Ваксини извън задължителния ИК

• 12 007
  • 502
  •   1
Отговори
# 480
Всеки може да преглежда за едно гърло,така е. Само че при някои генетични заболявания особено -автоимунни,които правят поведенчески прояви в бебето,ваксините са противопоказни. Едва ли всеки лекар може да ги забележи. Освен това,ако ваксините ги слага ЛЛ,тогава провежда ли се регулярна детска консултация с педиатър и как става това? Защото педиатърът има задължението да следи невропсихичното развитие на детето поне до 3г. И как става това,ако ЛЛ винаги се ангажира с прегледите и лечението,а консултациите би трябвало да са всеки месец. Ваксините са добър повод за това и покрай тях да даде съвет за хранене и така нататък.  Струва ми се,че ако децата боледуват по същия начин като възрастните,нямаше да има отделна специалност. Така,че търсете си направленията,за педиатър са неограничени.

# 481
Здравейте, в РЗИ-тата правят ваксини за възрастни нали?
Ще купя от аптеката и ще ходя до РЗИ да ми бият??

Колко време трае защитата на ваксината срещу хепатит В?
Родена съм през 1991 незнам изобщо дали имам ваксина.. доколкото знам след 1992 почва зъдължителната ваксина.

Днес ми биха първа доза Енжерикс Б... преди втора доза да пусна ли Антитела тест да видя защитата си..

# 482
Щом си родена 1991г, значи нямаш ваксина за хепатит Б.

Не, не е необходимо да пускаш каквото и да е било. Щом в листовката пише, че са необходими 2 дози за ваксинацинационно покритие, слагаш и втората доза.

# 483

Не, не е необходимо да пускаш каквото и да е било. Щом в листовката пише, че са необходими 2 дози за ваксинацинационно покритие, слагаш и втората доза.
За хепатит В нямате ваксина. Дозите са 3,а не 2.Слагат се по схема 0-3-6  и имунитета е минимум 8год,когато се слага 1 за реваксинация. Антитела се изследват преди първата доза,за да не се окажете вече заразена и безсимптомен носител. Това го знам от личен опит и от консултация с вирусолог.

# 484

За хепатит В нямате ваксина. Дозите са 3,а не 2.Слагат се по схема 0-3-6  и имунитета е минимум 8год,когато се слага 1 за реваксинация. Антитела се изследват преди първата доза,за да не се окажете вече заразена и безсимптомен носител. Това го знам от личен опит и от консултация с вирусолог.
ами нали има и изследване дали сме  заразени или не. Аз преди година си пуснах
HBsAg тест. Негативен е

"Хепатит Б вирусният повърхностен антиген (HBsAg) представлява част от външната обвивка на вируса. Той е първият маркер, който се позитивира, обикновено 6-16 седмици след заразяване. Наличието му в кръвта след шестия месец е индикатор или за хронично носителство, или за хронична инфекция с хепатит Б."

# 485

За хепатит В нямате ваксина. Дозите са 3,а не 2.Слагат се по схема 0-3-6  и имунитета е минимум 8год,когато се слага 1 за реваксинация. Антитела се изследват преди първата доза,за да не се окажете вече заразена и безсимптомен носител. Това го знам от личен опит и от консултация с вирусолог.
ами нали има и изследване дали сме  заразени или не. Аз преди година си пуснах
HBsAg тест. Негативен е

"Хепатит Б вирусният повърхностен антиген (HBsAg) представлява част от външната обвивка на вируса. Той е първият маркер, който се позитивира, обикновено 6-16 седмици след заразяване. Наличието му в кръвта след шестия месец е индикатор или за хронично носителство, или за хронична инфекция с хепатит Б."
Щом сте правили австралийски антиген преди година и мислите,че няма къде да сте се заразили,можете да се ваксинирате. По принцип хепатитите живеят извън тялото около 40дни. Имат също инкубационен период.Човек може да се зарази от всяка медицинска манипулация при неспазване на стандартите за стерилност, от пиърсинг,татос,маникюр, чужда самобръсначка и по полов път. Ако тези  неща ги изключвате за цяла година назад,не е нужно да повтаряте теста преди ваксинация.

# 486
Сигурно е коментирано назад, но да попитам за ваксината Флуенз - назалната противогрипна, дали можем да в слагаме и сами вкъщи или задължително личния лекар?

# 487
Може сами вкъщи.

# 488
И още нещо.....понеже хващаме последния влак с тези ваксини. Туткахме се, туткахме се и вече ги няма из аптеките.
Намерихме скоро една доза Флуенз Тетра за детето. Днес с много зор открихме две Инфлувак, за мен и ММ.
Тревожи ме факта, че за детето пише два приема на ФлуенЗ, а ние имаме само една. Дали е много голям проблем да се сложи едната доза само. В петък сме при Джи пи, да сложим нашите ваксини и ще питаме, но ще се радвам да споделите какво мислите?

# 489
Не знаех, че има още тетра. Нали променяха нещо и тазгодишните са тривалентни?
Иначе според възрастта на детето може една или две дози да са. За възрастни е една дозата.

# 490
Детето е на 7г.
И аз мислих, че ММ ще купи Ваксигрип, но в аптеката са имали Инфлувак и това е купил.
Предполагам, че не е проблем щом се предлага в аптеката.......макар че срока и на годност е края на януари 2026г.

# 491
Аз имах предвид тази Флуенз тетра. Инфлувак би трябвало да е тривалентна.

# 492
  • Sofia
Нашият Инфлувак и тази година беше четиривалентен.

# 493
На VIATRIS Инфлувак-а? Сега видях листовката- тривалентен за сезон 25/26

# 494
  • Sofia
На VIATRIS Инфлувак-а? Сега видях листовката- тривалентен за сезон 25/26
Naughty  Mylan
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт