отлежават три кутии по 1 кг маскарпоне в хладилника и все не им намирам приложение, горещо ми е.

# 725
И аз правя крема с маскарпоне и сметана, ама в по-хладните месеци. Сега ми идва тежък, а ми отлежават три кутии по 1 кг маскарпоне в хладилника и все не им намирам приложение, горещо ми е.
Бисквитената торта на Пепчо е с маскарпоне! Heart Eyes
Или тирамису.

# 726
  • Русе

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/07/blog-post_17.html?m=1

# 727

Благодаря за рецептата, но не мога да я изпозлвам към момента.
Искам дете на годинка и месец да може да хапне поне едно топче, а не съм давала орех и мед.

# 728
  • Варна
За толкова малко дете смесете само бисквтика с мъничко мляко-прясно или кисело , евентуално плод/морков ситно настърган .
 За другите - по Пейчев.Simple Smile

# 729
Благодаря за рецептите с маскарпоне, аз много го тача и затова имам три кутии от него, ползвам го за много кремове, но сега ми е горещо и ми идва тежко, не ми се яде. Малко да захладнее, ще го оползотворя, ако още е в срок на годност. С него си правя и солени пълнежи или мус за печени чушки, пресни домати, тиквички, варени яйца...въобще, има широко приложение в кухнята ми, само да не е това слънце навън  Simple Smile
За бонбоните от бисквити - ами то все нещо трябва да ги спои тези бисквити - шоколад, масло, мед, кондензирано мляко, глюкоза, яйце...все неща, които не ми се виждат подходящи за толкова малко дете, особено по тези жеги.  Не знаем и с какво е захранвано и кое би му било проблемно. На него му направи топчета с подходящи продукти, пък само на външен вид да изглеждат като другите, за да не си иска от тях.

# 730
За жегата - тирамису вместо горещо кафе. Студено и освежаващо.

# 731
Ето тези бонбони на Бени?

https://inthebeniskitchen.com/2023/01/23/%d0%b1%d0%be%d0%bd%d0%b … 0%ba%d0%b8%d1%88/

Тях не съм правила. Опитах и харесех други, май пак нейни, но бяха с какао и масло.

# 732
  • Русе
Кубратова, в блога ми има рецепта за тирамису в чашки. Много е подходящо за жегите. Сега съм само с телефон и ми е трудно да давам линкове към рецептите.

# 733
Кубратова, в блога ми има рецепта за тирамису в чашки. Много е подходящо за жегите. Сега съм само с телефон и ми е трудно да давам линкове към рецептите.
Не се притеснявай, Пейч, благодаря! Аз ще го издиря, има си търсачка.
Сякаш с възрастта се появи тая избирателност през лятото - обикновено правех и си хапвах торти и всичко останало, независимо от сезона и все се чудех, като каже някой, че нещо му било тежко през лятото...нищо не ми се опираше. Сега маам само плодове и не мога да се позная Simple Smile

# 734
  • In transit
Това руло с маскарпоне и роте грутце е супер свежо, особено за лятото.
Имам и доста солени идеи, освен сладките. Просто напиши "маскарпоне" в търсачката на блога ми.

Общи условия

Активация на акаунт