Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са преживяванията на родителите с незадължителни ваксини в чужбина?
Какви ваксини обикновено се поставят на децата в България?
Как родителите се справят с противопоставянето на лекарите относно ваксините?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са преживяванията на родителите с незадължителни ваксини в чужбина?
Много родители съобщават, че са имали положителни преживявания с незадължителни ваксини в страни като Испания и САЩ, където личните лекари автоматично предлагат всички ваксини. В САЩ родителите нямат проблеми с достъпа до ваксини, докато в България предизвикателствата са свързани с намирането на лекари, които да поставят ваксини, особено за незадължителните.
-
Какви ваксини обикновено се поставят на децата в България?
-
Как родителите се справят с противопоставянето на лекарите относно ваксините?
-
Какви реакции изпитват децата след ваксинации и какви странични ефекти могат да възникнат?
-
Колко дози са необходими за ваксините срещу менингит и кога е оптималното време за поставяне?
А за дъщеря ми на 7, пак с такъв интервал като на малкия тъй като ще ги водя заедно. Също така някъде бях чела, че Нименрикс не било добре да се слага на деца защото ваксината била полизахаридна (не че имам понятие какво означава това за нас), а пък в листовката си пише, че е за бебета от 6 седмици нагоре. Kaк да го направим?