Брак без любов

• 15 399
  • 309
  •   2
Отговори
# 240
Ох, според мен на авторката и е скучно.
Въобразява си и че може да чете мисли.
И прочела на челото му, че вече не я обича.
Прекалила е с любовните романи и е доста драма куин, да не се обижда.

# 241
Най-вероятно има промяна в отношението му. И едва ли става дума за романтични жестове. Вероятно авторката добре усеща, какво се случва. При всички положения той да и каже, че тя го натоварва, не е ок. Но не разбирам, защо тя иска да му решава проблемите и да го улеснява. В крайна сметка, той трябва да прецени, какво ще прави.

# 242
Мъжете мнооооооого рядко вземат решение за раздяла. Даже, като се замисля, не познавам разделено семейство, в което мъжът да е взел решението. Винаги жените поемат отговорността, защото те имат куража да погледнат истината в очите. А мъжете... Е, те си карат по течението обикновено и хич не им пука. Смисъл, имат си там няква жена, някви деца, за които жената се грижи, неква къща, дето жената я поддържа, иииии тях кво ги бърка кой се бил чувствал обичан. Те си намират там няква си временна да им вдига Егото и после обратно при неквата там жена в неквата там къща и неквите там деца.... Пълно мишкарство, ама това е положението. Кютат си там. Квото дойде.... Затова накрая жените вземат крайното решение. Защото жените дават, дават, и накрая виждат, че просто нЕма смисъл, братче... И става "ай, пътувай" и тогава мъжа е мнооооооого изненадан "ма, кво станА... Нали си имахме няква си къща, с некви си деца и неква си жена....бреййк тия сегашните феминистки кви са нагли.... Искат да са щастливи!!!! Уауууууу ква наглост Joy Joy

# 243
  • Далечният изток
На авторката определено ѝ куца много сериозно комуникацията. Ако и с мъжа си говори така, ясно защо той не желае да разговаря.
В крайна сметка, колко страници вече, никой не разбра какво се случва в това семейство.

# 244
То трагедията е, че и тя не знае.

# 245
С тези мрежи много хора изграждат нереални представи, но и авторката е права - всичко се усеща. Не е престъпление и да иска внимание, както и чисто партньорска грижа, несвързана с битовизмите и децата. Трябва да ги има тези моменти, друг е въпросът, ако някой от партньорите го мързи или е в някаква си негова лична криза, или си мисли, че вече няма нужда след толкова години брак да се старае и т.н, всичко може да е. Не знам, но и аз държа на тръпката. Да, естествено, че трупаме стрес, години, умора от премеждия всякакви, свикваме един с друг, може да не може да е онова първоначалното вълнение на запознаването с привичките на другия, обаче има всякакви видове адреналин в този живот, които да ни помагат да не губим чисто партньорското привличане, имам предвид да си помагаме с всичко  външно дори - обща страст към нещо, например, почивки, хубави аромати, жестове към другия, дори без повод…тривиално, но помагат тези неща. Само че да ги искате и двамата, да се стараете, а не единият да приема другия за досада. Това да се моли някой за внимание от половинката си е проблем. И определено безразличието се усеща, неудовлетвореността, все едно на кого, се усеща и не трябва да е така, тук сте много права.

# 246
Госпожата с щастието и разбирачката – метафора му се вика. КОйто може вдява, който не – изсипва кофа обяснения и логореи.
//
Авторката се хихика, всичко си имала, но мъжът ѝ не я обича. Не искам да съм лош пророк, но точно този мъж ѝ се е поизчерпал. За някои това е шок, защото са очаквали да е като по филмите "докато смъртта ги раздели", "в добро и лошо", но животът ни променя, другите също се променят.

# 247
Candy, не съм прочела цялата тема и не знам дали е коментирано, но преди да вземеш решението за развод и за тежки разговори опитай да се съсредоточиш по-малко върху мъжът си и повече върхи себе си.
Например започни да искаш твое си време- за фитнес, за излизане, за разходки сама или с приятели и тнт.
При мъжете често го има това влизане в една рутина, в която се съсредоточават върху работата, колата, децата и на последно място жената.
Не изглежда да си готова да се разделиш с него. По-скоро се опитваш да събудиш някаква по-бурна реакция от негова страна, за да видиш, че още му пука и те обича.

# 248
Госпожата с щастието и разбирачката – метафора му се вика. КОйто може вдява, който не – изсипва кофа обяснения и логореи.
//
Авторката се хихика, всичко си имала, но мъжът ѝ не я обича. Не искам да съм лош пророк, но точно този мъж ѝ се е поизчерпал. За някои това е шок, защото са очаквали да е като по филмите "докато смъртта ги раздели", "в добро и лошо", но животът ни променя, другите също се променят.

Пълни глупости. Жената е с 15+ години брак, вие я изкарахте все едно нищо не разбира. Чудесно знае с кое може и с кое не бива да се правят компромиси. Вие, ако сте само някакъв обслужващ персонал на мъжа си и децата, има жени, които това ниво не ги устройва. Никога, ако ще и бракът да е навъртял и 25 години. Връзките са отговорност и ако не искаш повече другия и те дразни, и не се чувстваш щастлив, го казваш ясно и директно, а не креташ и не го заблуждаваш. Обикновено човек получава това, което иска. Някои обаче искат да кретат и да са близо до нищото и за такива хора нищо не може да се направи.

# 249
Позна. Точно такива сме.
Много скокливи нещо днес всички женоря. Пълнолуние ли, ретрограден Меркурий ли, успокойте се.
Коментарът беше към друга госпожа, но все тая, обърках ви вече и без това.

# 250
BasilA, ако темата ти е досадна или потребителите те дразнят, не чети. Иди в някоя по-интересна за теб тема, ако наличните "женуря" ти се виждат изнервени, а отговорите по темата "логореи".Не си длъжна да четеш, не ли?

# 251
Ми не, не е казал, но тя вижда по това, че не желае да говори за раздяла с нея. (WTF?)
Струва ми се, че тя казва, че съпругът и не иска да говори с нея по принцип - не за раздяла. Ако тя казва, че се чувства нежелана, а той вместо да направи така, че да я успокои и изслуша, отговаря - не ми се говори, защото това ме натоварва - и на мен ми се вижда притеснително. Ако каже - маце, кви са тез щуротии, прегърне я и приключи темата е едно, но да говори за свой товар - това е червена лампа. Разбирам какво я тревожи. Един загрижен човек би реагирал така, че да разсее тревогите на партньора си, а не да му обясни, че такова усилие би го "натоварило". Раздялата обаче е твърде крайно решение, трябва да опита да го предразположи, може той да таи някоя стара обида, кой знае...
Най- накрая някой да ме е разбрал! Благодаря!

# 252
Вземете се.
Явно анонимни в нета те разбират, мъжа ти - не.

# 253
С тези мрежи много хора изграждат нереални представи, но и авторката е права - всичко се усеща. Не е престъпление и да иска внимание, както и чисто партньорска грижа, несвързана с битовизмите и децата. Трябва да ги има тези моменти, друг е въпросът, ако някой от партньорите го мързи или е в някаква си негова лична криза, или си мисли, че вече няма нужда след толкова години брак да се старае и т.н, всичко може да е. Не знам, но и аз държа на тръпката. Да, естествено, че трупаме стрес, години, умора от премеждия всякакви, свикваме един с друг, може да не може да е онова първоначалното вълнение на запознаването с привичките на другия, обаче има всякакви видове адреналин в този живот, които да ни помагат да не губим чисто партньорското привличане, имам предвид да си помагаме с всичко  външно дори - обща страст към нещо, например, почивки, хубави аромати, жестове към другия, дори без повод…тривиално, но помагат тези неща. Само че да ги искате и двамата, да се стараете, а не единият да приема другия за досада. Това да се моли някой за внимание от половинката си е проблем. И определено безразличието се усеща, неудовлетвореността, все едно на кого, се усеща и не трябва да е така, тук сте много права.
Благодаря за разбирането!

# 254
Авторке, а ти в реала какво правиш по въпроса? Да инициираш разговор с мъжа си, нещо?

Общи условия

Активация на акаунт