Ваксини извън задължителния ИК

• 10 671
  • 473
  •   1
Отговори
# 375
Знае ли се Бексеро кога ще се появи в България и ще може да се слага от ЛЛ? Нименрикс се внася, доколкото знам, но дали има наличности по аптеките или е с поръчка?

# 376
  • София
В групата писаха, че най-късно в края на октомври очакватат внос на Бексеро. Нименрикс не знам дали трябва да се поръча или поддържат наличности, вероятно зависи от аптеката. На моите деца я сложи д-р Атанасов, а той сам си осигурява необходимите бройки.

# 377
На скоро се запознах с една лекарка с която се отвори приказка за ковид, тя каза, че много малък процент от лекарите в БГ били ваксинирани против ковид и тя била абсолютно против mrna ваксините. Защо точно е против, не каза. В последно време ми се случва при всеки здравословен проблем да ме питат: Ваксинирана ли си? И като кажа: ДА, ме гледат като пътник. Вие познавате ли някой, ваксиниран против ковид, който да се е разболял от нещо много лошо в последствие?         
Моята съседка отключи някакво автоимунно непосредствено след ваксината, вече над 3 год ходи по доктори и не се знае какво точно. От 2 год е на кортикостероди, качи много кг..Може би и от Ковид щеше да го отключи. Има някаква институция в която можеш да подадеш жалба ако смяташ, че си пострадал от ваксина.
Семейство фармацефти, той доцент, тогава държаха да се ваксинират с някоя ваксина която не е с новата технология. Иначе имат препоръчителните за тогава дози.

# 378
Момичета, сложих първата доза за варицела на сина ми, за втората лекарката каза след една година. На листовката пише да се сложи с интервал поне един месец, но няма препоръка кога точно. Вие, които сте слагали, през какъв интервал я поставихте?

# 379
Момичета, сложих първата доза за варицела на сина ми, за втората лекарката каза след една година. На листовката пише да се сложи с интервал поне един месец, но няма препоръка кога точно. Вие, които сте слагали, през какъв интервал я поставихте?
На нас лекарката ни каза 1 месец след първата се поставя втората доза.

# 380
  • Sofia
Ние сложихме и двете дози за едно лято - май с два месеца отстояние.

# 381
Ние през месец.

# 382
За след ваксините не знам, но след Чернобил поне още 100 години ще има последствия в нашите ширини. В по-близките на зоната, поне 1000....

Пак глупости! Поредната доза......Аман!!! То бива незнание, ама чак толкова не бива!

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 01:25 от vl

# 383
Кое точно е глупости? 
Че сме облъчени от Чернобил или .....?

# 384
Кое точно е глупости?  
Че сме облъчени от Чернобил или .....?

Написаните години. Който е пострадал, пострадал.......Минаха достатъчно години и нямаме никакви основания да се притесняваме от тази авария. Кой е облъчен и с какво точно? Когато се говори за облъчване, непременно трябва да се посочи какво е то!!! Някои хора тогава бяха облъчени главно чрез храната. Алфа лъчите не са опасни, ако ни атакуват отвън. Кожата ги спира.  Но, ако погълнем алфа частици може да стане страшно за стомаха и червата ни. Бета и гама лъчите са високоенергетични и опасни даже и без да са попаднали в стомаха ни. Гама фон винаги е имало и ще има, но след аварията беше доста по-висок. Голяма част от него идва от космоса, но за щастие атмосферата ни го поглъща сериозно. Същото се отнася и за рентгеновите лъчи, идващи от космоса. И за всякакви други елементарни частици като позитрони, неутрино и др.
Миналата година бях на лекция точно за тази авария. Оказа се, че споменатите лъчи са били много по-често срещани в Родопите, отколкото в София! Тревата там е била заразена с тях и кравите са я пасяли! И после в млякото......Някои наши топ специалисти са проверявали въздушните филтри на автомобилите си с гайгеров брояч и при едно от измерванията броячът се е побъркал! Автомобилът е дошъл в София от Родопите.
Високото радиоактивно замърсяване в Родопите се дължи на радиоактивния облак, който е отишъл там с помощта на въздушните течения. И дъждове са валяли.....

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 01:45 от vl

# 385
Не ми се спори в момента. Ама тези писания може да ги развиваш, колкото си искаш,  но фактите са си факти, независимо че в соц. страните бяха скрити. Всички носим и ще носим последствията. Да, няма пряка доказана връзка с повишаването на онкологичните заболявания и др, ама всички сме наясно.....

# 386
За заболяванията на щитовидната се "говори", че може би има връзка.
Гъби от горите на Бавария не трябва да се консумират и до ден днешен поради същата причина като с Родопите.

# 387
Не ми се спори в момента. Ама тези писания може да ги развиваш, колкото си искаш,  но фактите са си факти, независимо че в соц. страните бяха скрити. Всички носим и ще носим последствията. Да, няма пряка доказана връзка с повишаването на онкологичните заболявания и др, ама всички сме наясно.....

Какви знания притежаваш, за да спориш??? Ти дори не знаеш нищо по физика, а изложеното по-нагоре се учи по физика в десети клас.

Не носим всички ние последствията от Чернобил! Аз дори не познавам хора с такива последствия. Не отричам, че има. От едната крайност на пълно информационно затъмнение през 1986г. някои отидоха в другата крайност за вреди вовеки веков!

За вредата в Чернобил и около него сега и в бъдеще нямам информация и няма да коментирам. Но това не ни засяга.

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 23:36 от vl

# 388
  • Ю Ес ъф Ей
Ние чакаме малко да се изясни как, кой може да се сложи ваксина за Ковид след целия хаос в CDC и ще сложим на малката.
В момента решението дали да се сложи ваксина за Хеп Б веднага след раждането се отложи. Ние за щастие не сме засегнати, но при бъдещи родители, може и да изгорят дечица с майки носители.

Между другото като четох днешната статия в НЙТ по въпроса за ваксините, видях на една от графиките, че неонаталния скрийнинг за Хеп Б в България е доста нисък. В България слага ли се ваксина за Хеп Б в първите 24 часа веднага след раждането?

# 389
Да, слага се и е задължителна.
Все още проучват за американския календар, искат да отделят варицелата, следя.
На дете срещу Ковид не бих сложила, но Вие си знаете най-добре.

Общи условия

Активация на акаунт