НОЕМВРИйското човече баба Марта чака вече

• 17 686
  • 282
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте майчета на пухкави зайчета!!! Hug
Блазе на тези, които знаят кво е да станеш в 9-10 часа сутринта Rolling EyesЗащото аз незнам... #CrazyНие ставаме през цялата нощ - сутринта в 03.40, после в 7 яде, в 11 иииииии сега чак ......заспа! ура! Mr. Green
Лелееееее, къв е тоя баща дето ще спре кърмачка, защото бебето и пипало гърдата, да му се невиди патологичния му мозък!!
НИЕ СПИМ с пижама, ама такава като прилеп, боди отвсякъде с копчета, та не е бос Дани.
Снощи мислех да не ви го казвам ама днес ще го напиша..Онзи ден един приятел с дете на осем месеца пазарувал с количка в някакъв хипермаркет и понеже е недоскив, се заплеснал за секунда по рафтовете..и бебето, което било на количката, паднало от НЕЯ ДОЛУ!!, в резултат - пукнат череп, та лежаха в Пирогов за скенер и прочее изследвания. Нищо му нямало, но при такова високо падане и то не е паднал на пода а на някаква ламарина от пале, та тя е олекотила до известна степен удара... SadМного трябва да внимаваме, ама и Господ да ги пази !!!!!!
Ние още не сме се ваксинирали, в понеделник ако кръвните резултати са добре ще направим ваксината, е , още не съм я купила де....
Желая на всички лек и слънчев ден!
За ПРАНЕТО. Аз пера в пералня, събирам дрехите на Дани, защото ми окапаха ръцете. Къпя го всяка вечер, пропускам само като баща му не си е вечер вкъщи Mr. GreenСменям всеки ден пижамите и бельото, ако е бил с блуза и дънки, и са чисти ги оставям за следващия ден. Възглавницата, чаршафа и завивката, поларена пелена, памучно малко одеалце ги пера доста често, веднъж-два пъти седмично, защото ги мотам по колата, а тя не е чиста Mr. GreenНяма кой да ни откара на автомивката колата...като биволица е мръсна..

# 46
Здравейте в този мрачен съботен ден! Ако доскоро можехме да се похвалим със спокоен сън от 21 до 3 през нощта, когато се хранехме и заспивахме спокойно чак до 6,30сутрин, то от седмица насам по цял ден мрънкаме и спи като зайче на пресекулки от 30 мин.
Може би вече ни мъчат зъбчета, но на мама много и липсва съня  Crazy Добавих снимки на Алекс в албума, за да се отчетем и ние в ноемврийските бебета. Поздрави от нас, отиваме да се храним   bouquet

# 47
Здравейте майчета на пухкави зайчета!!! Hug
Блазе на тези, които знаят кво е да станеш в 9-10 часа сутринта Rolling EyesЗащото аз незнам... #CrazyНие ставаме през цялата нощ - сутринта в 03.40, после в 7 яде, в 11 иииииии сега чак ......заспа! ура! Mr. Green
Мен пък не ме мъчи това ядене през нощта..колкото пъти иска толкова да яде. Поняога го усещам доста време че яде, но като цяло ми е приятно. Тази вечер/нощ яде примерно в 11, после в 3.30, 5, 7, 11.. + подхапвания, които не ги знам кога са били, защото не гледам часовника всеки път.

# 48
 smile3505 Пардон, мама Лина-Д, че сбърках името на твоя месечинко Радослав, чист лапсус си беше, да ти е жив и здрав! Two Hearts

Карил, ти като медицинско лице, на коя ваксина се спря? Любознателно ми е да разбера, понеже си при всички случаи си по-компетентна от нас, останалите?! Аз ще правя изследвания на хемоглобина след две седмици по съвет на педито. Исках още сега, но тя ми каза, че тогава се изчерпвало желязото в кръвта и често бебетата правели анемия. Thinking

Цвети, сигурно не си прочела в предишната тема, но те питах дали не си колежка от друга медиа? От самото начало си го мисля, като видях снимката ти, добър физиономист съм, но все пак никога не съм знаяла името, сигурна съм, че беше в телевизия, ако си ти... newsm12

Я да пусна едно всенародно допитване - кои пеленки предпочитате?  newsm78 Аз нещо не съм вдъхновена от тези на Памперс, особено не ми се нравят онези със синьо-зеления гел, нещо не ми миришат приятно още като са празни...Изобщо, пробвам различни марки и още не мога категорично да се спра на една. Едни са с ластик и му стяга ластикът, въпреки че са съобразени с възрастта и килцата, други пропускат често... Пък и Мишето по принцип като пишка, чак гърбът му до шията е мокър, а пък понякога в лайница потъва пишлето, а не дупето! newsm30

# 49
Здравейте и от нас в новата темичка!

Жени - за гърдите - на нашия тати много му харесва сегашния размер, но сега е "Очи - пълни, ръце - празни"  Mr. Green. После - като спре кърмата, става - "Очи - празни, ръце - почти"  Laughing; та той си прави устата не може ли да си останат такива... Но като съм гледала всичките сезони на "Кръцни/Срежи" (Nip/Tuck) - препоръчвам го с две ръце - всички тези намеси са ми супер противни... та не знам.

Цвети, заради съмнение от сътресение ли трябва да се следи кога е заплакало детето след като е паднало?
...

Не съм Цвети - но отговора е ДА. Също е важно да се следи дали е в кондиция, дали не му се спи повече от обикновено, дали не повръща... Да ги пази Господ дечицата, защото ние наистина не можем, макар и да сме все около тях  Praynig.

Нашия тати от вчера е болен... и така ме е страх да не зарази Гери и Йоана; ще се обадя на ДжиПито, дали да не започне с АБ направо... Той рядко се разболява, но като се разболее е страшно. А тази година му е за 2-ри път...

# 50
jenny_b мен ме мъчи ставането нощем, защото той като се размрънка и аз тичам като кокошка в кухнята да му приготвям АМ Mr. GreenВсе едно съм на състезание...ееееееех, друго си е с цицата Peace
Маша,аз не съм много наясно с ваксините, защото не ми влиза в работата. Но съм се спряла на Пентаксим. Макар, че като се замисля този компонент срещу менингита за кво ли ни е?? Но, ще я вземем нея, още повече, че бебо показа известна алергична реакция, пък и баща му е с алергия, така че няма кво да се замислям. Жива, в никакъв случай. Но всеки сам решава в крайна сметка. Ако питаш петима лекари - различно мнение ще имат, независимо че са компетентни..
Роси 74, дано да се размине АБ, но най-важното е да се възстанови бързо! Нека носи маска, определено ще ви пази по този начин, само че , както предполагам знаеш, трябва да я сменя с нова поне на 12 часа.

# 51
masha, в родилното започнах с Памперс 1, но много често се случваха да пропускат и ги смених с Либеро...много съм доволна, нито веднъж не е бил мокър оттогава Peace Онзи ден реших да разнообразя и взех 5бр. на Памперс 3...мнооого миришат  ooooh! и затова си продължавам с Либерото... Simple Smile
Ние с Теди скоропостижно се прибрахме от разходка...пече слънце, но духа много силен вятър...на моменти ми се струваше, че ако не държа количката и ще се обърне... Sad

# 52
Либеро  Peace

# 53
добъъър деееен Hugот Ния и от мен Party
и ние скорострелно се прибрахме-бургаския вятър ни смрази костите-бррр-бях го забравила Whistling
да ви поздравя с едно готино стихче и да заминавам на масаж

Да кажем "Обичам те!",
дордето посмеем,
животът изтича си,
а кратко живеем!

Да бдем пак себе си
кога ще посмеем?
Живеем все в ребуси,
а кратко живеем!

Добро да направим
понявга не смеем
и прошката бавим
а кратко живеем!

Сълзите си крием,
тъй рядко се смеем,
хем хапчета пием,
а кратко живеем!

Със стръв без остатък
само трансформираме
живота си кратък
в тъй дълго умиране!
Мадлен Алгафари

# 54
Заради сътресения се следи дали пропищява веднага- ако направи пауза е хубаво да се заведе на лекар

Цвети, сигурно не си прочела в предишната тема, но те питах дали не си колежка от друга медиа? От самото начало си го мисля, като видях снимката ти, добър физиономист съм, но все пак никога не съм знаяла името, сигурна съм, че беше в телевизия, ако си ти... newsm12

Аз съм, аз съм Simple Smile работя в Евроком - как съм те пропуснала с коремчето се чудя - сигурно е било много мъничко и дискретно- иначе веднага щях да се лепна Simple Smile ти къде работиш

Предварителен преглед

# 55
Здравейте в този ужасен, студен и ветровит февруарски ден!
Жени изобщо не си първата с паднало детенце. Въпреки че нашето падане беше по скоро задушаващо тръшване! Преди 2 седмици изрично го предупреждавам мъжо ми че Дани вече прави съвсем преднамерено мостове, коремни преси, набирания, свличания и тем подобни упражнения /за разлика от майка му мързела/. И му казвам да не остава без надзор Дани в столчето. Ама кой ли ме слуша. Та виждам го аз как го слага в него а аз седя в коридора пред огледалото. И минават 10 секунди и се чува едно  newsm45. Обръщам се и гледам Дани по очи на дивана Scream. Хуквам аз вдигам го а той newsm62 ей така се лензи. Това не ми попречи да му покреща малко колко е безотговорен. Rage. Ама и той се поуплаши де. Трябва много да внимаваме че вече ще почнат да правят сякакви акробатики newsm32.
За памперсите ползвах Памперс ама са му много стегнати ластиците и минах на Либеро. От тях съм по-доволна, защото са и по дълбоки. Е  ние вече сме на 4-ка размер то с тия килца.
За косопада почнах да си слагам ампули с екстракт от коприва за интензивен косопад. Слагат се на мокра коса след баня. Вече съм на 3 ампула и има ефект май. Но ще видим. Трябвало да се сложат поне 10.
Иначе и аз пера в пералнята, въпреки че забелязвам че изцяло памучните дрешки илизат с 1 размер по-малки, въпреки 40 градуса и мини центрофугата. А може и детенце да расте до следващото обличане. Също така ми прави впечатление че тея размери дето ги слагат по етикетите на дрешките хич не отговарят. Дани сега е на размер 62-68 ама отдолу не мога да му ги закопчая. А имаме едно боди за 9-месечни и му става идеално. Shocked.
Вчера jenny_b  ме запали да възстановя кърменето след 2 месеца пауза ама за сега резултата е плачевен. От снощи се борим с бебока и засего той бие в надпреварата какво да му влезе в устата. Не ще да се излъже това дете дори и със силиконови зърна заспал през нощта. Егати характера. Ама ще го помъча още. Иначе ги налапва зърната стръвно дръпва 2 пъти, усеща че нищо не потича и почва да врътка главата и зърната се отлепват, а той си ги засмуква като биба. Спуках се да се хиля.
Последно да пусна и аз една анкетка. Вашите бебоци плачат ли като им слагате шапки. Този моя хаймана както му я захлупя на главата и изпада в истерия. И затова навън сме с качулки като рапарите.

# 56
Карил - благодаря за напомнянето за маските Simple Smile. ДжиПито и тя каза - маска и на поне 2 метра от бебето! Сега сме изолирали татито да спи в стаята на Йоана, която е пък при свеки... Сложна комбинация, няма как. Засега ще кара без АБ, ако започне да вдига Т или пък го втриса - тогава.

ragtime - успех със завръщането към кърменето! Наистина Жени е най-подходящия човек, който да ти даде практически съвети за това  Peace.

Ние сме с Памперс - вече 3-ка, доволна съм засега. Ако нещо не ми хареса - ще пробвам Либеро.

# 57
След като геройски се борихме с 2 кашона Памперс (това прави 412 броя дайпери) и още около 40 бройки ни останаха, купих отново Huggies (още им е в размера, ама му стягат) и сега малкия ми изглежда много "секси" с тях, щото са някак по-изрязани хъгитата...
От Памперс в долния край на лепенките се получават едни остри ръбчета- много неприятни- впиват се в крачето дори ако отдолу съм сложила достатъчно от хартийките дето идват откъм гърба... Плюс това на тия огромни кашони не намерих къде са промоционалните кодове и ще си останем без играчки...
Досега от Памперс много рядко съм получавала теч от пишкане, а понякога нощем и по 12-13 часа съм държала детето с 1 дайпер- резултат- сухо и неподсечено момченце... е верно че вечер го мацвам с Petroleum Jelly по гънките(то е без цинк и е нетоксично, за разлика от боровия вазелин на който прилича по консистенция).
Вчера още в първото Huggies, което му сложих, нашия се беше изтропкал без да разбера- а досега с Памперс го надушвах на секундата... Иначе и двете марки са доста напарфюмирани...
Веднъж пробвах и някаква мостра "Luvs" но веднага протече...
Уфф, това е при нас!!! Simple Smile

# 58
ние сме на памперс 2 - не ни пропускат, нито дупето е мокро и не се подсича- в началото като сменихме 1 с 2 са ми пропускали 1 -2 пъти през нощта, но от много отдавна не се е случвало- предполагам че са били големи, за това не бързам с тройката

# 59
здравейте мацки, моята дъщеря пак си спинка сладко сладко и аз хоп - в нета.
ходихме на ортопед, когато димана беше на 40 дена. тогава той каза, че тя има разлика в гънките и също каза,че с времето ще се увеличава разликата (когато крачетата и надебеляват), но това не е за притеснение. иначе ни каза да правим упражнения - разтваряне и свиване на крачетата в тазобедрените стави, ама малката нещо не я кефи и постоянно си стиска краката.
за бюста-преди раждането имах страхотен стегнат бюст от който вече няма и следа. почти не съм кърмила, цедила съм се 2 месеца и резултата е поовиснали гърди. ще видим до каква степен ще се възстановят и тогава ще реша какво да предприема. оперирала съм се 3 пъти и ако кажа на моя гръден хирург, че искам разкрасяваща операция сигурно ще е #Crazy
за пелените - използвам Памперс 3;пробвах Либеро, Хъггис и още марки ама май съм най-доволна от Памперса
ох чао за сега че сме будни и ще папкаме

Общи условия

Активация на акаунт