Ваксини извън задължителния ИК

• 11 988
  • 502
  •   1
Отговори
# 495
Явно се различават ваксините.

# 496
Обикновено най-висок имунен отговор става след първата игла. Над 60% от антителата. Следващите дози  ги вдигат до 80-90,рядко повече. Поне при хипатитните ваксини. При добър имунитет е възможно 80% от броя антитела да се достигнат от  1 доза.Ако същото важи и за грипните при малките деца,една доза ваксина от нужни две,предполагам,че няма да бъде проблем детето да бъде достатъчно защитено без да се разболее. При всички случаи обаче организмът ще има преднина при среща с вируса и по-бързо ще разгърне пълния имунен отговор така,че да не получи усложнения. Само дето са нужни 28дни за изработката на антителата,което означава,че доста късничко почвате ваксинацията и вероятността да срещне вируса по-рано е голяма.

# 497
Личната лекарка каза 2 седмици че са нужни за антителата.
Аз се успокоих, че сега започва ваканция и долу горе 2 седмици ще сме вкъщи.
Но е вярно, че закъсняхме доста. Дано да има полза. Нас обикновено грипа ни хваща края на януари - февруари.
Определено догодина ще задействам нещата по - отрано.

# 498
10-14 дни са нужни за антитела.

# 499
На листовката пише 28 дни. При всички случаи ще е по-добре от нищо.

# 500
Нашият Инфлувак и тази година беше четиривалентен.
На VIATRIS Инфлувак-а? Сега видях листовката- тривалентен за сезон 25/26
Naughty  Mylan
Скрит текст:

То Mylan и Viatris били едно..
По принцип от тази година тривалентната се препоръчва в Германия, премахнаха единият щам. Четох обаче, че може да я има другаде. Аз имам тривалентна.

# 501
Здравейте,
родена съм през 1991 г. и не съм сигурна дали изобщо съм ваксинирана срещу хепатит B. Поради тази причина реших да започна ваксинация. Преди един месец ми беше поставена първата доза от ваксината.
Сега изследвах антитела срещу хепатит B. Резултатът ми е 18 mIU/ml. Бих искала да попитам дали тази стойност е ниска или достатъчна и необходимо ли е да си поставя втората доза от ваксината.?

Колко трябва да е Антитела стойност?

# 502
Какво пише в инструкциите на ваксината? Ако пише, че са необходими 2 дози, значи трябва да си поставиш и втора доза, за да имаш дългосрочен имунитет. За какво изобщо изследваш антитела? 🙄

Общи условия

Активация на акаунт