Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 36

• 42 358
  • 873
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Днес преподписахме с едните ни наематели за още 1 година. Оставихме ги на същите условия. Влязохме, огледахме на две - на три общото състояние на апартамента. Всичко изглеждаше чисто и подредено. Доста стилно са си декорирали с тяхни аксесоари. Казаха, че всичко си работи, всичко е наред и нямат нужда от нищо.
Мъжът ми забеляза, че на два от трапезните столове съвсем им се е напукала кожата. Те бяха стари и леко компроментирани, но вече съвсем са се амортизирали. Иска да им ги заменим с нови, но няма вече къде да намерим от същите. Според мен ще е супер грозно с 2 стола различен модел от останалите 2 и съм за претапициране. Той пък не иска, защото цената ще е колкото за нови столове, но според мен пък ще е по-красиво така. Те са си здрави като конструкция.

# 676
В Джъмбо видях покривало за седалки на столовете. 5-6 лв беше. Само на седалките. Има и за седалка + облегалка. За 20 лв ще си решиш въпроса. И след няколко цвята - кафяв, бежово, сиво, синьо и майййй тъмно вишнево?

# 677
Жив кич и грозотия са ми тия китайски покривала. Сори за категоричността...

# 678
Не ти говоря за дивана, а само за седалките на столовете. Две педи на две педи плат, еластичен, и се връзва а връзки да не се мести. И изглежда ново, а струва .. без пари.щом не ти харесва, хвърляш

# 679
Само с 2 сменени стола ще бъде грозно. За претапициране, ако си спомням добре, миналата година май платих по 80 лв. на стол, малка площ - седалка и облегалка, обикновена дамаска. Не знам много ли е било или малко, но в този момент се занимавах с майстори за различни поправки /дребни и не толкова/, така че без да съм проверявала как върви тази услуга, се съгласих, само и само да ми се "маха" от листа със задачи.

# 680
Да, същите...не ги понасям направо Grinning

# 681
  • София
Ако е само седалка или седалка и малък гръб, с парчета кожа и един такер ще ги претапицирате сами, елементарно е.
Само ако е цялостно кожен ( + гръб на облегалката както и отстрани ), ще трябва специалист. И е възможно цената за това да е по-висока от нови, да. Особено ако хванете някакво промо или разпродажба.

# 682
  • Варна
И аз не мога да си представя да облека такъв тип стол с калъфка:

Че става, става, ама за нисък клас обзавеждане, а апартаментът е цялостно с по-модерна визия.

# 683
Не се занимавайте с поправки,има столове на промоция.Аз улучих изцяло тапицирани за 70лв.

# 684
  • Варна
Да ама трябва да сменя 4, иначе да поправя само 2... А и освен тапицирани (модерни) бих искала също да са качествени - здрави и удобни, което на цена от 70 лв малко ме съмнява.

# 685
  • София
Аз не споделям съвета да не се занимаваме с поправки, още повече когато те са възможни, лесни и след като са конструктивно здрави.
Отговорно отношение от всеки един от нас към ресурсите на планетата не е в повече.

# 686
Ами, тогава им ги остави както са сега. Те не мрънкат, значи са ОК. Позволи им да ги ремонтират ако искат. И така. Но тези не стават за покриване от Джъмбо.
От юск бяхме си взели есента за около 50 лв на стол. Изцяло са тапицирани, харесват ми ама много се цапат

# 687
  • Бургас
А само два не става ли да се претапицират в някакъв неутрален цвят, подхождащ на мебелите и другите столове?
Не знам какви са другите, но ако пуснеш снимка на мебелировката може да измислим нещо.

# 688
  • Варна
Те и сега са два тъмнокафеви и два кремави, но еднакви по модел и дамаска. Интересно че само кремавите са се напукали така гадно. Мога да намеря снимка по-късно, но се страхувам да не разводнявам темата, че не е интериорна все пак.
Абе в рамките на деня успях да убедя мъжа ми, че ще е по-добре да ги претапицираме и  другата седмица ще ги вземем.

# 689
  • София
Здравейте, нахлувам с едно питане: Става дума за отдаване на имот под наем в Зелена зона. Наемателите желаят да се възползват от паркиране в зоната, но
имам някои неясноти: Задължително ли е  наемателят да впише адреса като постоянен и да си смени личната карта? И също така - трябва ли договора за наем да е регистриран в НАП?
Ако някой е минавал през процедурата моля за съвети, каква е практиката в такива случаи. Вие съгласявате ли се да съдействате ако става дума за коректни наематели?

Общи условия

Активация на акаунт