Брак без любов

• 15 438
  • 309
  •   1
Отговори
# 180
Не знам що подценявате дейността на чистачката, но имам две познати в квартала, подхванали 3- 4 къщи на посланници и изкарват над 4 к.
Та, в тоя ред на мисли, нека всеки работи това, което го удовлетворява.
Да де, ама много хора смятат, че им се полага хем да работят нещо, което ги удоволетворява, хем да изкарват добри пари.
Но светът не е устроен така.
Аз ако си избирам между две работи - добре заплатена, но тежка; или удоволетворяваща и комфортна, но не добре заплатена - ще си реша кое ми е по-важно, парите или комфорта, и ще работя съответното. И няма да се оплаквам, че светът бил несправедлив.
Но по-горе писаха за жени, които хем се оплаквали, че не им стигали парите, хем не искали да работят нещо, за което плащат повече (например чистене) защото не ги удоволетворявало. Еми то светът не е нареден да е както на нас ни харесва - иначе повечето хора щяха да си изберат за професия да играят видеоигри, да ритат топка, или да качват видеота в тикток (всъщност, от последното някои правели добри пари, чувам).

А за о-пер-ките говоря от личен опит, защото познавам както семейства, които са имали оперки, така и жени от България, които са ходили по чужбина като оперки. И си говорят и английски, и други езици. Давах го като пример за един вариант за майки, които правят кариера и нямат време да си гледат децата 24/7 - не казвам, че е най-добрият.

# 181
Ами не, не са глупости. Бизнесдами, директорки, разни шефки на агенции, съдийки и други подобни, на тях им е под нивото да пипат парцал или четката за тоалетната. Отделно че са много заети и нямат време... Wink
Това са оправдания, истината е че се превземат. Аз докат не видя съдийка или депутатка да кърти бетон с хилти, не се впечатлявам.

# 182
  • София
Имам колежки които ползват домашни помощнички.
Първата е на абонамент към фирма. Веднъж в седмицата идват две жени, носят си препарати и прахосмукачка и за 2-3 часа са готови.
Втората има жена която идва два пъти в седмицата, те чистят двете, като на жената се пада по-гадната работа - баня, фурна...
Третата има жена която идва всеки ден за по 2 часа, тя пуска прахосмукачка, моп, пералня, простира, миялна...като се поддържа дома, 2 часа са достатъчни.
И трите нямат любимци и малки деца.

# 183
  • Далечният изток
Ами не, не са глупости. Бизнесдами, директорки, разни шефки на агенции, съдийки и други подобни, на тях им е под нивото да пипат парцал или четката за тоалетната. Отделно че са много заети и нямат време... Wink
Това са оправдания, истината е че се превземат. Аз докат не видя съдийка или депутатка да кърти бетон с хилти, не се впечатлявам.
А защо трябва да къртят бетон?! Те си имат професии, при това отговорни, че да се налага да се занимават и с къртене.

# 184
Ако някой ми държи сметка как да си харча парите и за какво – най-много да му изкъртя някой шамар.
Може да си наеме помощница – угажда си.
Сега е моментът някои да се оплачат, че животът е несправедлив.

# 185
А защо трябва да къртят бетон?! Те си имат професии, при това отговорни, че да се налага да се занимават и с къртене.
За да докажат колко са успешни и как могат да се справят с всичко Wink И на мен професията ми не предполага, че трябва да се занимавам с някои неща, но...длъжностната характеристика има други планове Grin

# 186
Мисля, че не "познавам такива" беше относно мъже, които като си идват от работа искат поднесена студена ракия и прясна салата.
Това е стереотип и аз не познавам такива мъже, поне в София.
На село може и да има.
Като бях малък имахме семейни приятели из Родопите, едно време като ходехме на гости с нашите - жената стоеше диван-чапраз до масата и само поднасяше, не сядаше да се храни даже, докато всичко не е поднесено на мъжа й и гостите. Такива били порядките там. Мъжът пък съответно беше вдигнал къща на 2-3 етажа, купил западна кола и носил много пари в къщи без да очаква жена му да работи - той работеше в мините, по него време (1980те) там плащаха добри пари.
Сега такива хора едва ли има и в Родопите. Е, може би из мюсюлманските села.

# 187
  • София
Много хора имат домашна помощница. Аз съм опитвала, но явно никога не съм уцелила някоя, която да става, та у нас винаги сме си чистели ние. Някаква страшна драма не е. Не мисля, че има разпаднали се бракове, заради битовизми, по-скоро битовизмите са симптом на цялото отношение между двамата.
Една позната преди време започва да ми обяснява как я дразни мъжът и, не я обича и тн, разказа битовизмите кой колко бавно прибирал миялната и прочее, та я попитах кой е другия. И ме пита как съм разбрала. Еми както тук из темите на всички става ясно кога някой просто се дразни на половинката си, защото не е някой друг. Та и с битовизмите така.

# 188
Мисля, че не "познавам такива" беше относно мъже, които като си идват от работа искат поднесена студена ракия и прясна салата.
Това е стереотип и аз не познавам такива мъже, поне в София.
Скрит текст:
На село може и да има.
Като бях малък имахме семейни приятели из Родопите, едно време като ходехме на гости с нашите - жената стоеше диван-чапраз до масата и само поднасяше, не сядаше да се храни даже, докато всичко не е поднесено на мъжа й и гостите. Такива били порядките там. Мъжът пък съответно беше вдигнал къща на 2-3 етажа, купил западна кола и носил много пари в къщи без да очаква жена му да работи - той работеше в мините, по него време (1980те) там плащаха добри пари.
Сега такива хора едва ли има и в Родопите. Е, може би из мюсюлманските села.

Това е стереотип и като такъв не бива да си го визуализираш буквално. Еквивалентът му в днешно време е мъжът, който си идва от работа и пита "Какво ще ядем", играе пет минути с децата преди да си легнат, а на сутринта отваря гардероба и си взема чисти дрехи.

Ясно е, че това няма как да стане, ако друг не е свършил всичко останало и следователно - не става.

# 189
Темата, гледам, се е отплеснала към домакинския труд и може затова авторката да не участва.
Авторке, ето: секс правите, домакинството си върви, тренирате си, не сте се захлупили само вкъщи. Проблемът изглежда е само, че винаги ти трябва да поемаш инициативата ли?
Той не желае да се натоварва със скандали и разправии, това аз го разбирам. А ако се замислиш, може и ти да го разбереш.

Толкова ли е важно чия е инициативата, ако след това нещата се получават?
Може би е прекалено малко информацията, която си дала, щом народът тръгна да нищи домашните помощници, които на теб изобщо не са ти тема. Какво всъщност не е наред?

Да не забравяме, че ако жената е изтощена след деня, всички проявяваме разбиране. Не може ли мъжът ти да е изтощен и да търси спокойствие? Ако е така, защо това е непременно лошо и защо да означава, че не те обича?

# 190
Най-добре похарчените ми пари са били за домашна помощница. Няма такъв кеф, да се прибереш в петък вечер от работа и къщата да блести. Остава да си сипеш чаша вино и да  си почиваш след работната седмица.

Последна редакция: ср, 22 май 2024, 10:07 от alex_jp

# 191
Темата се опплесна, защото авторката не даде никакви подробности какво точно не й харесва в мъжа, какво прави/не прави и пр.

# 192
Точно! Ние скучаем и си приказваме, дали авторката ще се включи, или вече е забравила за темата, няма значение Grinning То е като в музиката, в момента когато създадеш тема, тя започва да води собствен живот.
И на мен не ми стана ясно от какво точно се оплаква авторката, затова и аз си мисля, че се е появил друг мъж на хоризонта. Дали реален, дали някакви проекции върху нищо неподозиращ човек, няма значение.

# 193
От къде започна темата, до къде стигна...Авторката ще се включи ли или се отказа да се развежда?
Не си търся чистачка, благодаря! 🤣

# 194
Явно темата е пързалка.

Общи условия

Активация на акаунт