За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 520
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
  • под тепетата
Олееее, много ти благодаря, Mikkey! Точно такова нещо ми трябваше!
И аз нямам намерение да оставя бурканите цяла нощ. Ще ги извадя и обърна с капачките надолу. Люто няма да сложа, а тази година нямам риган, виж мента и магданоз - бол!
 Ще опитам и един буркан с олио, че зяпах вчера и в един италиански клип казаха, че със зехтин стават много тежки.
Направи ми впечатление, че няма сол.

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 08:20 от bilqna_69

# 691
  • In transit
Да, и аз видях, че няма сол. Мисля, че успях да издиря рецептата и авторката в коментарите пише, че не слага. Аз бих сложила за вкус. За зехтина съм съгласна, наистина малко тежко става. Намерих още една рецепта, докато рових снощи, в която слагат и 1-2 с.л. бял оцет. Мисля, че ще балансира мазнината, но ти си решаваш.
От друга страна зехтина или олиото после ще са ти доста ароматизирани и ще може да ги ползваш за подправяне.

# 692
  • под тепетата
Не знам дали четеш мисли, но определено моите успяваш, Mikkey!
Благодаря пак! Още на обяд ги захващаме.
 Хубава и вкусна неделя!

# 693
Колко време би издържало отворено кондензирано мляко в хладилника иии кой шоколад става да се разтапя най-хубаво на водна баня? Пробвах с Милка, но пак стои гъст с какво да го разредя, за да стане по-течен? Знам, че с вода веднага ще се сбие и стане на буци..

# 694
Кондензираното мляко реално трудно ще се развали, така че споко.
Милка е отвратителен шоколад, купи си кувертюр.

# 695
Аз си купувам шоколад на калети на Бари калебо, има и други подходящи. Спазвай температурата на топене, която зависи от вида на шоколада - тъмен, млечен или бял.  Ако нямаш термометър, от цялото количество шоколад разтопи 2/3, махни от водната баня и добави останалата 1/3, така се темперира.   

# 696
Линдт имат много добри предложения. Аз обичам линд

# 697
  • In transit
Колко време би издържало отворено кондензирано мляко в хладилника иии кой шоколад става да се разтапя най-хубаво на водна баня? Пробвах с Милка, но пак стои гъст с какво да го разредя, за да стане по-течен? Знам, че с вода веднага ще се сбие и стане на буци..
Вече са ти казали да ползваш кувертюр. Освен белгийските, за любители сладкари лидълските хич не са лоши и на прилична цена все още.
Имай предвид обаче, че и двата продукта, които искаш да смесиш са сладки и ще се получи доста сладък крем. Не знам какво искаш да получиш, но може да сложиш малко сметана или маскарпоне за баланс на сладостта.

# 698
Бихте ли ме насочили, купих  буркан с лозови листа и ми се иска да знам колко долу-горе броя има вътре?

# 699
Хубави са им кувертюрите на Лидл наистина, лесно се работи с тях дори и да няма опит човек. Щом пишман сладкарка като мен няма фалове, дето пипва такова много рядко и дори не на моя територия а в кухнята на мама където с нищо не съм свикнала...

# 700
  • Sofia
Бихте ли ме насочили, купих  буркан с лозови листа и ми се иска да знам колко долу-горе броя има вътре?
Е, поне марка или снимка на буркана, иначе си е хвърляне на боб... А щом е купен, най лесно - отвяряш и проверяваш.

# 701
рулцата не са ли по 10 листа ? опитай да преброиш рулата .

# 702
Моля за изпитана рецепта за маринован чесън.

# 703
Моля за изпитана рецепта за маринован чесън.
Маринован чесън
Маринован чесън
У дома си харесваме чесъна направен по втората рецепта.

# 704
Искам да направя торта "Павлова", гледах в нета, но има различни рецепти. Може ли някой който я е правил и е станала сполучлива да ми изпрати линк към рецептата?

Общи условия

Активация на акаунт